Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horeca Vaatwasser: Wat is het en waarom heb je er een nodig?

Door Fleur Zomer
schedule 8 min
vaatwasser met timer
Een horeca vaatwasser is een onmisbaar apparaat in elk professioneel restaurant. Het biedt een efficiënte en hygiënische oplossing voor het reinigen van serviesgoed, glaswerk en bestek. Met de toenemende vraag naar snelle service en het handhaven van strenge hygiënestandaarden, is een horeca vaatwasser essentieel voor het soepel laten verlopen van de dagelijkse activiteiten in een restaurant.

Voordelen van het gebruik van een Horeca Vaatwasser

Een horeca vaatwasser biedt tal van voordelen voor restaurantbeheerders en personeel. Enkele belangrijke voordelen zijn:

  1. Tijdsbesparing: Met een horeca vaatwasser kunnen grote hoeveelheden serviesgoed in korte tijd worden gereinigd, waardoor het personeel meer tijd heeft voor andere taken.
  2. Efficiëntie: Horeca vaatwassers zijn ontworpen om snel en effectief af te wassen, waardoor het restaurant soepel kan blijven draaien, zelfs tijdens drukke periodes.
  3. Hygiëne: Een professionele horeca vaatwasser zorgt voor een grondige reiniging en desinfectie van het serviesgoed, waardoor de verspreiding van ziektekiemen en bacteriën wordt geminimaliseerd.
  4. Energie- en waterbesparing: Moderne horeca vaatwassers zijn ontworpen met energie- en waterbesparende functies, waardoor ze milieuvriendelijk en kostenefficiënt zijn.
  5. Duurzaamheid: Horeca vaatwassers zijn gebouwd om lang mee te gaan, zelfs bij intensief gebruik, waardoor ze een duurzame investering zijn voor restaurants.

Belangrijke kenmerken om op te letten bij het kiezen van een Horeca Vaatwasser

Bij het selecteren van de juiste horeca vaatwasser voor jouw restaurant, zijn er enkele belangrijke kenmerken om op te letten:

1. Capaciteit

De capaciteit van de horeca vaatwasser is belangrijk, afhankelijk van de grootte van jouw restaurant en de dagelijkse afwasbehoeften.

2. Programma's en instellingen

Kies een horeca vaatwasser met diverse wasprogramma's en instellingen, zoals intensief wassen, glaswas, eco-was en snelle was. Dit stelt je in staat om de juiste instelling te kiezen op basis van het type vaat en de mate van vervuiling.

3. Efficiëntie en snelheid

Controleer de efficiëntie- en snelheidskenmerken van de vaatwasser, zoals de wastijd, de water- en energieconsumptie per cyclus en de droogprestaties. Een efficiënte en snelle vaatwasser bespaart tijd, geld en middelen.

4. Duurzaamheid en kwaliteit

Investeer in een horeca vaatwasser van hoge kwaliteit die bestand is tegen dagelijks intensief gebruik. Controleer de materiaalkeuze en de bouwkwaliteit van de vaatwasser om ervoor te zorgen dat deze lang meegaat zonder veel onderhoud.

5. Geluidsniveau

Houd rekening met het geluidsniveau van de vaatwasser, vooral als deze in een open keukenruimte wordt geplaatst. Kies een vaatwasser met een laag geluidsniveau om een comfortabele en aangename omgeving voor jouw gasten en personeel te behouden.

 

Conclusie

Een horeca vaatwasser is een waardevolle investering voor elk restaurant dat efficiëntie, hygiëne en tijdbesparing wil realiseren. Met de juiste horeca vaatwasser kun je ervoor zorgen dat jouw serviesgoed altijd schoon en hygiënisch is, terwijl je tegelijkertijd de werklast voor jouw personeel verlicht. Let bij het kiezen van een horeca vaatwasser op de capaciteit, programma's, efficiëntie, duurzaamheid en geluidsniveau. Volg regelmatig het onderhoudsschema en gebruik de juiste reinigingsmiddelen voor optimale prestaties. Bezoek bedrijfsvaatwassers.nl voor een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige horeca vaatwassers die aan jouw behoeften voldoen.

13 september '23 ( 9:51)

De juiste barkrukken voor jou horeca: kies voor stijlvol en comfortabel

Het kiezen van de juiste meubels voor je restaurant is van groot belang. Een van de belangrijkste elementen is uiteraard de tijdloze barkruk. Horeca barkrukken zijn er in alle soorten, maten en kleuren en dat zorgt ervoor dat ze bij iedere horecagelegenheid passen. Ze zijn onmisbaar onder de bar van cafés en kunnen er bovendien voor zorgen dat er een gezellige sfeer hangt in het restaurant of café. Afhankelijk van de stijl die u al in uw horeca-interieur hebt doorgevoerd, kunt u op zoek gaan naar barkrukken die daarbij passen.

24 augustus '23 (11:39)

Heb jij al een gehaktmolen in je horecazaak?

Heb je er ooit over nagedacht om een gehaktmolen toe te voegen aan je keukenapparatuur in je restaurant? Als dat niet het geval is, dan heb je geluk, want we gaan het hebben over waarom dit best wel een slimme zet kan zijn. In dit artikel bespreken waarom een professionele gehaktmolen handig kan zijn voor jouw restaurant. Je kunt hiermee creatiever zijn in de keuken, betere kwaliteit leveren en zelfs wat extra geld in het laatje brengen. Lees verder!

21 augustus '23 ( 8:00)

Diageo introduceert cocktailtaps in bars, cafés en clubs in Nederland


10 augustus '23 (15:24)

Waar moet ik rekening mee houden bij de inrichting van mijn horecazaak? 5 tips!

Bij het openen van een horecazaak is het belangrijk om na te denken over de inrichting. De juiste sfeer en indeling kunnen immers het succes van de zaak beïnvloeden. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke tips waar je rekening mee moet houden bij de inrichting van een horecazaak.

24 juli '23 ( 8:43)

Waarom gasten zelf koffie laten zetten uitkomst kan bieden in de horeca

Wanneer je werkzaam bent in de horeca, dan is het goed om te weten waarom sommige keuzes worden gemaakt omtrent koffiezetten. Het is namelijk soms best handig om gasten zelf hun eigen koffie te laten pakken. Denk aan een lobby van een hotel of een andere gelegenheid waarbij het handig is dat gasten zelf koffie halen. Hieronder lees je alle voordelen die erbij horen.

20 juli '23 (10:05)

Waarom je het beste biologische vlees bij een lokale biologische slager kan bestellen

De trend van het kopen van lokaal en biologisch groeit steeds meer in populariteit. En als het gaat om het beste biologische vlees, is de lokale biologische slager de plek waar je moet zijn. Waarom? Omdat je bij een lokale biologische slager profiteert van verschillende voordelen. Allereerst ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Lokale slagers staan bekend om hun vakmanschap en ambachtelijke werkwijze. Bovendien hebben ze vaak persoonlijke connecties met boeren uit de regio, waardoor ze precies weten waar het vlees vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Daarnaast bieden lokale biologische slagers vaak een breed assortiment aan vleessoorten die met zorg zijn geselecteerd. Het bestellen bij een lokale biologische slager is niet alleen goed voor jouw smaakpapillen, maar ook voor het milieu en de lokale economie. Dus waar wacht je nog op? Ga naar jouw lokale biologische slager en geniet van het beste biologische vlees dat er te krijgen is!

18 juli '23 (11:32)

Horeca met terras vernevelaar duidelijk populairder dan terrassen zonder

Horecazaken die gebruik maken van een terras vernevelaar zijn overduidelijk populairder dan terrassen zonder, blijkt uit de praktijk. Niet zo gek ook, want er zijn veel voordelen aan het gebruik van een vernevelaar. Zo is het onder waternevel niet alleen vele graden koeler, maar het systeem is ook nog eens stil, milieuvriendelijk en insectenwerend.

29 juni '23 (11:35)

De wonderwereld van gezonde kant-en-klaar maaltijden: een oase van gemak en voedzaamheid!

Iedereen heeft wel eens van die dagen dat je thuiskomt na een lange dag en gewoon geen zin hebt om te koken. Gelukkig leven we in een wereld waar gezonde kant-en-klaar maaltijden ons kunnen redden van de hongerdood. Dus laten we eens een duik nemen in deze wondere wereld van gemak en voedzaamheid!

27 juni '23 ( 8:25)

Tips voor de lekkerste koffies met melk

Veel mensen vinden het lekker om de morgen te beginnen met een bakje koffie, maar niet iedereen vindt pure koffie lekker. Door er een beetje melk bij te doen, wordt de koffie wat romiger maar ook wat minder bitter. Maar wist je dat er veel verschillende soorten varianten zijn waarbij melk aan de koffie wordt toegevoegd? Hieronder bespreken we tips voor de lekkerste koffies met melk.

21 juni '23 (11:17)

(H)eerlijk varkensvlees in jouw slagerij? Let hierop bij de varkensvlees groothandel

Heb je een slagerij en wil je heerlijk én eerlijk varkensvlees inkopen? Dat kan knap lastig zijn. Het vlees moet naast diervriendelijk en duurzaam natuurlijk ook super vers en smaakvol zijn. We helpen je een handje en vertellen in dit artikel waar je op moet letten tijdens jouw meat hunt