De Jonge: ‘Horeca kan dixi naast terras zetten voor mensen zonder QR-code'

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Vanaf 25 september is het verplicht om een coronatoegangsbewijs te laten zien als je de horeca of een andere event betreedt. Buiten op het terras is dit niet van toepassing, omdat de kans op besmetting in de buitenlucht minder is. Maar wanneer je naar binnen wilt voor een toiletbezoek, is dit zonder QR-code helaas niet mogelijk.
Koninklijke Horeca Nederland vindt de ‘wc-regel’ te ver gaan. Volgens hen is het een doorgeschoten regel en verhoogt het alleen maar de controledruk van de horeca. Hugo de Jonge geeft aan een oplossing te hebben voor horecaondernemers, die gasten met hoge nood en zonder QR-code op hun terras hebben zitten. Volgens hem kan er een dixi naast het terras geplaatst worden. 
 
Johan de Vos, Vicevoorzitter van KHN Breda vindt mensen naar de wc laten gaan wat anders dan ze in een overvolle club laten dansen. Hij wil mensen echt niet met een rol wc-papier de straat op sturen. De vicevoorzitter denkt dan ook dat veel horecaondernemers deze regel aan hun laars zullen lappen.
 

Sluiting bij geen controle

Demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid liet eerder al weten dat ondernemers die zich niet aan het controleren van de coronapassen houden, kunnen rekenen op een sluiting. Afgelopen weekend gebeurde dit ook bij het Utrechtse restaurant Waku Waku. De eigenaar weigerde toen om QR-codes te controleren.
 
Door: ANP