Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Recycling binnen de horecasector - Tips voor verbetering

Door Fleur Zomer
schedule 7 min
location_on [xx]km
reduce, reuse, recycle
Recycling is een van de belangrijkste stappen die we kunnen zetten om de impact op het milieu te verminderen. Hoewel veel sectoren zich bewust zijn van het belang van recycling, blijft de horecasector achter bij andere industrieën als het gaat om duurzaamheid. In dit artikel zullen we enkele tips bespreken om recycling binnen de horecasector te verbeteren.

Bewustwording en opleiding

Een van de eerste stappen om recycling binnen de horecasector te verbeteren, is het creëren van bewustwording bij het personeel. Opleiding en training over het belang van recycling en de juiste manier om afval te scheiden zijn essentieel. Het personeel moet begrijpen welk afval recyclebaar is en hoe het op de juiste manier moet worden gescheiden.

Implementeer recycling bakken

Het plaatsen van recycling bakken op strategische locaties in het restaurant is een effectieve manier om recycling te bevorderen. Deze bakken moeten duidelijk gelabeld zijn, zodat het personeel en de gasten weten welk type afval in welke bak moet worden gegooid. Door recycling bakken zichtbaar en gemakkelijk toegankelijk te maken, wordt het voor iedereen eenvoudiger om afval op de juiste manier te scheiden. Daarnaast is het ook belangrijk dat het personeel of zelfs de klanten weten van het beleid rondom recycling en dus ook bewust hun afval weg zullen en kunnen gooien. 

Verminder het gebruik van wegwerpproducten

De horecasector staat bekend om het gebruik van wegwerpproducten zoals plastic bestek, rietjes en verpakkingen. Een manier om recycling te verbeteren, is door het gebruik van deze wegwerpproducten te verminderen. Door over te stappen op herbruikbare alternatieven, zoals metalen bestek, papieren rietjes en biologisch afbreekbare verpakkingen, kan de hoeveelheid afval aanzienlijk worden verminderd. Door wegwerpproducten niet in te kopen, stimuleer je de productie van dit soort producten automatisch ook niet meer. Dus naast dat je minder producten weggooit zorg je ook voor een verminderde productie van dit type producten. 

Samenwerken met lokale recyclingbedrijven

Het kan belangrijk zijn voor horecabedrijven om samen te werken met een recycling bedrijf om de afvalverwerking optimaal te laten verlopen, vooral voor grotere horeca ondernemingen kunnen dit soort bedrijven veel toevoegen. Deze bedrijven hebben de expertise om afval op de juiste manier te verwerken en te recyclen. Door een partnerschap aan te gaan met een bedrijf zoals Prezero, kan de horecaonderneming ervoor zorgen dat het afval op een duurzame manier wordt afgevoerd en gerecycled.

Hergebruik van voedselafval

Voedselafval is een groot probleem in de horecasector. In plaats van al het voedselafval in de prullenbak te gooien, kan het worden hergebruikt. Restaurants kunnen bijvoorbeeld samenwerken met lokale boerderijen om voedselafval te composteren en te gebruiken als meststof. Daarnaast kunnen overschotten worden gedoneerd aan lokale voedselbanken of organisaties die honger bestrijden.

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

26 april '24 (15:16)

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

02 april '24 (10:32)

De grootste dranktrends van 2024

Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

18 maart '24 (15:31)

Waarom werken in de horeca fantastisch is

Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

14 maart '24 (12:12)

Geef wijn drinken extra charme: laat uw wijnglazen graveren

Wijnglazen: we kunnen er eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat geldt als privépersoon, maar nog veel meer als horecaondernemer. Want het ene moment hebt u wellicht slechts 10 mensen in uw zaak, een uur of dag later kan dat zomaar het tienvoudige zijn. Het ene moment wordt er meer wijn gedronken dan het andere. Denk hierbij aan die lange, gezellige winteravonden, de grotere gezelschappen met veel vrouwen en aan de warme zomers op het terras. Gaat u dus weer eens glazen bestellen? Denk dat eens aan wijnglazen graveren. Dat geeft extra cachet aan uw onderneming.

14 maart '24 (12:08)

Zo creëer je de beste bierervaring

Bier is altijd al ontzettend populair, maar de laatste jaren zien we een duidelijke verschuiving. In plaats van een simpel pilsje drinken we tegenwoordig veel liever een mooi speciaalbier. Hierbij kan het gaan om een fraaie uitvoering van een bekend merk als La Chouffe, Maredsous of Duvel, maar ook om een lokaal en kleinschalig gebrouwen bier uit Amsterdam, Brabant of de Veluwe. Deze bijzondere bieren zijn perfect als cadeau, maar ze worden ook steeds vaker geschonken in bars, cafés en andere horecazaken door het hele land. Voor de meest optimale ervaring bij het nuttigen van deze heerlijke drank, is het altijd aan te bevelen om gebruik te maken van een bijpassend glas. De meeste mensen hebben zelfs al een voorkeur voor een bepaald type bierglas.