Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Espressomachines; wat zijn het nou?

Door Van onze klanten
schedule 5 min
location_on [xx]km
espresso machine met kopje onder het apparaat
Ben jij nou ook benieuwd naar wat een automatische espressomachine is? Wat doen ze precies en wat voor soorten zijn er? In dit artikel behandelen we het allemaal. Elke dag hetzelfde kopje koffie voor je klanten is ook zo saai, he? Als je graag wat afwisseling wilt bieden, bijvoorbeeld een cappuccino, espresso en een cafe latte, dan is een espressomachine kopen wellicht een goed idee voor jouw onderneming. Een ander groot voordeel is dat het veel makkelijker is dan zelf koffie zetten.

Wat is een espressomachine?

Een espressomachine is een soort koffiemachine die specifiek wordt gebruikt om een espresso te zetten. Dit wordt mogelijk gemaakt door heet water onder heel hoge druk door gemalen koffie te persen. Espressomachines zijn in alle soorten en maten te vinden, neem bijvoorbeeld de pistonmachines of zelfs een volautomatische espressomachine. De espressomachine is heel veel voorkomend in de horeca omdat een bakje espresso bij de meeste mensen goed in de smaak valt. Je hebt ook pistonmachines, maar dit is eigenlijk gewoon een handmatige espressomachine. Hierbij moet je zelf de koffiebonen malen en het regelen van de druk, een volautomatische machine doet dit natuurlijk zelf met slechts een druk op de knop.

Het verschil tussen een koffie- en espressomachine

Het verschil tussen een koffiemachine en een espressomachine zit hem in de vorm van koffie. Een espressomachine kan, zoals de naam suggereert, alleen espresso's zetten en een koffiemachine kan allerlei soorten zetten. Koffiemachines kunnen ook als filter dienen of gebruikmaken van koffiecups, dit kan onze geliefde espressomachine niet. Koffiemachines zijn vaak ook een stuk guller als het gaat om zetten, ze zetten over het algemeen grotere hoeveelheden koffie per zet beurt, terwijl de espresso portie iets kleiner is maar een veel sterkere concentratie van koffie bevat. Ook de koffie smaakt iets anders, de espresso is veel sterker omdat hij minder water bevat dan normale koffie vanwege de sterke concentratie.

Hoe gaat een espressomachine in zijn werking?

Een espressomachine heeft een waterreservoir waar het koude water in moet. Je hebt twee soorten reservoirs, een uitneembare en een vaste wateraansluiting. Vaste aansluitingen zijn handiger voor restaurants of cafés die veel koffie moeten zetten terwijl een uitneembare handiger is voor thuis. De uitneembare reservoirs zitten vaak aan de zijkant of achterkant van de machine. Je hoort zelf het waterreservoir te vullen met water, het is aangeraden om het ook eens in de zoveel tijd leeg te gieten en het water te vervangen om het vers te houden. Heb jij al zo’n handige machine?

16 januari '24 (15:12)

Vergunningen en regels bij het openen van een horecazaak

Bij het starten van een horecagelegenheid zul je moeten voldoen aan diverse wettelijke vereisten. Dit geldt ook bij het overnemen van een bestaande horecagelegenheid. We hebben hieronder een overzicht voor je op een rij gezet.

13 december '23 (10:46)

Kerstmuziek in de horeca: dit moet je weten

In de kerstperiode gaan mensen graag lekker uit eten. Of je er nu van houdt of niet, kerstmuziek is eigenlijk onmisbaar tijdens een avondje uit in deze tijd. Maar hoe zorg je dat de (achtergrond)muziek in jouw horecabedrijf optimaal geregeld is? Met enkele handige tips helpen we jou op weg.

20 november '23 (14:43)

4 tips om als horecazaak de juiste drank in huis te halen

In de horeca zal het hebben van de juiste selectie van dranken een aanzienlijke invloed hebben op je succes. Het gaat er niet alleen om de beste wijnen, bieren en gedistilleerde dranken te kiezen, maar ook om een breed aanbod te bieden dat aan de smaken en voorkeuren van je klanten voldoet. De volgende vier tips helpen je om de juiste dranken in huis te halen voor je horecazaak.

16 november '23 ( 8:15)

Recycling binnen de horecasector - Tips voor verbetering

Recycling is een van de belangrijkste stappen die we kunnen zetten om de impact op het milieu te verminderen. Hoewel veel sectoren zich bewust zijn van het belang van recycling, blijft de horecasector achter bij andere industrieën als het gaat om duurzaamheid. In dit artikel zullen we enkele tips bespreken om recycling binnen de horecasector te verbeteren.

24 augustus '23 (11:39)

Heb jij al een gehaktmolen in je horecazaak?

Heb je er ooit over nagedacht om een gehaktmolen toe te voegen aan je keukenapparatuur in je restaurant? Als dat niet het geval is, dan heb je geluk, want we gaan het hebben over waarom dit best wel een slimme zet kan zijn. In dit artikel bespreken waarom een professionele gehaktmolen handig kan zijn voor jouw restaurant. Je kunt hiermee creatiever zijn in de keuken, betere kwaliteit leveren en zelfs wat extra geld in het laatje brengen. Lees verder!

21 augustus '23 ( 8:00)

Diageo introduceert cocktailtaps in bars, cafés en clubs in Nederland


10 augustus '23 (15:24)

Waar moet ik rekening mee houden bij de inrichting van mijn horecazaak? 5 tips!

Bij het openen van een horecazaak is het belangrijk om na te denken over de inrichting. De juiste sfeer en indeling kunnen immers het succes van de zaak beïnvloeden. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke tips waar je rekening mee moet houden bij de inrichting van een horecazaak.

24 juli '23 ( 8:43)

Waarom gasten zelf koffie laten zetten uitkomst kan bieden in de horeca

Wanneer je werkzaam bent in de horeca, dan is het goed om te weten waarom sommige keuzes worden gemaakt omtrent koffiezetten. Het is namelijk soms best handig om gasten zelf hun eigen koffie te laten pakken. Denk aan een lobby van een hotel of een andere gelegenheid waarbij het handig is dat gasten zelf koffie halen. Hieronder lees je alle voordelen die erbij horen.