Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Recycling binnen de horecasector - Tips voor verbetering

Door Fleur Zomer
schedule 7 min
location_on [xx]km
reduce, reuse, recycle
Recycling is een van de belangrijkste stappen die we kunnen zetten om de impact op het milieu te verminderen. Hoewel veel sectoren zich bewust zijn van het belang van recycling, blijft de horecasector achter bij andere industrieën als het gaat om duurzaamheid. In dit artikel zullen we enkele tips bespreken om recycling binnen de horecasector te verbeteren.

Bewustwording en opleiding

Een van de eerste stappen om recycling binnen de horecasector te verbeteren, is het creëren van bewustwording bij het personeel. Opleiding en training over het belang van recycling en de juiste manier om afval te scheiden zijn essentieel. Het personeel moet begrijpen welk afval recyclebaar is en hoe het op de juiste manier moet worden gescheiden.

Implementeer recycling bakken

Het plaatsen van recycling bakken op strategische locaties in het restaurant is een effectieve manier om recycling te bevorderen. Deze bakken moeten duidelijk gelabeld zijn, zodat het personeel en de gasten weten welk type afval in welke bak moet worden gegooid. Door recycling bakken zichtbaar en gemakkelijk toegankelijk te maken, wordt het voor iedereen eenvoudiger om afval op de juiste manier te scheiden. Daarnaast is het ook belangrijk dat het personeel of zelfs de klanten weten van het beleid rondom recycling en dus ook bewust hun afval weg zullen en kunnen gooien. 

Verminder het gebruik van wegwerpproducten

De horecasector staat bekend om het gebruik van wegwerpproducten zoals plastic bestek, rietjes en verpakkingen. Een manier om recycling te verbeteren, is door het gebruik van deze wegwerpproducten te verminderen. Door over te stappen op herbruikbare alternatieven, zoals metalen bestek, papieren rietjes en biologisch afbreekbare verpakkingen, kan de hoeveelheid afval aanzienlijk worden verminderd. Door wegwerpproducten niet in te kopen, stimuleer je de productie van dit soort producten automatisch ook niet meer. Dus naast dat je minder producten weggooit zorg je ook voor een verminderde productie van dit type producten. 

Samenwerken met lokale recyclingbedrijven

Het kan belangrijk zijn voor horecabedrijven om samen te werken met een recycling bedrijf om de afvalverwerking optimaal te laten verlopen, vooral voor grotere horeca ondernemingen kunnen dit soort bedrijven veel toevoegen. Deze bedrijven hebben de expertise om afval op de juiste manier te verwerken en te recyclen. Door een partnerschap aan te gaan met een bedrijf zoals Prezero, kan de horecaonderneming ervoor zorgen dat het afval op een duurzame manier wordt afgevoerd en gerecycled.

Hergebruik van voedselafval

Voedselafval is een groot probleem in de horecasector. In plaats van al het voedselafval in de prullenbak te gooien, kan het worden hergebruikt. Restaurants kunnen bijvoorbeeld samenwerken met lokale boerderijen om voedselafval te composteren en te gebruiken als meststof. Daarnaast kunnen overschotten worden gedoneerd aan lokale voedselbanken of organisaties die honger bestrijden.

29 november '23 (11:17)

Espressomachines; wat zijn het nou?

Ben jij nou ook benieuwd naar wat een automatische espressomachine is? Wat doen ze precies en wat voor soorten zijn er? In dit artikel behandelen we het allemaal. Elke dag hetzelfde kopje koffie voor je klanten is ook zo saai, he? Als je graag wat afwisseling wilt bieden, bijvoorbeeld een cappuccino, espresso en een cafe latte, dan is een espressomachine kopen wellicht een goed idee voor jouw onderneming. Een ander groot voordeel is dat het veel makkelijker is dan zelf koffie zetten.

20 november '23 (14:43)

4 tips om als horecazaak de juiste drank in huis te halen

In de horeca zal het hebben van de juiste selectie van dranken een aanzienlijke invloed hebben op je succes. Het gaat er niet alleen om de beste wijnen, bieren en gedistilleerde dranken te kiezen, maar ook om een breed aanbod te bieden dat aan de smaken en voorkeuren van je klanten voldoet. De volgende vier tips helpen je om de juiste dranken in huis te halen voor je horecazaak.

24 augustus '23 (11:39)

Heb jij al een gehaktmolen in je horecazaak?

Heb je er ooit over nagedacht om een gehaktmolen toe te voegen aan je keukenapparatuur in je restaurant? Als dat niet het geval is, dan heb je geluk, want we gaan het hebben over waarom dit best wel een slimme zet kan zijn. In dit artikel bespreken waarom een professionele gehaktmolen handig kan zijn voor jouw restaurant. Je kunt hiermee creatiever zijn in de keuken, betere kwaliteit leveren en zelfs wat extra geld in het laatje brengen. Lees verder!

21 augustus '23 ( 8:00)

Diageo introduceert cocktailtaps in bars, cafés en clubs in Nederland


10 augustus '23 (15:24)

Waar moet ik rekening mee houden bij de inrichting van mijn horecazaak? 5 tips!

Bij het openen van een horecazaak is het belangrijk om na te denken over de inrichting. De juiste sfeer en indeling kunnen immers het succes van de zaak beïnvloeden. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke tips waar je rekening mee moet houden bij de inrichting van een horecazaak.

24 juli '23 ( 8:43)

Waarom gasten zelf koffie laten zetten uitkomst kan bieden in de horeca

Wanneer je werkzaam bent in de horeca, dan is het goed om te weten waarom sommige keuzes worden gemaakt omtrent koffiezetten. Het is namelijk soms best handig om gasten zelf hun eigen koffie te laten pakken. Denk aan een lobby van een hotel of een andere gelegenheid waarbij het handig is dat gasten zelf koffie halen. Hieronder lees je alle voordelen die erbij horen.

20 juli '23 (10:05)

Waarom je het beste biologische vlees bij een lokale biologische slager kan bestellen

De trend van het kopen van lokaal en biologisch groeit steeds meer in populariteit. En als het gaat om het beste biologische vlees, is de lokale biologische slager de plek waar je moet zijn. Waarom? Omdat je bij een lokale biologische slager profiteert van verschillende voordelen. Allereerst ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Lokale slagers staan bekend om hun vakmanschap en ambachtelijke werkwijze. Bovendien hebben ze vaak persoonlijke connecties met boeren uit de regio, waardoor ze precies weten waar het vlees vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Daarnaast bieden lokale biologische slagers vaak een breed assortiment aan vleessoorten die met zorg zijn geselecteerd. Het bestellen bij een lokale biologische slager is niet alleen goed voor jouw smaakpapillen, maar ook voor het milieu en de lokale economie. Dus waar wacht je nog op? Ga naar jouw lokale biologische slager en geniet van het beste biologische vlees dat er te krijgen is!

18 juli '23 (11:32)

Horeca met terras vernevelaar duidelijk populairder dan terrassen zonder

Horecazaken die gebruik maken van een terras vernevelaar zijn overduidelijk populairder dan terrassen zonder, blijkt uit de praktijk. Niet zo gek ook, want er zijn veel voordelen aan het gebruik van een vernevelaar. Zo is het onder waternevel niet alleen vele graden koeler, maar het systeem is ook nog eens stil, milieuvriendelijk en insectenwerend.