Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca met terras vernevelaar duidelijk populairder dan terrassen zonder

Door Fleur Zomer
schedule 6 min
Borrelen op het terras met eten en drinken
Horecazaken die gebruik maken van een terras vernevelaar zijn overduidelijk populairder dan terrassen zonder, blijkt uit de praktijk. Niet zo gek ook, want er zijn veel voordelen aan het gebruik van een vernevelaar. Zo is het onder waternevel niet alleen vele graden koeler, maar het systeem is ook nog eens stil, milieuvriendelijk en insectenwerend.

Een terras vernevelaar: milieuvriendelijk, eenvoudig en koel

Overvolle terrassen en de plekjes die nog beschikbaar zijn bevinden zich in de volle zon: het is geen nieuw beeld voor horecaondernemers. Het perfecte terrasweer wordt geschat tussen de 15 en 20 graden, maar onze zomers gaan die temperaturen vaak dik voorbij. Het is dan ook niet zo gek dat we met temperaturen boven de 30 graden het liefst in de schaduw zitten. Maar ook in de volle zon wordt het zelfs onder een parasol al snel warm doordat de hitte er onder blijft hangen.

Wat doe je dan als ondernemer om je terras desondanks vol te krijgen? In de horeca lijkt een terras vernevelaar steeds vaker te winnen aan populariteit als het aankomt op koeling. En dat is niet voor niets. De damp die neerslaat zorgt er voor dat het wel 10 graden koeler kan zijn onder een vernevelaar. Daarnaast werkt een vernevelaar systeem simpelweg op water, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat je klanten gevaarlijke stoffen en chemicaliën inademen. Een milieuvriendelijke, natuurlijke en duurzame oplossing, dus!

Nat worden onder een terras vernevelaar? Nee, hoor!

Een terras vernevelaar heeft dus water nodig om te werken, waardoor men soms denkt dat je nat wordt wanneer je onder een vernevelaar gaat zitten. Dit misverstand is deels afkomstig uit de supermarkten, waar verneveling wordt gebruikt om fruit en groente gekoeld te houden. De verneveling staat daar dicht op het product, waardoor het mogelijk is dat het nat aanvoelt.

Bij een terras vernevelaar is de werking hetzelfde, alleen is de afstand tussen de vernevelaar en de klant veel groter. De aanbevolen afstand is tussen de 2 en 2,20 meter, waardoor de waterdamp al dermate verspreid is dat de verneveling niet meer nat is wanneer het neerdaalt. Daardoor kunnen klanten zelfs met een laptop of ander elektronisch apparaat veilig onder de terras verneveling zitten.

Dankzij terras vernevelaar ook geen last van insecten

Een van de grootste ergernissen van liefhebbers van een hapje en een drankje op het terras zijn wellicht de insecten die al die zoete drankjes aantrekken. Naast wespen, bijen en vliegen vinden we ook spinnen vaak geen fijne vriendjes om ons plekje mee te delen. Ook daar biedt een terras vernevelaar uitkomst voor, want insecten en ongedierte hebben een hekel aan de waterdamp die verspreid wordt. Daardoor heb je direct geen last meer van ongewenste insecten en kunnen je klanten zorgeloos genieten van hun eten en drinken.

13 september '23 ( 9:51)

De juiste barkrukken voor jou horeca: kies voor stijlvol en comfortabel

Het kiezen van de juiste meubels voor je restaurant is van groot belang. Een van de belangrijkste elementen is uiteraard de tijdloze barkruk. Horeca barkrukken zijn er in alle soorten, maten en kleuren en dat zorgt ervoor dat ze bij iedere horecagelegenheid passen. Ze zijn onmisbaar onder de bar van cafés en kunnen er bovendien voor zorgen dat er een gezellige sfeer hangt in het restaurant of café. Afhankelijk van de stijl die u al in uw horeca-interieur hebt doorgevoerd, kunt u op zoek gaan naar barkrukken die daarbij passen.

24 augustus '23 (11:39)

Heb jij al een gehaktmolen in je horecazaak?

Heb je er ooit over nagedacht om een gehaktmolen toe te voegen aan je keukenapparatuur in je restaurant? Als dat niet het geval is, dan heb je geluk, want we gaan het hebben over waarom dit best wel een slimme zet kan zijn. In dit artikel bespreken waarom een professionele gehaktmolen handig kan zijn voor jouw restaurant. Je kunt hiermee creatiever zijn in de keuken, betere kwaliteit leveren en zelfs wat extra geld in het laatje brengen. Lees verder!

21 augustus '23 ( 8:00)

Diageo introduceert cocktailtaps in bars, cafés en clubs in Nederland


10 augustus '23 (15:24)

Waar moet ik rekening mee houden bij de inrichting van mijn horecazaak? 5 tips!

Bij het openen van een horecazaak is het belangrijk om na te denken over de inrichting. De juiste sfeer en indeling kunnen immers het succes van de zaak beïnvloeden. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke tips waar je rekening mee moet houden bij de inrichting van een horecazaak.

24 juli '23 ( 8:43)

Waarom gasten zelf koffie laten zetten uitkomst kan bieden in de horeca

Wanneer je werkzaam bent in de horeca, dan is het goed om te weten waarom sommige keuzes worden gemaakt omtrent koffiezetten. Het is namelijk soms best handig om gasten zelf hun eigen koffie te laten pakken. Denk aan een lobby van een hotel of een andere gelegenheid waarbij het handig is dat gasten zelf koffie halen. Hieronder lees je alle voordelen die erbij horen.

20 juli '23 (10:05)

Waarom je het beste biologische vlees bij een lokale biologische slager kan bestellen

De trend van het kopen van lokaal en biologisch groeit steeds meer in populariteit. En als het gaat om het beste biologische vlees, is de lokale biologische slager de plek waar je moet zijn. Waarom? Omdat je bij een lokale biologische slager profiteert van verschillende voordelen. Allereerst ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Lokale slagers staan bekend om hun vakmanschap en ambachtelijke werkwijze. Bovendien hebben ze vaak persoonlijke connecties met boeren uit de regio, waardoor ze precies weten waar het vlees vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Daarnaast bieden lokale biologische slagers vaak een breed assortiment aan vleessoorten die met zorg zijn geselecteerd. Het bestellen bij een lokale biologische slager is niet alleen goed voor jouw smaakpapillen, maar ook voor het milieu en de lokale economie. Dus waar wacht je nog op? Ga naar jouw lokale biologische slager en geniet van het beste biologische vlees dat er te krijgen is!

29 juni '23 (11:35)

De wonderwereld van gezonde kant-en-klaar maaltijden: een oase van gemak en voedzaamheid!

Iedereen heeft wel eens van die dagen dat je thuiskomt na een lange dag en gewoon geen zin hebt om te koken. Gelukkig leven we in een wereld waar gezonde kant-en-klaar maaltijden ons kunnen redden van de hongerdood. Dus laten we eens een duik nemen in deze wondere wereld van gemak en voedzaamheid!

27 juni '23 ( 8:25)

Tips voor de lekkerste koffies met melk

Veel mensen vinden het lekker om de morgen te beginnen met een bakje koffie, maar niet iedereen vindt pure koffie lekker. Door er een beetje melk bij te doen, wordt de koffie wat romiger maar ook wat minder bitter. Maar wist je dat er veel verschillende soorten varianten zijn waarbij melk aan de koffie wordt toegevoegd? Hieronder bespreken we tips voor de lekkerste koffies met melk.

21 juni '23 (11:17)

(H)eerlijk varkensvlees in jouw slagerij? Let hierop bij de varkensvlees groothandel

Heb je een slagerij en wil je heerlijk én eerlijk varkensvlees inkopen? Dat kan knap lastig zijn. Het vlees moet naast diervriendelijk en duurzaam natuurlijk ook super vers en smaakvol zijn. We helpen je een handje en vertellen in dit artikel waar je op moet letten tijdens jouw meat hunt