Burgemeester Arnhem: 'Alle horeca moet codespreuk ‘Ask for Angela’ kennen'

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Door het vervallen van de anderhalvemeterregel neemt de drukte in de horeca toe en verschijnen er veel nieuwe gezichten achter de bar. Daarom vraagt Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem via Facebook nog eens extra aandacht voor de codespreuk ‘Ask for Angela’. Hiermee kunnen vrouwen aan het barpersoneel laten weten dat ze lastig worden gevallen. Vervolgens wordt er door het personeel actie ondernomen. Dit meldt Binnenlands Bestuur.
De burgemeester van Arnhem laat weten dat vrouwen het moeten melden als ze last hebben van ongewenste aanrakingen, vieze gebaren en smerige woorden. Wanneer vrouwen zich niet veilig voelen tijdens het uitgaan, kunnen ze naar de bar lopen en vragen: “Is Angela misschien aan het werk?”. De medewerker achter de bar kan er dan voor zorgen dat de belager bijvoorbeeld de kroeg of het café uit wordt gezet of hulp bieden bij het veilig verlaten van de horecagelegenheid.
 
Marcouch geeft in het Facebookbericht aan desnoods mee te gaan naar de politie. Het kwijtraken van vrijheid door seksuele intimidatie is voor hem onverdraagbaar. Marcouch doet dan ook de belofte dat er op de gemelde uitgaansgelegenheden extra gehandhaafd zal worden. 
 

Ask for Angela

De campagne ‘Ask for Angela’ is overgenomen vanuit Engeland. Deze werd in 2016 gelanceerd in Lincolnshire. De naam verwijst naar Angela Crompton, een vrouw die door haar man werd misbruikt en vermoord.
 


Door: Nationale Horecagids
Beeld: Ask for Angela Campaign