Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

Door Vondelkoeken
schedule 5 min
location_on [xx]km
horecakoek nobel vondelkoeken
We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

De geschiedenis van Nobel Drinks

In de barre winter van 1902 ontstond achter de bar in het café van Willem Barend Nobel een likeur die we sinds mensenheugenis “Nobeltje” noemen. Al vier generaties lang is het geheime recept overgedragen van vader op zoon. Nobeltje is een waar icoon op Ameland en wordt met liefde en vakmanschap bereid. Het is een eerbetoon aan het eiland en zijn rijke geschiedenis.

Vondelkoeken: Een familietraditie oorsprong uit de koekstad Deventer ambacht uit Twente

In de jaren 70 bedacht Frans Ruhof het heerlijke en unieke recept van de overal bekende Vondelkoeken. Destijds was de bakkerij gevestigd aan de Joost van den Vondellaan in Deventer, waaraan de legendarische koek zijn naam heeft ontleend. De familietraditie wordt nu, 35 jaar later, voortgezet door Gijs Ruhof die ze nu in Twente maakt. De koeken zijn geliefd bij jong en oud en staan bekend om hun ambachtelijke smaak en kwaliteit, alles wordt met de hand gemaakt en met 100% roomboter.

Horecakoekje: De magische combinatie: Nobel en Vondelkoeken

De samenwerking tussen Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken is een match made in heaven. De koek van Vondelkoeken wordt gemaakt met 100% Nobeltje-likeur, wat resulteert in een fantastisch lekkere traktatie. Stelt u zich eens voor: een warme kop koffie bij Café Nobel op Ameland, vergezeld van een versgebakken Vondelkoek met de rijke smaak van Nobeltje. Een ware traktatie voor uw smaakpapillen!

 Bezoek ons op Ameland

Als u op zoek bent naar een authentieke ervaring op Ameland, breng dan zeker een bezoek aan Nobels Proeflokaal Ballum. De ambiance ademt de rijke familiegeschiedenis van Nobel en biedt een stijlvol en tijdloos interieur. Geniet van een Amelander koffie met Nobeltje en uiteraard een Vondelkoek met Nobeltje erin.

We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen op ons prachtige eiland!

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

26 april '24 (15:16)

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

02 april '24 (10:32)

De grootste dranktrends van 2024

Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

18 maart '24 (15:31)

Waarom werken in de horeca fantastisch is

Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

14 maart '24 (12:12)

Geef wijn drinken extra charme: laat uw wijnglazen graveren

Wijnglazen: we kunnen er eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat geldt als privépersoon, maar nog veel meer als horecaondernemer. Want het ene moment hebt u wellicht slechts 10 mensen in uw zaak, een uur of dag later kan dat zomaar het tienvoudige zijn. Het ene moment wordt er meer wijn gedronken dan het andere. Denk hierbij aan die lange, gezellige winteravonden, de grotere gezelschappen met veel vrouwen en aan de warme zomers op het terras. Gaat u dus weer eens glazen bestellen? Denk dat eens aan wijnglazen graveren. Dat geeft extra cachet aan uw onderneming.

14 maart '24 (12:08)

Zo creëer je de beste bierervaring

Bier is altijd al ontzettend populair, maar de laatste jaren zien we een duidelijke verschuiving. In plaats van een simpel pilsje drinken we tegenwoordig veel liever een mooi speciaalbier. Hierbij kan het gaan om een fraaie uitvoering van een bekend merk als La Chouffe, Maredsous of Duvel, maar ook om een lokaal en kleinschalig gebrouwen bier uit Amsterdam, Brabant of de Veluwe. Deze bijzondere bieren zijn perfect als cadeau, maar ze worden ook steeds vaker geschonken in bars, cafés en andere horecazaken door het hele land. Voor de meest optimale ervaring bij het nuttigen van deze heerlijke drank, is het altijd aan te bevelen om gebruik te maken van een bijpassend glas. De meeste mensen hebben zelfs al een voorkeur voor een bepaald type bierglas.