Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

(H)eerlijk varkensvlees in jouw slagerij? Let hierop bij de varkensvlees groothandel

Door Fleur Zomer
schedule 8 min
location_on [xx]km
stuk vlees op houten plank met rozemarijn
Heb je een slagerij en wil je heerlijk én eerlijk varkensvlees inkopen? Dat kan knap lastig zijn. Het vlees moet naast diervriendelijk en duurzaam natuurlijk ook super vers en smaakvol zijn. We helpen je een handje en vertellen in dit artikel waar je op moet letten tijdens jouw meat hunt

Check het keurmerk van de varkensvlees groothandel

Biologisch vlees of scharrelvlees? Beter Leven keurmerk of EKO-keurmerk? Je kunt met verschillende keurmerken checken of de varkensvlees groothandel duurzaam en diervriendelijk te werk gaat. Hieronder de meest bekende dierenwelzijnskeurmerken.

 

Beter Leven Keurmerk

Met één, twee of drie sterren maakt het Beter Leven keurmerk het dierenwelzijn achter het product inzichtelijk. Hoe meer sterren, hoe meer er rekening wordt gehouden met dierenwelzijn. Bij drie sterren hebben de varkens veel ruimte, is er stro, kunnen ze naar buiten en zijn pijnlijke ingrepen verboden. Hieraan worden concessies gedaan bij twee sterren. Eén ster betekent dat de dieren beter af zijn dan in de reguliere vee-industrie, maar dat er nog veel verbeterd moet worden.

 

Scharrelvlees: PROduCERT keurmerk

Het PROduCERT keurmerk laat zien dat het vlees scharrelvlees is waarbij het welzijn van de dieren voorop staat. De dieren krijgen meer ruimte, genoeg stro en vaak mogen ze naar buiten. Het verschil tussen scharrelvlees en biologisch vlees zit ‘m in het voer: bij bio vlees is het gebruik van preventieve antibiotica zeer beperkt en is het voer vrij van genetische modificatie. 

 

Biologisch varkensvlees: Europees keurmerk

Biologisch vlees kun je herkennen aan het keurmerk met het ‘groene blaadje’. Dit is een Europees keurmerk dat streng wordt gecontroleerd. De varkens krijgen alleen biologisch voer, hebben zowel buiten als in de stal alle ruimte en kunnen lekker in de modder rollen. Natuurlijk gedrag wordt zo veel als mogelijk gestimuleerd.

 

EKO-keurmerk

Aanvullend bij biologisch vlees is het EKO-keurmerk. Wanneer een producent dit keurmerk heeft, werkt hij nóg duurzamer dan de Europese regels voor biologische landbouw en voeding voorschrijven. Denk aan het verminderen van energieverbruik door zonnepanelen te plaatsen op een stal. Maar ook het bevorderen van de biodiversiteit rond het bedrijf door meer ruimte te geven aan weidevogels, bijen en insecten.

 

Wroetvarkens 

Wil je het allerbeste, meest diervriendelijke varkensvlees kopen bij een varkensvlees groothandel? Check dan ook of het vlees afkomstig is van Wroetvarkens. Deze varkens kunnen de hele dag wroeten, spelen en rusten. Ze leven in kleine groepen van 20 tot 30 varkens waardoor er genoeg ruimte is om zich uit te leven. De wroetstallen zijn daarbij super licht, hebben veel ramen, goede ventilatie en genoeg speelmateriaal. Op de grond ligt een dikke laag strooisel waar de varkens lekker kunnen vertoeven. De gezonde, actieve leefstijl is terug te vinden in de kwaliteit van het vlees. Het vlees is steviger, beter dooradert, fijner van structuur en bevat minder vocht. Extra lekker dus.

 

Check, check, dubbelcheck: varkensvlees groothandel

Varkensvlees groothandel op het oog? Ga dan na of het bedrijf een Beter Leven keurmerk, PROduCERT keurmerk, Europees keurmerk en/of een EKO-keurmerk heeft. Wil je de crème de la crème onder het varkensvlees, check dan of het vlees afkomstig is van Wroetvarkens. Zo heb jij straks in jouw slagerij niet alleen uitzonderlijk lekker, maar ook natuurlijk vlees van gelukkige varkens liggen.

12 juni '25 (11:45)

Dit zijn dé voordelen om acceptant te zijn van de VVV Cadeaukaart

Wist je dat 99% van de Nederlanders de VVV Cadeaukaart kent en dat 89% er ooit één heeft gekregen of gegeven? Als horecaondernemer kun je direct profiteren van deze enorme naamsbekendheid. Door acceptant te worden van de VVV Cadeaukaart trek je niet alleen nieuwe gasten aan, maar maak je ook slim gebruik van landelijke én lokale zichtbaarheid. Via de VVV Cadeaukaart krijg je namelijk toegang tot een grote groep potentiële klanten die gericht op zoek zijn naar een leuke bestedingslocatie. Een kans die je eigenlijk niet kan laten liggen.

12 juni '25 (10:27)

5 tips om je koffiebonen langer vers te houden!

Heb je thuis een volautomatische koffiemachine? Grote kans dat je bonen gebruikt. Omdat deze pas gemalen worden als je koffie zet, blijven smaken en aroma’s beter behouden. Toch kan de smaak van een bakkie na verloop van tijd achteruitgaan. Dit komt doordat de bonen minder vers worden naarmate je ze langer bewaart. Gelukkig kun je het een en ander doen om koffiebonen langer vers te houden. In deze tekst geven wij je 5 tips!

03 juni '25 (13:48)

Wat als het misgaat in je horecazaak? 5 BHV-praktijkcases

In de horeca draait alles om gastvrijheid, snelheid en sfeer. Maar wat als er ineens iets misgaat? Denk aan een brandje in de keuken, een gast die onwel wordt of een collega die uitglijdt. In dit artikel delen we vijf veelvoorkomende noodsituaties in de horeca én hoe een BHV’er daarin het verschil maakt.

23 april '25 (12:50)

Dit zijn de beste cadeaus voor eetliefhebbers

Het blijft elk jaar weer een uitdaging: een origineel cadeau vinden. Of het nu gaat om een verjaardag, bedankje of jubileum – de standaard cadeaus heb je inmiddels wel gehad. Daarom is het tijd voor iets anders. Iets waarmee je iemand echt verrast en blij maakt. Zoek jij een uniek cadeau voor een liefhebber van eten, een bourgondiër of wil je simpelweg een keer een ander cadeau geven dan een standaard cadeaukaart? Lees dan snel verder!

15 april '25 ( 8:30)

De beste strategieën om klanten aan je horecazaak te binden

Wil je meer terugkerende gasten in je horecazaak? Je bent niet de enige. Veel horecaondernemers vinden het lastig om gasten vaker terug te laten komen. Toch is klantloyaliteit onmisbaar. Het zorgt voor een stabiele omzet én gratis reclame via mond-tot-mondreclame en online reviews. In dit artikel lees je hoe je loyaliteit vergroot en jouw horecabedrijf laat groeien.

10 april '25 (13:18)

Cocktails Maken: De Perfecte Cursus voor Elke Gelegenheid

Cocktails zijn niet alleen maar drankjes – ze zijn de perfecte manier om een feest of evenement een extra vleugje flair te geven. En wat is er nu leuker dan zelf je eigen cocktails shaken? Of je nu met vrienden een avond wilt vullen, een teambuildingactiviteit zoekt voor je collega’s of een bruiloft wilt aankleden.

02 april '25 ( 8:23)

Roestvrij staal: de slimme keuze voor elke keukenomgeving

Roestvrij staal, of RVS, is een materiaal dat je waarschijnlijk vaak tegenkomt in professionele keukens en horecagelegenheden. Maar waarom is dit materiaal zo populair? Het antwoord zit in een combinatie van duurzaamheid, hygiëne en veelzijdigheid. Laten we eens dieper duiken in de redenen waarom RVS de voorkeur geniet in keukens over de hele wereld.

04 februari '25 ( 8:28)

Efficiënt werken met een horeca kassasysteem

Een goed functionerend kassasysteem is onmisbaar in de horeca. Het zorgt voor een efficiënte afhandeling van bestellingen en betalingen, voorkomt fouten en geeft inzicht in de omzet. Daarnaast helpt het personeel om sneller en klantvriendelijker te werken, wat bijdraagt aan een betere gastervaring.

20 januari '25 (10:31)

Precisie en efficiëntie: De rol van weegschalen in de horeca

In de horeca is precisie essentieel. Of het nu gaat om het afwegen van ingrediënten of het controleren van porties, weegschalen spelen een belangrijke rol in de dagelijkse bedrijfsvoering. In deze blog bespreken we niet alleen het belang van horeca weegschalen, maar ook andere aspecten die van invloed zijn op de efficiëntie en winstgevendheid van je bedrijf.

30 december '24 ( 8:35)

Verwachtingen horeca verbouwingen in 2025

Als we kijken naar de horeca, dan zien we een duidelijke trend. Het aantal ‘bruine’ kroegen neemt af en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Omdat het best interessant is om deze ontwikkelingen te volgen en het ook voor horeca ondernemers belangrijk is om mee te bewegen, zijn wij hier verder voor je ingedoken. Zo zien we bijvoorbeeld dat restaurants er steeds vaker voor kiezen om voor een chic interieur te gaan, ook wanneer ze met alle respect voornamelijk spareribs, schnitzels en kipsaté verkopen. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen zich sneller thuis voelen, waardoor er vaak ook een hogere prijs kan worden gevraagd. Een avond eten in een restaurant is namelijk veel meer dan alleen eten, het is een beleving. Wat de verwachtingen voor 2025 zijn, willen we daarom ook graag met je bespreken.