Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca met terras vernevelaar duidelijk populairder dan terrassen zonder

Door Fleur Zomer
schedule 6 min
location_on [xx]km
Borrelen op het terras met eten en drinken
Horecazaken die gebruik maken van een terras vernevelaar zijn overduidelijk populairder dan terrassen zonder, blijkt uit de praktijk. Niet zo gek ook, want er zijn veel voordelen aan het gebruik van een vernevelaar. Zo is het onder waternevel niet alleen vele graden koeler, maar het systeem is ook nog eens stil, milieuvriendelijk en insectenwerend.

Een terras vernevelaar: milieuvriendelijk, eenvoudig en koel

Overvolle terrassen en de plekjes die nog beschikbaar zijn bevinden zich in de volle zon: het is geen nieuw beeld voor horecaondernemers. Het perfecte terrasweer wordt geschat tussen de 15 en 20 graden, maar onze zomers gaan die temperaturen vaak dik voorbij. Het is dan ook niet zo gek dat we met temperaturen boven de 30 graden het liefst in de schaduw zitten. Maar ook in de volle zon wordt het zelfs onder een parasol al snel warm doordat de hitte er onder blijft hangen.

Wat doe je dan als ondernemer om je terras desondanks vol te krijgen? In de horeca lijkt een terras vernevelaar steeds vaker te winnen aan populariteit als het aankomt op koeling. En dat is niet voor niets. De damp die neerslaat zorgt er voor dat het wel 10 graden koeler kan zijn onder een vernevelaar. Daarnaast werkt een vernevelaar systeem simpelweg op water, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken dat je klanten gevaarlijke stoffen en chemicaliën inademen. Een milieuvriendelijke, natuurlijke en duurzame oplossing, dus!

Nat worden onder een terras vernevelaar? Nee, hoor!

Een terras vernevelaar heeft dus water nodig om te werken, waardoor men soms denkt dat je nat wordt wanneer je onder een vernevelaar gaat zitten. Dit misverstand is deels afkomstig uit de supermarkten, waar verneveling wordt gebruikt om fruit en groente gekoeld te houden. De verneveling staat daar dicht op het product, waardoor het mogelijk is dat het nat aanvoelt.

Bij een terras vernevelaar is de werking hetzelfde, alleen is de afstand tussen de vernevelaar en de klant veel groter. De aanbevolen afstand is tussen de 2 en 2,20 meter, waardoor de waterdamp al dermate verspreid is dat de verneveling niet meer nat is wanneer het neerdaalt. Daardoor kunnen klanten zelfs met een laptop of ander elektronisch apparaat veilig onder de terras verneveling zitten.

Dankzij terras vernevelaar ook geen last van insecten

Een van de grootste ergernissen van liefhebbers van een hapje en een drankje op het terras zijn wellicht de insecten die al die zoete drankjes aantrekken. Naast wespen, bijen en vliegen vinden we ook spinnen vaak geen fijne vriendjes om ons plekje mee te delen. Ook daar biedt een terras vernevelaar uitkomst voor, want insecten en ongedierte hebben een hekel aan de waterdamp die verspreid wordt. Daardoor heb je direct geen last meer van ongewenste insecten en kunnen je klanten zorgeloos genieten van hun eten en drinken.

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

26 april '24 (15:16)

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

02 april '24 (10:32)

De grootste dranktrends van 2024

Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

18 maart '24 (15:31)

Waarom werken in de horeca fantastisch is

Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

14 maart '24 (12:12)

Geef wijn drinken extra charme: laat uw wijnglazen graveren

Wijnglazen: we kunnen er eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat geldt als privépersoon, maar nog veel meer als horecaondernemer. Want het ene moment hebt u wellicht slechts 10 mensen in uw zaak, een uur of dag later kan dat zomaar het tienvoudige zijn. Het ene moment wordt er meer wijn gedronken dan het andere. Denk hierbij aan die lange, gezellige winteravonden, de grotere gezelschappen met veel vrouwen en aan de warme zomers op het terras. Gaat u dus weer eens glazen bestellen? Denk dat eens aan wijnglazen graveren. Dat geeft extra cachet aan uw onderneming.

14 maart '24 (12:08)

Zo creëer je de beste bierervaring

Bier is altijd al ontzettend populair, maar de laatste jaren zien we een duidelijke verschuiving. In plaats van een simpel pilsje drinken we tegenwoordig veel liever een mooi speciaalbier. Hierbij kan het gaan om een fraaie uitvoering van een bekend merk als La Chouffe, Maredsous of Duvel, maar ook om een lokaal en kleinschalig gebrouwen bier uit Amsterdam, Brabant of de Veluwe. Deze bijzondere bieren zijn perfect als cadeau, maar ze worden ook steeds vaker geschonken in bars, cafés en andere horecazaken door het hele land. Voor de meest optimale ervaring bij het nuttigen van deze heerlijke drank, is het altijd aan te bevelen om gebruik te maken van een bijpassend glas. De meeste mensen hebben zelfs al een voorkeur voor een bepaald type bierglas.