Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

(H)eerlijk varkensvlees in jouw slagerij? Let hierop bij de varkensvlees groothandel

Door Fleur Zomer
schedule 8 min
location_on [xx]km
stuk vlees op houten plank met rozemarijn
Heb je een slagerij en wil je heerlijk én eerlijk varkensvlees inkopen? Dat kan knap lastig zijn. Het vlees moet naast diervriendelijk en duurzaam natuurlijk ook super vers en smaakvol zijn. We helpen je een handje en vertellen in dit artikel waar je op moet letten tijdens jouw meat hunt

Check het keurmerk van de varkensvlees groothandel

Biologisch vlees of scharrelvlees? Beter Leven keurmerk of EKO-keurmerk? Je kunt met verschillende keurmerken checken of de varkensvlees groothandel duurzaam en diervriendelijk te werk gaat. Hieronder de meest bekende dierenwelzijnskeurmerken.

 

Beter Leven Keurmerk

Met één, twee of drie sterren maakt het Beter Leven keurmerk het dierenwelzijn achter het product inzichtelijk. Hoe meer sterren, hoe meer er rekening wordt gehouden met dierenwelzijn. Bij drie sterren hebben de varkens veel ruimte, is er stro, kunnen ze naar buiten en zijn pijnlijke ingrepen verboden. Hieraan worden concessies gedaan bij twee sterren. Eén ster betekent dat de dieren beter af zijn dan in de reguliere vee-industrie, maar dat er nog veel verbeterd moet worden.

 

Scharrelvlees: PROduCERT keurmerk

Het PROduCERT keurmerk laat zien dat het vlees scharrelvlees is waarbij het welzijn van de dieren voorop staat. De dieren krijgen meer ruimte, genoeg stro en vaak mogen ze naar buiten. Het verschil tussen scharrelvlees en biologisch vlees zit ‘m in het voer: bij bio vlees is het gebruik van preventieve antibiotica zeer beperkt en is het voer vrij van genetische modificatie. 

 

Biologisch varkensvlees: Europees keurmerk

Biologisch vlees kun je herkennen aan het keurmerk met het ‘groene blaadje’. Dit is een Europees keurmerk dat streng wordt gecontroleerd. De varkens krijgen alleen biologisch voer, hebben zowel buiten als in de stal alle ruimte en kunnen lekker in de modder rollen. Natuurlijk gedrag wordt zo veel als mogelijk gestimuleerd.

 

EKO-keurmerk

Aanvullend bij biologisch vlees is het EKO-keurmerk. Wanneer een producent dit keurmerk heeft, werkt hij nóg duurzamer dan de Europese regels voor biologische landbouw en voeding voorschrijven. Denk aan het verminderen van energieverbruik door zonnepanelen te plaatsen op een stal. Maar ook het bevorderen van de biodiversiteit rond het bedrijf door meer ruimte te geven aan weidevogels, bijen en insecten.

 

Wroetvarkens 

Wil je het allerbeste, meest diervriendelijke varkensvlees kopen bij een varkensvlees groothandel? Check dan ook of het vlees afkomstig is van Wroetvarkens. Deze varkens kunnen de hele dag wroeten, spelen en rusten. Ze leven in kleine groepen van 20 tot 30 varkens waardoor er genoeg ruimte is om zich uit te leven. De wroetstallen zijn daarbij super licht, hebben veel ramen, goede ventilatie en genoeg speelmateriaal. Op de grond ligt een dikke laag strooisel waar de varkens lekker kunnen vertoeven. De gezonde, actieve leefstijl is terug te vinden in de kwaliteit van het vlees. Het vlees is steviger, beter dooradert, fijner van structuur en bevat minder vocht. Extra lekker dus.

 

Check, check, dubbelcheck: varkensvlees groothandel

Varkensvlees groothandel op het oog? Ga dan na of het bedrijf een Beter Leven keurmerk, PROduCERT keurmerk, Europees keurmerk en/of een EKO-keurmerk heeft. Wil je de crème de la crème onder het varkensvlees, check dan of het vlees afkomstig is van Wroetvarkens. Zo heb jij straks in jouw slagerij niet alleen uitzonderlijk lekker, maar ook natuurlijk vlees van gelukkige varkens liggen.

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

26 april '24 (15:16)

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

02 april '24 (10:32)

De grootste dranktrends van 2024

Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

18 maart '24 (15:31)

Waarom werken in de horeca fantastisch is

Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

14 maart '24 (12:12)

Geef wijn drinken extra charme: laat uw wijnglazen graveren

Wijnglazen: we kunnen er eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat geldt als privépersoon, maar nog veel meer als horecaondernemer. Want het ene moment hebt u wellicht slechts 10 mensen in uw zaak, een uur of dag later kan dat zomaar het tienvoudige zijn. Het ene moment wordt er meer wijn gedronken dan het andere. Denk hierbij aan die lange, gezellige winteravonden, de grotere gezelschappen met veel vrouwen en aan de warme zomers op het terras. Gaat u dus weer eens glazen bestellen? Denk dat eens aan wijnglazen graveren. Dat geeft extra cachet aan uw onderneming.

14 maart '24 (12:08)

Zo creëer je de beste bierervaring

Bier is altijd al ontzettend populair, maar de laatste jaren zien we een duidelijke verschuiving. In plaats van een simpel pilsje drinken we tegenwoordig veel liever een mooi speciaalbier. Hierbij kan het gaan om een fraaie uitvoering van een bekend merk als La Chouffe, Maredsous of Duvel, maar ook om een lokaal en kleinschalig gebrouwen bier uit Amsterdam, Brabant of de Veluwe. Deze bijzondere bieren zijn perfect als cadeau, maar ze worden ook steeds vaker geschonken in bars, cafés en andere horecazaken door het hele land. Voor de meest optimale ervaring bij het nuttigen van deze heerlijke drank, is het altijd aan te bevelen om gebruik te maken van een bijpassend glas. De meeste mensen hebben zelfs al een voorkeur voor een bepaald type bierglas.