Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Waarom gasten zelf koffie laten zetten uitkomst kan bieden in de horeca

Door Fleur Zomer
schedule 5 min
omgevallen kopje op schotel met koffiebonen
Wanneer je werkzaam bent in de horeca, dan is het goed om te weten waarom sommige keuzes worden gemaakt omtrent koffiezetten. Het is namelijk soms best handig om gasten zelf hun eigen koffie te laten pakken. Denk aan een lobby van een hotel of een andere gelegenheid waarbij het handig is dat gasten zelf koffie halen. Hieronder lees je alle voordelen die erbij horen.

Geen barista nodig

Allereerst kan het jou enorm veel schelen in de kosten en in personeel. In een horecagelegenheid kan het zijn dat je een barista nodig hebt om koffie te maken. Met een koffiemachine zoals Lattiz melkopschuimer is dat niet meer nodig. Gasten kunnen met gemak hun eigen koffie maken zonder enige hulp van een barista. Dit kan voor jouw bedrijf veel kosten schelen. Je hoeft namelijk geen barista in te huren om voor jouw gasten koffie te maken. Naast dat je geen barista nodig hebt in je horecagelegenheid, ontlast het je werknemers ook. Ze hoeven zich nu niet druk te maken over het koffie maken voor gasten.

Voor gasten ook ideaal

Daarnaast is het voor gasten ook ideaal om hun eigen koffie samen te stellen. Koffie is voor iedereen namelijk weer anders, de ene wil melk erin en de ander juist suiker of allebei. Daarom is het voor de gast heel fijn om hun eigen koffie te maken. Op die manier kunnen ze hun eigen koffie helemaal samenstellen op de manier hoe zij graag hun koffie willen drinken. Koffie die je zelf kunt zetten is ook een stuk gemakkelijker te bereiken. Je kunt zelf bepalen wanneer je koffie maakt en wanneer je koffie wilt drinken. Je bent niet afhankelijk van andere mensen en dat maakt het zo fijn voor de gast om een koffiemachine tot beschikking te hebben. Bij mensen is over het algemeen goede koffie echt een must. Het is dus belangrijk om daar als horeca rekening mee te houden. Zo houd je de gast tevreden en kunnen ze genieten van overheerlijke koffie.

Veel keuze

Een gast kan natuurlijk gemakkelijk zijn of haar favoriete koffie maken met een eigen koffiemachine. Bij een koffiemachine heb je altijd verschillende soorten koffie waaruit je kunt kiezen. Zo kunnen gasten bijvoorbeeld gemakkelijk een cappuccino maken of een heerlijke latte macchiato. Op die manier is er voor iedereen wat wils en dat is voor jou en je horecagelegenheid alleen maar goed. Twijfel dus niet langer en schaf een koffiemachine aan die voor gasten gemakkelijk zelf te bedienen is.

13 september '23 ( 9:51)

De juiste barkrukken voor jou horeca: kies voor stijlvol en comfortabel

Het kiezen van de juiste meubels voor je restaurant is van groot belang. Een van de belangrijkste elementen is uiteraard de tijdloze barkruk. Horeca barkrukken zijn er in alle soorten, maten en kleuren en dat zorgt ervoor dat ze bij iedere horecagelegenheid passen. Ze zijn onmisbaar onder de bar van cafés en kunnen er bovendien voor zorgen dat er een gezellige sfeer hangt in het restaurant of café. Afhankelijk van de stijl die u al in uw horeca-interieur hebt doorgevoerd, kunt u op zoek gaan naar barkrukken die daarbij passen.

24 augustus '23 (11:39)

Heb jij al een gehaktmolen in je horecazaak?

Heb je er ooit over nagedacht om een gehaktmolen toe te voegen aan je keukenapparatuur in je restaurant? Als dat niet het geval is, dan heb je geluk, want we gaan het hebben over waarom dit best wel een slimme zet kan zijn. In dit artikel bespreken waarom een professionele gehaktmolen handig kan zijn voor jouw restaurant. Je kunt hiermee creatiever zijn in de keuken, betere kwaliteit leveren en zelfs wat extra geld in het laatje brengen. Lees verder!

21 augustus '23 ( 8:00)

Diageo introduceert cocktailtaps in bars, cafés en clubs in Nederland


10 augustus '23 (15:24)

Waar moet ik rekening mee houden bij de inrichting van mijn horecazaak? 5 tips!

Bij het openen van een horecazaak is het belangrijk om na te denken over de inrichting. De juiste sfeer en indeling kunnen immers het succes van de zaak beïnvloeden. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke tips waar je rekening mee moet houden bij de inrichting van een horecazaak.

20 juli '23 (10:05)

Waarom je het beste biologische vlees bij een lokale biologische slager kan bestellen

De trend van het kopen van lokaal en biologisch groeit steeds meer in populariteit. En als het gaat om het beste biologische vlees, is de lokale biologische slager de plek waar je moet zijn. Waarom? Omdat je bij een lokale biologische slager profiteert van verschillende voordelen. Allereerst ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Lokale slagers staan bekend om hun vakmanschap en ambachtelijke werkwijze. Bovendien hebben ze vaak persoonlijke connecties met boeren uit de regio, waardoor ze precies weten waar het vlees vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Daarnaast bieden lokale biologische slagers vaak een breed assortiment aan vleessoorten die met zorg zijn geselecteerd. Het bestellen bij een lokale biologische slager is niet alleen goed voor jouw smaakpapillen, maar ook voor het milieu en de lokale economie. Dus waar wacht je nog op? Ga naar jouw lokale biologische slager en geniet van het beste biologische vlees dat er te krijgen is!

18 juli '23 (11:32)

Horeca met terras vernevelaar duidelijk populairder dan terrassen zonder

Horecazaken die gebruik maken van een terras vernevelaar zijn overduidelijk populairder dan terrassen zonder, blijkt uit de praktijk. Niet zo gek ook, want er zijn veel voordelen aan het gebruik van een vernevelaar. Zo is het onder waternevel niet alleen vele graden koeler, maar het systeem is ook nog eens stil, milieuvriendelijk en insectenwerend.

29 juni '23 (11:35)

De wonderwereld van gezonde kant-en-klaar maaltijden: een oase van gemak en voedzaamheid!

Iedereen heeft wel eens van die dagen dat je thuiskomt na een lange dag en gewoon geen zin hebt om te koken. Gelukkig leven we in een wereld waar gezonde kant-en-klaar maaltijden ons kunnen redden van de hongerdood. Dus laten we eens een duik nemen in deze wondere wereld van gemak en voedzaamheid!

27 juni '23 ( 8:25)

Tips voor de lekkerste koffies met melk

Veel mensen vinden het lekker om de morgen te beginnen met een bakje koffie, maar niet iedereen vindt pure koffie lekker. Door er een beetje melk bij te doen, wordt de koffie wat romiger maar ook wat minder bitter. Maar wist je dat er veel verschillende soorten varianten zijn waarbij melk aan de koffie wordt toegevoegd? Hieronder bespreken we tips voor de lekkerste koffies met melk.

21 juni '23 (11:17)

(H)eerlijk varkensvlees in jouw slagerij? Let hierop bij de varkensvlees groothandel

Heb je een slagerij en wil je heerlijk én eerlijk varkensvlees inkopen? Dat kan knap lastig zijn. Het vlees moet naast diervriendelijk en duurzaam natuurlijk ook super vers en smaakvol zijn. We helpen je een handje en vertellen in dit artikel waar je op moet letten tijdens jouw meat hunt