Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Waar moet ik rekening mee houden bij de inrichting van mijn horecazaak? 5 tips!

Door Fleur Zomer
schedule 7 min
location_on [xx]km
tafel in restaurant met borrelplank bier en koffie
Bij het openen van een horecazaak is het belangrijk om na te denken over de inrichting. De juiste sfeer en indeling kunnen immers het succes van de zaak beïnvloeden. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke tips waar je rekening mee moet houden bij de inrichting van een horecazaak.

Creëer een aantrekkelijke entree

De entree van de horecazaak is het eerste wat gasten zien, dus het is belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. Zorg voor een aantrekkelijke en uitnodigende entree die de juiste sfeer van de zaak weerspiegelt. Denk hierbij aan een mooie ontvangstbalie, een welkomstbord of een opvallend logo. Daarnaast is het belangrijk om de entree goed verlicht en schoon te houden, zodat gasten direct een positieve indruk krijgen.

Denk na over de indeling

Bij het inrichten van een horecazaak is het essentieel om goed na te denken over de indeling. Denk hierbij aan de looproutes voor het personeel, maar ook aan de zitplaatsen voor de gasten. Zorg ervoor dat de tafels niet te dicht op elkaar staan, zodat de gasten voldoende privacy hebben. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de toegankelijkheid voor mindervaliden. Een goede indeling zorgt voor een optimale gastervaring en efficiënte bediening. Het kan hierbij ook handig zijn om contact op te nemen met een professional die een horeca interieurontwerp met jou kan maken. Zo weet je zeker dat aan alles is gedacht. 

Kies de juiste meubels en materialen

Bij het kiezen van meubels is het belangrijk om rekening te houden met de stijl en het concept van de zaak. Kies voor comfortabele en duurzame meubels die passen bij de uitstraling van de horecazaak. Denk hierbij aan stoelen en tafels die gemakkelijk te reinigen zijn, aangezien hygiëne in de horeca van groot belang is. Daarnaast is het verstandig om te investeren in kwalitatieve materialen die lang meegaan en tegen een stootje kunnen.

Vergeet de verlichting niet

Verlichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer. Zorg voor een goede mix van functionele verlichting, zoals heldere verlichting boven de tafels, en sfeerverlichting, zoals dimbare lampen bij de bar. Daarnaast kan het gebruik van accentverlichting bepaalde elementen extra benadrukken, zoals kunstwerken of planten. Experimenteer met verschillende lichtbronnen en intensiteiten om de gewenste ambiance te creëren.

Besteed aandacht aan de details

Het zijn vaak de kleine details die een horecazaak onderscheiden van de rest. Besteed daarom voldoende aandacht aan de details bij de inrichting. Denk hierbij aan mooie accessoires, zoals bloemen op tafel, kunst aan de muur of gepersonaliseerde menukaarten. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een goede geluidsisolatie, zodat de gasten in alle rust kunnen genieten van hun maaltijd. Vergeet ook niet om voldoende stopcontacten te plaatsen voor het opladen van elektronische apparaten van de gasten.

Door deze vijf tips toe te passen, kun je ervoor zorgen dat jouw horecazaak een aantrekkelijke en gastvrije omgeving wordt waar gasten graag terugkomen.

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

26 april '24 (15:16)

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

02 april '24 (10:32)

De grootste dranktrends van 2024

Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

18 maart '24 (15:31)

Waarom werken in de horeca fantastisch is

Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

14 maart '24 (12:12)

Geef wijn drinken extra charme: laat uw wijnglazen graveren

Wijnglazen: we kunnen er eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat geldt als privépersoon, maar nog veel meer als horecaondernemer. Want het ene moment hebt u wellicht slechts 10 mensen in uw zaak, een uur of dag later kan dat zomaar het tienvoudige zijn. Het ene moment wordt er meer wijn gedronken dan het andere. Denk hierbij aan die lange, gezellige winteravonden, de grotere gezelschappen met veel vrouwen en aan de warme zomers op het terras. Gaat u dus weer eens glazen bestellen? Denk dat eens aan wijnglazen graveren. Dat geeft extra cachet aan uw onderneming.

14 maart '24 (12:08)

Zo creëer je de beste bierervaring

Bier is altijd al ontzettend populair, maar de laatste jaren zien we een duidelijke verschuiving. In plaats van een simpel pilsje drinken we tegenwoordig veel liever een mooi speciaalbier. Hierbij kan het gaan om een fraaie uitvoering van een bekend merk als La Chouffe, Maredsous of Duvel, maar ook om een lokaal en kleinschalig gebrouwen bier uit Amsterdam, Brabant of de Veluwe. Deze bijzondere bieren zijn perfect als cadeau, maar ze worden ook steeds vaker geschonken in bars, cafés en andere horecazaken door het hele land. Voor de meest optimale ervaring bij het nuttigen van deze heerlijke drank, is het altijd aan te bevelen om gebruik te maken van een bijpassend glas. De meeste mensen hebben zelfs al een voorkeur voor een bepaald type bierglas.