Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hoe kies je de juiste vriescel?

Door Fleur Zomer
schedule 5 min
ijs in de oceaan
Vriescellen zijn natuurlijk onmisbaar voor verschillende bedrijven, en vooral voor de horeca. Je wilt daarom een goede keuze maken. Het gaat namelijk om professionele apparatuur die je niet even snel bij de winkel koopt. Je kunt een vriescel kopen bij vinkoelenvriezen.nl, maar waar moet je dan allemaal aan denken voordat je overgaat op de aanschaf? Lees er hier meer over.

Wat ga je er mee doen?

Het is van groot belang voor jou om te weten wat je wilt doen met je vriescel. Wil je alleen al bevroren producten bewaren, wil je onbevroren producten invriezen, of misschien beide? Als je alleen wilt bewaren, heb je een kleinere vriesinstallatie nodig dan wanneer je verse, niet-bevroren producten wilt invriezen. Het is belangrijk dat je weet hoeveel producten je maximaal per dag wilt invriezen en hoe snel ze op de gewenste temperatuur moeten zijn. Op basis daarvan kan berekend worden welke vriescapaciteit de vriesinstallatie moet hebben, zodat je de juiste vriesmotor en verdamper kunt kiezen.

Hoe vaak ga je deze gebruiken?

Daarnaast moet je kijken naar het gebruik van jouw vriescel. Gebruik je deze intensief, waarbij je vaak in en uit de vriescel gaat, of kom je slechts een enkele keer per dag in de vriescel? Het is essentieel om dit te weten, omdat je hiermee rekening moet houden om de benodigde vriescapaciteit van de installatie te bepalen.

Welke afmetingen heb je nodig?

Het is wellicht verstandig om in eerste instantie te bepalen hoeveel vriesruimte je werkelijk nodig hebt. Een vriescel die te klein is, maakt het lastig om gemakkelijk bij je producten te komen, terwijl een te grote vriescel onnodig veel energie verbruikt en een hogere aanschafprijs met zich meebrengt. Je moet vooral aandacht besteden aan de hoogte van de vriescel. Veel mensen hebben de neiging om een vriescel te kiezen die veel hoger is dan nodig is, terwijl de ruimte boven de 2,40 meter zelden benut wordt.

Waar ga je deze plaatsen?

Kies de locatie waar je je nieuwe vriescel wilt laten plaatsen. Let met name op de vloer, die redelijk vlak en het liefst één betonnen plaat moet zijn om ervoor te zorgen dat de vriescel stevig staat en niet scheef kan zakken. Het dak, zoals bij een overkapping, moet waterdicht zijn, terwijl de wanden eventueel kunnen ontbreken. Als dat nodig is, is installatie onder een goed en overstekend afdak een perfecte optie. Dus, ben je momenteel op zoek naar een nieuwe vriescel? Houd dan rekening met deze zaken!

13 september '23 ( 9:51)

De juiste barkrukken voor jou horeca: kies voor stijlvol en comfortabel

Het kiezen van de juiste meubels voor je restaurant is van groot belang. Een van de belangrijkste elementen is uiteraard de tijdloze barkruk. Horeca barkrukken zijn er in alle soorten, maten en kleuren en dat zorgt ervoor dat ze bij iedere horecagelegenheid passen. Ze zijn onmisbaar onder de bar van cafés en kunnen er bovendien voor zorgen dat er een gezellige sfeer hangt in het restaurant of café. Afhankelijk van de stijl die u al in uw horeca-interieur hebt doorgevoerd, kunt u op zoek gaan naar barkrukken die daarbij passen.

24 augustus '23 (11:39)

Heb jij al een gehaktmolen in je horecazaak?

Heb je er ooit over nagedacht om een gehaktmolen toe te voegen aan je keukenapparatuur in je restaurant? Als dat niet het geval is, dan heb je geluk, want we gaan het hebben over waarom dit best wel een slimme zet kan zijn. In dit artikel bespreken waarom een professionele gehaktmolen handig kan zijn voor jouw restaurant. Je kunt hiermee creatiever zijn in de keuken, betere kwaliteit leveren en zelfs wat extra geld in het laatje brengen. Lees verder!

21 augustus '23 ( 8:00)

Diageo introduceert cocktailtaps in bars, cafés en clubs in Nederland


10 augustus '23 (15:24)

Waar moet ik rekening mee houden bij de inrichting van mijn horecazaak? 5 tips!

Bij het openen van een horecazaak is het belangrijk om na te denken over de inrichting. De juiste sfeer en indeling kunnen immers het succes van de zaak beïnvloeden. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke tips waar je rekening mee moet houden bij de inrichting van een horecazaak.

24 juli '23 ( 8:43)

Waarom gasten zelf koffie laten zetten uitkomst kan bieden in de horeca

Wanneer je werkzaam bent in de horeca, dan is het goed om te weten waarom sommige keuzes worden gemaakt omtrent koffiezetten. Het is namelijk soms best handig om gasten zelf hun eigen koffie te laten pakken. Denk aan een lobby van een hotel of een andere gelegenheid waarbij het handig is dat gasten zelf koffie halen. Hieronder lees je alle voordelen die erbij horen.

20 juli '23 (10:05)

Waarom je het beste biologische vlees bij een lokale biologische slager kan bestellen

De trend van het kopen van lokaal en biologisch groeit steeds meer in populariteit. En als het gaat om het beste biologische vlees, is de lokale biologische slager de plek waar je moet zijn. Waarom? Omdat je bij een lokale biologische slager profiteert van verschillende voordelen. Allereerst ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Lokale slagers staan bekend om hun vakmanschap en ambachtelijke werkwijze. Bovendien hebben ze vaak persoonlijke connecties met boeren uit de regio, waardoor ze precies weten waar het vlees vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Daarnaast bieden lokale biologische slagers vaak een breed assortiment aan vleessoorten die met zorg zijn geselecteerd. Het bestellen bij een lokale biologische slager is niet alleen goed voor jouw smaakpapillen, maar ook voor het milieu en de lokale economie. Dus waar wacht je nog op? Ga naar jouw lokale biologische slager en geniet van het beste biologische vlees dat er te krijgen is!

18 juli '23 (11:32)

Horeca met terras vernevelaar duidelijk populairder dan terrassen zonder

Horecazaken die gebruik maken van een terras vernevelaar zijn overduidelijk populairder dan terrassen zonder, blijkt uit de praktijk. Niet zo gek ook, want er zijn veel voordelen aan het gebruik van een vernevelaar. Zo is het onder waternevel niet alleen vele graden koeler, maar het systeem is ook nog eens stil, milieuvriendelijk en insectenwerend.

29 juni '23 (11:35)

De wonderwereld van gezonde kant-en-klaar maaltijden: een oase van gemak en voedzaamheid!

Iedereen heeft wel eens van die dagen dat je thuiskomt na een lange dag en gewoon geen zin hebt om te koken. Gelukkig leven we in een wereld waar gezonde kant-en-klaar maaltijden ons kunnen redden van de hongerdood. Dus laten we eens een duik nemen in deze wondere wereld van gemak en voedzaamheid!

27 juni '23 ( 8:25)

Tips voor de lekkerste koffies met melk

Veel mensen vinden het lekker om de morgen te beginnen met een bakje koffie, maar niet iedereen vindt pure koffie lekker. Door er een beetje melk bij te doen, wordt de koffie wat romiger maar ook wat minder bitter. Maar wist je dat er veel verschillende soorten varianten zijn waarbij melk aan de koffie wordt toegevoegd? Hieronder bespreken we tips voor de lekkerste koffies met melk.

21 juni '23 (11:17)

(H)eerlijk varkensvlees in jouw slagerij? Let hierop bij de varkensvlees groothandel

Heb je een slagerij en wil je heerlijk én eerlijk varkensvlees inkopen? Dat kan knap lastig zijn. Het vlees moet naast diervriendelijk en duurzaam natuurlijk ook super vers en smaakvol zijn. We helpen je een handje en vertellen in dit artikel waar je op moet letten tijdens jouw meat hunt