Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Heb jij al een gehaktmolen in je horecazaak?

Door Fleur Zomer
schedule 4 min
kom met gemalen gehakt
Heb je er ooit over nagedacht om een gehaktmolen toe te voegen aan je keukenapparatuur in je restaurant? Als dat niet het geval is, dan heb je geluk, want we gaan het hebben over waarom dit best wel een slimme zet kan zijn. In dit artikel bespreken waarom een professionele gehaktmolen handig kan zijn voor jouw restaurant. Je kunt hiermee creatiever zijn in de keuken, betere kwaliteit leveren en zelfs wat extra geld in het laatje brengen. Lees verder!

Veelzijdigheid in de keuken

Een gehaktmolen is eigenlijk veel meer dan alleen iets waarmee je vlees fijnmaakt. Het is als een sleutel die de deur opent naar allerlei heerlijke gerechten. Stel je voor: je kunt je eigen hamburgers maken, zelfgemaakte worstjes, echte gehaktballen, en zelfs vegetarische lekkernijen zoals bonenburgers. Met zo'n gehaktmolen kun je creatieve ideeën bedenken en je menu een flinke oppepper geven. En dat betekent dat je klanten steeds opnieuw langskomen voor nieuwe gerechten.

Versheid en kwaliteit

Met een gehaktmolen kun je tevens de kwaliteit van het vlees zelf controleren. Als je zelf het vlees maalt, kun je precies zien welke spullen erin gaan. Zo kun je ervoor zorgen dat je altijd verse ingrediënten gebruikt. Dat betekent dat je eten nog lekkerder wordt en je klanten extra tevreden zullen zijn.

Creatieve recepten

Denk eens aan hoe gaaf het zou zijn als je allemaal nieuwe en super lekkere gerechten aan je menu kunt toevoegen. Met een gehaktmolen kun je allerlei dingen proberen. Je kunt verschillende soorten vlees mengen en gekke smaken uitproberen. Zo kun je gerechten maken die jouw restaurant echt speciaal maken. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte kipgehaktballetjes met bijzondere kruiden, of een chique vleesburger met jouw eigen speciale saus erop

Transparantie voor klanten

Tegenwoordig vinden steeds meer mensen het belangrijk om te weten waar hun eten vandaan komt. Als jij vlees aanbiedt dat je zelf hebt gemalen, kan dat echt een pluspunt zijn. Je kunt je klanten laten weten dat jouw vlees vers is en van betrouwbare plekken komt. Dat kan ervoor zorgen dat je klanten jou meer vertrouwen en nog vaker bij jou willen eten. Het is eigenlijk net alsof je een kijkje geeft in de keuken en dat vinden mensen vaak heel fijn.

13 september '23 ( 9:51)

De juiste barkrukken voor jou horeca: kies voor stijlvol en comfortabel

Het kiezen van de juiste meubels voor je restaurant is van groot belang. Een van de belangrijkste elementen is uiteraard de tijdloze barkruk. Horeca barkrukken zijn er in alle soorten, maten en kleuren en dat zorgt ervoor dat ze bij iedere horecagelegenheid passen. Ze zijn onmisbaar onder de bar van cafés en kunnen er bovendien voor zorgen dat er een gezellige sfeer hangt in het restaurant of café. Afhankelijk van de stijl die u al in uw horeca-interieur hebt doorgevoerd, kunt u op zoek gaan naar barkrukken die daarbij passen.

21 augustus '23 ( 8:00)

Diageo introduceert cocktailtaps in bars, cafés en clubs in Nederland


10 augustus '23 (15:24)

Waar moet ik rekening mee houden bij de inrichting van mijn horecazaak? 5 tips!

Bij het openen van een horecazaak is het belangrijk om na te denken over de inrichting. De juiste sfeer en indeling kunnen immers het succes van de zaak beïnvloeden. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke tips waar je rekening mee moet houden bij de inrichting van een horecazaak.

24 juli '23 ( 8:43)

Waarom gasten zelf koffie laten zetten uitkomst kan bieden in de horeca

Wanneer je werkzaam bent in de horeca, dan is het goed om te weten waarom sommige keuzes worden gemaakt omtrent koffiezetten. Het is namelijk soms best handig om gasten zelf hun eigen koffie te laten pakken. Denk aan een lobby van een hotel of een andere gelegenheid waarbij het handig is dat gasten zelf koffie halen. Hieronder lees je alle voordelen die erbij horen.

20 juli '23 (10:05)

Waarom je het beste biologische vlees bij een lokale biologische slager kan bestellen

De trend van het kopen van lokaal en biologisch groeit steeds meer in populariteit. En als het gaat om het beste biologische vlees, is de lokale biologische slager de plek waar je moet zijn. Waarom? Omdat je bij een lokale biologische slager profiteert van verschillende voordelen. Allereerst ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Lokale slagers staan bekend om hun vakmanschap en ambachtelijke werkwijze. Bovendien hebben ze vaak persoonlijke connecties met boeren uit de regio, waardoor ze precies weten waar het vlees vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Daarnaast bieden lokale biologische slagers vaak een breed assortiment aan vleessoorten die met zorg zijn geselecteerd. Het bestellen bij een lokale biologische slager is niet alleen goed voor jouw smaakpapillen, maar ook voor het milieu en de lokale economie. Dus waar wacht je nog op? Ga naar jouw lokale biologische slager en geniet van het beste biologische vlees dat er te krijgen is!

18 juli '23 (11:32)

Horeca met terras vernevelaar duidelijk populairder dan terrassen zonder

Horecazaken die gebruik maken van een terras vernevelaar zijn overduidelijk populairder dan terrassen zonder, blijkt uit de praktijk. Niet zo gek ook, want er zijn veel voordelen aan het gebruik van een vernevelaar. Zo is het onder waternevel niet alleen vele graden koeler, maar het systeem is ook nog eens stil, milieuvriendelijk en insectenwerend.

29 juni '23 (11:35)

De wonderwereld van gezonde kant-en-klaar maaltijden: een oase van gemak en voedzaamheid!

Iedereen heeft wel eens van die dagen dat je thuiskomt na een lange dag en gewoon geen zin hebt om te koken. Gelukkig leven we in een wereld waar gezonde kant-en-klaar maaltijden ons kunnen redden van de hongerdood. Dus laten we eens een duik nemen in deze wondere wereld van gemak en voedzaamheid!

27 juni '23 ( 8:25)

Tips voor de lekkerste koffies met melk

Veel mensen vinden het lekker om de morgen te beginnen met een bakje koffie, maar niet iedereen vindt pure koffie lekker. Door er een beetje melk bij te doen, wordt de koffie wat romiger maar ook wat minder bitter. Maar wist je dat er veel verschillende soorten varianten zijn waarbij melk aan de koffie wordt toegevoegd? Hieronder bespreken we tips voor de lekkerste koffies met melk.

21 juni '23 (11:17)

(H)eerlijk varkensvlees in jouw slagerij? Let hierop bij de varkensvlees groothandel

Heb je een slagerij en wil je heerlijk én eerlijk varkensvlees inkopen? Dat kan knap lastig zijn. Het vlees moet naast diervriendelijk en duurzaam natuurlijk ook super vers en smaakvol zijn. We helpen je een handje en vertellen in dit artikel waar je op moet letten tijdens jouw meat hunt