Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Door Van onze klanten
schedule 6 min
location_on [xx]km
plastic bekertjes
Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

Grote groepen mensen betekent grote hoeveelheden plastic bekers

Er is nog nooit een festival gevierd met glas of papier. Om de open deuren even in te trappen: glas is een gevaarlijk materiaal en moet gewassen worden voor hergebruik. Als je echt graag met glazen wilt werken op een evenement dan hopen wij voor je dat je niet meer dan twintig drinkers verwacht. In de evenementenbranche komt dat natuurlijk niet voor. Los van het feit dat veel dranken in papieren bekers niet tot zijn recht komen, worden de bekers ook snel zacht. Op een groot feest of festival willen gasten toch echt wat langer met een drankje kunnen staan. Zoals verwacht komen we hoe dan ook uit bij plastic. Plastic bekers zijn licht, doorzichtig en makkelijk in gebruik. Alle soorten en maten plastic bekers zijn te vinden op . Daar kun je ook gemakkelijk aangeven hoe groot de partij is die je nodig hebt. Plastic is gelukkig ook recyclebaar. Hoewel organisatoren vaak wel hun best doen om het recyclen van plastic bekers te bevorderen, kan dit lastig zijn. Hoe groter het evenement, hoe moeilijk het is om de plastic bekers bij elkaar te verzamelen voor recycling.

Zo verzamel je plastic bekers

Met een flink budget zijn er natuurlijk een hoop opties om plastic bekers bij elkaar te rapen en te recyclen. Tegenwoordig rijden er soms zelfs voertuigen rond om de bekers van straat of van een plein te verwijderen. Maar voor het gemiddelde evenement is dat een beetje overdreven. Bovendien moet het ook betaalbaar blijven. Hoe zorg je er dan voor dat alle plastic bekers gemakkelijk en goedkoop verzameld worden voor recycling? Daar is een slim bekersysteem op bedacht. Deze inzamelboxen zijn een en kun je neerzetten op elke gewenste plek. Gasten of bezoekers kunnen hier zelf hun plastic bekers in gooien. Dat scheelt een hoop opruimwerk aan het einde van het evenement en het zorgt ervoor dat de bekers daadwerkelijk bij de recycling terechtkomen. Nog een reden voor het plaatsen van een bekersysteem is dat de plastic bekers niet tijdens het evenement ophopen. Dus of je nou een buurtfeest geeft, een groot evenement met muziek organiseert of een ander soort evenement: een bekersysteem zorgt ervoor dat jij en de bezoekers van je evenement verantwoord omgaan met plastic bekers. Dat is nog eens verantwoord genieten.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

26 april '24 (15:16)

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

02 april '24 (10:32)

De grootste dranktrends van 2024

Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

18 maart '24 (15:31)

Waarom werken in de horeca fantastisch is

Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

14 maart '24 (12:12)

Geef wijn drinken extra charme: laat uw wijnglazen graveren

Wijnglazen: we kunnen er eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat geldt als privépersoon, maar nog veel meer als horecaondernemer. Want het ene moment hebt u wellicht slechts 10 mensen in uw zaak, een uur of dag later kan dat zomaar het tienvoudige zijn. Het ene moment wordt er meer wijn gedronken dan het andere. Denk hierbij aan die lange, gezellige winteravonden, de grotere gezelschappen met veel vrouwen en aan de warme zomers op het terras. Gaat u dus weer eens glazen bestellen? Denk dat eens aan wijnglazen graveren. Dat geeft extra cachet aan uw onderneming.

14 maart '24 (12:08)

Zo creëer je de beste bierervaring

Bier is altijd al ontzettend populair, maar de laatste jaren zien we een duidelijke verschuiving. In plaats van een simpel pilsje drinken we tegenwoordig veel liever een mooi speciaalbier. Hierbij kan het gaan om een fraaie uitvoering van een bekend merk als La Chouffe, Maredsous of Duvel, maar ook om een lokaal en kleinschalig gebrouwen bier uit Amsterdam, Brabant of de Veluwe. Deze bijzondere bieren zijn perfect als cadeau, maar ze worden ook steeds vaker geschonken in bars, cafés en andere horecazaken door het hele land. Voor de meest optimale ervaring bij het nuttigen van deze heerlijke drank, is het altijd aan te bevelen om gebruik te maken van een bijpassend glas. De meeste mensen hebben zelfs al een voorkeur voor een bepaald type bierglas.