Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Door Van onze klanten
schedule 7 min
location_on [xx]km
cocktails
Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

Daiquiri cocktails in Amsterdam Centrum

Voor een echte beach vibe bestel je natuurlijk een daiquiri! Deze welbekende cocktail vindt zijn origine in Cuba, waar het oorspronkelijk gemaakt werd door een glas gemalen ijs te voorzien van een theelepel suiker, wat limoensap en een flinke scheut rum. Pas later werd de daiquiri omgetoverd naar het drankje zoals we ‘m we nu kennen: in een shaker gemixt met geschaafd in plaats van gemalen ijs, en geserveerd met fruit.

In Amsterdam Centrum vind je daiquiri’s in overvloed, met variaties als aardbei en mango, en zelfs zonder alcohol!

Wellicht wereldwijd de bekendste cocktail: de mojito

Cocktails in Amsterdam Centrum zijn natuurlijk niet compleet zonder de mojito. Sodawater, rum, munt, limoen en suikersiroop vormen samen deze wereldberoemde cocktail, die al sinds 1930 op dezelfde wijze geserveerd wordt. Een tijdloze klassieker, dus! En naast de klassieke mojito kun je ook voor deze cocktail weer een aantal variaties vinden, waaronder de lekker zomerse strawberry mojito en de eveneens populaire raspberry mojito, maar bijvoorbeeld ook frozen mojitos en mojitos met andere dranken erin gemixt, zoals wodka, gin en limoncello. Voldoende varianten om mee af te wisselen als je cocktails in Amsterdam Centrum gaat bestellen!

Koffielikeur cocktails in Amsterdam Centrum

Fan van koffielikeur? Ook dan zit je goed in onze hoofdstad, want koffielikeur cocktails zijn er in overvloed in Amsterdam Centrum! Bekende koffielikeurs zijn bijvoorbeeld Tia Maria, Kahlúa en Sheridan’s Double. Dit zijn dé sterren achter geliefde cocktails als een Espresso Martini, een White Russian of een Mudslide.

Espresso Martini cocktails in Amsterdam Centrum

De Espresso Martini is wellicht de bekendste van de net benoemde cocktails en bestaat uit wodka, espresso, suikerstroop en koffielikeur. Een sterk drankje dat door de espresso ook nog eens zorgt voor een oppepper. De perfecte manier om je gezellige avondje uit mee te starten, of om ‘m mee af te sluiten.

Of bestel een White Russian, een White Russian Light, een Black Russian, of de fancy Mudslide!

Een White Russian is gemaakt van koffielikeur, vodka en slagroom. Maar als je cocktails in Amsterdam Centrum gaat drinken kun je mogelijk ook een light variant tegenkomen, waarin melk wordt gebruikt in plaats van slagroom en de vodka wordt verwisseld voor amaretto. 

En tot slot, de Mudslide: eigenlijk ook een variant op de White Russian, bestaande uit wodka, koffielikeur, slagroom en een flinke scheut Baileys. Met de chocolade schaafsels en de chocoladesaus waar ‘ie mee gedecoreerd wordt, ziet deze cocktail er uit als een feestje!

10 juli '25 (10:38)

Zo houd je áltijd overzicht in je horecazaak

In een drukke horecazaak draait alles om timing, overzicht en goede samenwerking. Run je een strandpaviljoen? Heb je een lunchzaak in het centrum? Of verzorg je een evenementencatering? Als alles soepel loopt, merk je dat meteen aan je team én je gasten. Kleine hulpmiddelen maken daarbij vaak een groot verschil. Denk aan duidelijke sleutellabels om snel de juiste voorraadkast te vinden, of om in no-time de koeling te openen zonder chaos in de sleutelbak.

09 juli '25 (11:35)

Duurzaam ondernemen in de horecasector : 3 tips

Duurzaamheid is geen trend meer, het is een noodzaak. Zeker in de horecasector, waar energieverbruik, voedselverspilling en grondstoffengebruik vaak bovengemiddeld zijn. Gelukkig zijn er tal van praktische manieren waarop je als horecaondernemer kunt bijdragen aan een groenere toekomst: zonder in te leveren op kwaliteit of klantbeleving. Hier zijn 3 concrete tips om direct mee aan de slag te gaan.

09 juli '25 (11:32)

Praktische tips voor afvalreductie in de horeca

Afval is een onvermijdelijk onderdeel van de horecasector, maar dat betekent niet dat het oncontroleerbaar moet zijn. Sterker nog, met gerichte acties en slimme keuzes kunnen horecaondernemers hun afvalproductie aanzienlijk verminderen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. In dit artikel delen we praktische, direct toepasbare tips om afval in restaurants, cafés, hotels en andere horecagelegenheden terug te dringen.

04 juli '25 (15:23)

Digitale werkroosters: de sleutel tot efficiënte personeelsplanning in de horeca

Personeelsplanning in de horeca is een constante uitdaging. Restaurants, cafés en hotels worstelen dagelijks met het optimaal inzetten van medewerkers. Een efficiënt werkrooster is niet alleen essentieel voor een soepele bedrijfsvoering, maar ook voor de tevredenheid van je team. In dit artikel ontdek je hoe digitale werkroosters de personeelsplanning in jouw horecabedrijf kunnen transformeren.

12 juni '25 (11:45)

Dit zijn dé voordelen om acceptant te zijn van de VVV Cadeaukaart

Wist je dat 99% van de Nederlanders de VVV Cadeaukaart kent en dat 89% er ooit één heeft gekregen of gegeven? Als horecaondernemer kun je direct profiteren van deze enorme naamsbekendheid. Door acceptant te worden van de VVV Cadeaukaart trek je niet alleen nieuwe gasten aan, maar maak je ook slim gebruik van landelijke én lokale zichtbaarheid. Via de VVV Cadeaukaart krijg je namelijk toegang tot een grote groep potentiële klanten die gericht op zoek zijn naar een leuke bestedingslocatie. Een kans die je eigenlijk niet kan laten liggen.

12 juni '25 (10:27)

5 tips om je koffiebonen langer vers te houden!

Heb je thuis een volautomatische koffiemachine? Grote kans dat je bonen gebruikt. Omdat deze pas gemalen worden als je koffie zet, blijven smaken en aroma’s beter behouden. Toch kan de smaak van een bakkie na verloop van tijd achteruitgaan. Dit komt doordat de bonen minder vers worden naarmate je ze langer bewaart. Gelukkig kun je het een en ander doen om koffiebonen langer vers te houden. In deze tekst geven wij je 5 tips!

03 juni '25 (13:48)

Wat als het misgaat in je horecazaak? 5 BHV-praktijkcases

In de horeca draait alles om gastvrijheid, snelheid en sfeer. Maar wat als er ineens iets misgaat? Denk aan een brandje in de keuken, een gast die onwel wordt of een collega die uitglijdt. In dit artikel delen we vijf veelvoorkomende noodsituaties in de horeca én hoe een BHV’er daarin het verschil maakt.

23 april '25 (12:50)

Dit zijn de beste cadeaus voor eetliefhebbers

Het blijft elk jaar weer een uitdaging: een origineel cadeau vinden. Of het nu gaat om een verjaardag, bedankje of jubileum – de standaard cadeaus heb je inmiddels wel gehad. Daarom is het tijd voor iets anders. Iets waarmee je iemand echt verrast en blij maakt. Zoek jij een uniek cadeau voor een liefhebber van eten, een bourgondiër of wil je simpelweg een keer een ander cadeau geven dan een standaard cadeaukaart? Lees dan snel verder!

15 april '25 ( 8:30)

De beste strategieën om klanten aan je horecazaak te binden

Wil je meer terugkerende gasten in je horecazaak? Je bent niet de enige. Veel horecaondernemers vinden het lastig om gasten vaker terug te laten komen. Toch is klantloyaliteit onmisbaar. Het zorgt voor een stabiele omzet én gratis reclame via mond-tot-mondreclame en online reviews. In dit artikel lees je hoe je loyaliteit vergroot en jouw horecabedrijf laat groeien.

10 april '25 (13:18)

Cocktails Maken: De Perfecte Cursus voor Elke Gelegenheid

Cocktails zijn niet alleen maar drankjes – ze zijn de perfecte manier om een feest of evenement een extra vleugje flair te geven. En wat is er nu leuker dan zelf je eigen cocktails shaken? Of je nu met vrienden een avond wilt vullen, een teambuildingactiviteit zoekt voor je collega’s of een bruiloft wilt aankleden.