Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

(H)eerlijk varkensvlees in jouw slagerij? Let hierop bij de varkensvlees groothandel

Door Fleur Zomer
schedule 8 min
stuk vlees op houten plank met rozemarijn
Heb je een slagerij en wil je heerlijk én eerlijk varkensvlees inkopen? Dat kan knap lastig zijn. Het vlees moet naast diervriendelijk en duurzaam natuurlijk ook super vers en smaakvol zijn. We helpen je een handje en vertellen in dit artikel waar je op moet letten tijdens jouw meat hunt

Check het keurmerk van de varkensvlees groothandel

Biologisch vlees of scharrelvlees? Beter Leven keurmerk of EKO-keurmerk? Je kunt met verschillende keurmerken checken of de varkensvlees groothandel duurzaam en diervriendelijk te werk gaat. Hieronder de meest bekende dierenwelzijnskeurmerken.

 

Beter Leven Keurmerk

Met één, twee of drie sterren maakt het Beter Leven keurmerk het dierenwelzijn achter het product inzichtelijk. Hoe meer sterren, hoe meer er rekening wordt gehouden met dierenwelzijn. Bij drie sterren hebben de varkens veel ruimte, is er stro, kunnen ze naar buiten en zijn pijnlijke ingrepen verboden. Hieraan worden concessies gedaan bij twee sterren. Eén ster betekent dat de dieren beter af zijn dan in de reguliere vee-industrie, maar dat er nog veel verbeterd moet worden.

 

Scharrelvlees: PROduCERT keurmerk

Het PROduCERT keurmerk laat zien dat het vlees scharrelvlees is waarbij het welzijn van de dieren voorop staat. De dieren krijgen meer ruimte, genoeg stro en vaak mogen ze naar buiten. Het verschil tussen scharrelvlees en biologisch vlees zit ‘m in het voer: bij bio vlees is het gebruik van preventieve antibiotica zeer beperkt en is het voer vrij van genetische modificatie. 

 

Biologisch varkensvlees: Europees keurmerk

Biologisch vlees kun je herkennen aan het keurmerk met het ‘groene blaadje’. Dit is een Europees keurmerk dat streng wordt gecontroleerd. De varkens krijgen alleen biologisch voer, hebben zowel buiten als in de stal alle ruimte en kunnen lekker in de modder rollen. Natuurlijk gedrag wordt zo veel als mogelijk gestimuleerd.

 

EKO-keurmerk

Aanvullend bij biologisch vlees is het EKO-keurmerk. Wanneer een producent dit keurmerk heeft, werkt hij nóg duurzamer dan de Europese regels voor biologische landbouw en voeding voorschrijven. Denk aan het verminderen van energieverbruik door zonnepanelen te plaatsen op een stal. Maar ook het bevorderen van de biodiversiteit rond het bedrijf door meer ruimte te geven aan weidevogels, bijen en insecten.

 

Wroetvarkens 

Wil je het allerbeste, meest diervriendelijke varkensvlees kopen bij een varkensvlees groothandel? Check dan ook of het vlees afkomstig is van Wroetvarkens. Deze varkens kunnen de hele dag wroeten, spelen en rusten. Ze leven in kleine groepen van 20 tot 30 varkens waardoor er genoeg ruimte is om zich uit te leven. De wroetstallen zijn daarbij super licht, hebben veel ramen, goede ventilatie en genoeg speelmateriaal. Op de grond ligt een dikke laag strooisel waar de varkens lekker kunnen vertoeven. De gezonde, actieve leefstijl is terug te vinden in de kwaliteit van het vlees. Het vlees is steviger, beter dooradert, fijner van structuur en bevat minder vocht. Extra lekker dus.

 

Check, check, dubbelcheck: varkensvlees groothandel

Varkensvlees groothandel op het oog? Ga dan na of het bedrijf een Beter Leven keurmerk, PROduCERT keurmerk, Europees keurmerk en/of een EKO-keurmerk heeft. Wil je de crème de la crème onder het varkensvlees, check dan of het vlees afkomstig is van Wroetvarkens. Zo heb jij straks in jouw slagerij niet alleen uitzonderlijk lekker, maar ook natuurlijk vlees van gelukkige varkens liggen.

13 september '23 ( 9:51)

De juiste barkrukken voor jou horeca: kies voor stijlvol en comfortabel

Het kiezen van de juiste meubels voor je restaurant is van groot belang. Een van de belangrijkste elementen is uiteraard de tijdloze barkruk. Horeca barkrukken zijn er in alle soorten, maten en kleuren en dat zorgt ervoor dat ze bij iedere horecagelegenheid passen. Ze zijn onmisbaar onder de bar van cafés en kunnen er bovendien voor zorgen dat er een gezellige sfeer hangt in het restaurant of café. Afhankelijk van de stijl die u al in uw horeca-interieur hebt doorgevoerd, kunt u op zoek gaan naar barkrukken die daarbij passen.

24 augustus '23 (11:39)

Heb jij al een gehaktmolen in je horecazaak?

Heb je er ooit over nagedacht om een gehaktmolen toe te voegen aan je keukenapparatuur in je restaurant? Als dat niet het geval is, dan heb je geluk, want we gaan het hebben over waarom dit best wel een slimme zet kan zijn. In dit artikel bespreken waarom een professionele gehaktmolen handig kan zijn voor jouw restaurant. Je kunt hiermee creatiever zijn in de keuken, betere kwaliteit leveren en zelfs wat extra geld in het laatje brengen. Lees verder!

21 augustus '23 ( 8:00)

Diageo introduceert cocktailtaps in bars, cafés en clubs in Nederland


10 augustus '23 (15:24)

Waar moet ik rekening mee houden bij de inrichting van mijn horecazaak? 5 tips!

Bij het openen van een horecazaak is het belangrijk om na te denken over de inrichting. De juiste sfeer en indeling kunnen immers het succes van de zaak beïnvloeden. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke tips waar je rekening mee moet houden bij de inrichting van een horecazaak.

24 juli '23 ( 8:43)

Waarom gasten zelf koffie laten zetten uitkomst kan bieden in de horeca

Wanneer je werkzaam bent in de horeca, dan is het goed om te weten waarom sommige keuzes worden gemaakt omtrent koffiezetten. Het is namelijk soms best handig om gasten zelf hun eigen koffie te laten pakken. Denk aan een lobby van een hotel of een andere gelegenheid waarbij het handig is dat gasten zelf koffie halen. Hieronder lees je alle voordelen die erbij horen.

20 juli '23 (10:05)

Waarom je het beste biologische vlees bij een lokale biologische slager kan bestellen

De trend van het kopen van lokaal en biologisch groeit steeds meer in populariteit. En als het gaat om het beste biologische vlees, is de lokale biologische slager de plek waar je moet zijn. Waarom? Omdat je bij een lokale biologische slager profiteert van verschillende voordelen. Allereerst ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Lokale slagers staan bekend om hun vakmanschap en ambachtelijke werkwijze. Bovendien hebben ze vaak persoonlijke connecties met boeren uit de regio, waardoor ze precies weten waar het vlees vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Daarnaast bieden lokale biologische slagers vaak een breed assortiment aan vleessoorten die met zorg zijn geselecteerd. Het bestellen bij een lokale biologische slager is niet alleen goed voor jouw smaakpapillen, maar ook voor het milieu en de lokale economie. Dus waar wacht je nog op? Ga naar jouw lokale biologische slager en geniet van het beste biologische vlees dat er te krijgen is!

18 juli '23 (11:32)

Horeca met terras vernevelaar duidelijk populairder dan terrassen zonder

Horecazaken die gebruik maken van een terras vernevelaar zijn overduidelijk populairder dan terrassen zonder, blijkt uit de praktijk. Niet zo gek ook, want er zijn veel voordelen aan het gebruik van een vernevelaar. Zo is het onder waternevel niet alleen vele graden koeler, maar het systeem is ook nog eens stil, milieuvriendelijk en insectenwerend.

29 juni '23 (11:35)

De wonderwereld van gezonde kant-en-klaar maaltijden: een oase van gemak en voedzaamheid!

Iedereen heeft wel eens van die dagen dat je thuiskomt na een lange dag en gewoon geen zin hebt om te koken. Gelukkig leven we in een wereld waar gezonde kant-en-klaar maaltijden ons kunnen redden van de hongerdood. Dus laten we eens een duik nemen in deze wondere wereld van gemak en voedzaamheid!

27 juni '23 ( 8:25)

Tips voor de lekkerste koffies met melk

Veel mensen vinden het lekker om de morgen te beginnen met een bakje koffie, maar niet iedereen vindt pure koffie lekker. Door er een beetje melk bij te doen, wordt de koffie wat romiger maar ook wat minder bitter. Maar wist je dat er veel verschillende soorten varianten zijn waarbij melk aan de koffie wordt toegevoegd? Hieronder bespreken we tips voor de lekkerste koffies met melk.