Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Door Van onze klanten
schedule 7 min
location_on [xx]km
cocktails
Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

Daiquiri cocktails in Amsterdam Centrum

Voor een echte beach vibe bestel je natuurlijk een daiquiri! Deze welbekende cocktail vindt zijn origine in Cuba, waar het oorspronkelijk gemaakt werd door een glas gemalen ijs te voorzien van een theelepel suiker, wat limoensap en een flinke scheut rum. Pas later werd de daiquiri omgetoverd naar het drankje zoals we ‘m we nu kennen: in een shaker gemixt met geschaafd in plaats van gemalen ijs, en geserveerd met fruit.

In Amsterdam Centrum vind je daiquiri’s in overvloed, met variaties als aardbei en mango, en zelfs zonder alcohol!

Wellicht wereldwijd de bekendste cocktail: de mojito

Cocktails in Amsterdam Centrum zijn natuurlijk niet compleet zonder de mojito. Sodawater, rum, munt, limoen en suikersiroop vormen samen deze wereldberoemde cocktail, die al sinds 1930 op dezelfde wijze geserveerd wordt. Een tijdloze klassieker, dus! En naast de klassieke mojito kun je ook voor deze cocktail weer een aantal variaties vinden, waaronder de lekker zomerse strawberry mojito en de eveneens populaire raspberry mojito, maar bijvoorbeeld ook frozen mojitos en mojitos met andere dranken erin gemixt, zoals wodka, gin en limoncello. Voldoende varianten om mee af te wisselen als je cocktails in Amsterdam Centrum gaat bestellen!

Koffielikeur cocktails in Amsterdam Centrum

Fan van koffielikeur? Ook dan zit je goed in onze hoofdstad, want koffielikeur cocktails zijn er in overvloed in Amsterdam Centrum! Bekende koffielikeurs zijn bijvoorbeeld Tia Maria, Kahlúa en Sheridan’s Double. Dit zijn dé sterren achter geliefde cocktails als een Espresso Martini, een White Russian of een Mudslide.

Espresso Martini cocktails in Amsterdam Centrum

De Espresso Martini is wellicht de bekendste van de net benoemde cocktails en bestaat uit wodka, espresso, suikerstroop en koffielikeur. Een sterk drankje dat door de espresso ook nog eens zorgt voor een oppepper. De perfecte manier om je gezellige avondje uit mee te starten, of om ‘m mee af te sluiten.

Of bestel een White Russian, een White Russian Light, een Black Russian, of de fancy Mudslide!

Een White Russian is gemaakt van koffielikeur, vodka en slagroom. Maar als je cocktails in Amsterdam Centrum gaat drinken kun je mogelijk ook een light variant tegenkomen, waarin melk wordt gebruikt in plaats van slagroom en de vodka wordt verwisseld voor amaretto. 

En tot slot, de Mudslide: eigenlijk ook een variant op de White Russian, bestaande uit wodka, koffielikeur, slagroom en een flinke scheut Baileys. Met de chocolade schaafsels en de chocoladesaus waar ‘ie mee gedecoreerd wordt, ziet deze cocktail er uit als een feestje!

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

02 april '24 (10:32)

De grootste dranktrends van 2024

Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

18 maart '24 (15:31)

Waarom werken in de horeca fantastisch is

Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

14 maart '24 (12:12)

Geef wijn drinken extra charme: laat uw wijnglazen graveren

Wijnglazen: we kunnen er eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat geldt als privépersoon, maar nog veel meer als horecaondernemer. Want het ene moment hebt u wellicht slechts 10 mensen in uw zaak, een uur of dag later kan dat zomaar het tienvoudige zijn. Het ene moment wordt er meer wijn gedronken dan het andere. Denk hierbij aan die lange, gezellige winteravonden, de grotere gezelschappen met veel vrouwen en aan de warme zomers op het terras. Gaat u dus weer eens glazen bestellen? Denk dat eens aan wijnglazen graveren. Dat geeft extra cachet aan uw onderneming.

14 maart '24 (12:08)

Zo creëer je de beste bierervaring

Bier is altijd al ontzettend populair, maar de laatste jaren zien we een duidelijke verschuiving. In plaats van een simpel pilsje drinken we tegenwoordig veel liever een mooi speciaalbier. Hierbij kan het gaan om een fraaie uitvoering van een bekend merk als La Chouffe, Maredsous of Duvel, maar ook om een lokaal en kleinschalig gebrouwen bier uit Amsterdam, Brabant of de Veluwe. Deze bijzondere bieren zijn perfect als cadeau, maar ze worden ook steeds vaker geschonken in bars, cafés en andere horecazaken door het hele land. Voor de meest optimale ervaring bij het nuttigen van deze heerlijke drank, is het altijd aan te bevelen om gebruik te maken van een bijpassend glas. De meeste mensen hebben zelfs al een voorkeur voor een bepaald type bierglas.