Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Transformeer je restaurant interieur met een deskundige interieur partner

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Een restaurant is veel meer dan alleen een plek om te eten; het is een plek waar gasten samenkomen om te genieten van heerlijke gerechten, uitstekende service en een onvergetelijke ambiance. Om deze reden is het essentieel om een sfeervol en uitnodigend interieur te creëren dat de algehele beleving van de klanten verbetert. Door samen te werken met een ervaren interieur partner kan je het restaurant interieur transformeren, waardoor je het onderscheidt van de concurrentie en zorgt voor een blijvende indruk bij de gasten. In dit artikel bespreken we de voordelen van het werken met een deskundige interieur partner en welk effect een restaurant interieur heeft op de ervaring van de klanten. 

Voordelen van het werken met een interieur partner

Werken met een interieur partner in de hospitality sector biedt verschillende voordelen:

 

  • Expertise in de branche: Een interieur partner met ervaring in de hospitality sector begrijpt de specifieke behoeften en wensen van de doelgroep, wat resulteert in een effectiever ontwerp.

 

  • Merkidentiteit versterken: Een interieur partner kan helpen bij het communiceren van de merkbelofte en het onderscheiden van het bedrijf van concurrenten, waardoor klanten zich meer verbonden voelen met jouw onderneming.

 

  • Psychologische impact: Een interieur partner houdt rekening met de psychologie achter kleurkeuzes en ontwerpelementen, wat bijdraagt aan een betere klantbeleving.

 

  • Lokale relevantie: Een interieur partner kan een locatie-geïnspireerd ontwerp creëren dat gasten het gevoel geeft deel uit te maken van de lokale gemeenschap, wat resulteert in een unieke en authentieke ervaring.

 

Kortom, er zijn talloze voordelen aan het werken met een interieur partner zoals Kaja. Door met een partij zoals deze te werken, kan je er zeker van zijn dat je restaurant wordt getransformeerd in een uitnodigende plek die past bij de merkidentiteit. 

Het effect dat het interieur heeft op je klanten

Het interieur van een restaurant heeft een aanzienlijke invloed op de ervaring van je klanten. Hier zijn enkele belangrijke aspecten waarin het interieur van invloed is op je klanten:

 

Eerste indruk: Het interieur van een restaurant is vaak het eerste wat klanten zien en het bepaalt hun eerste indruk. Een stijlvol en uitnodigend interieur kan klanten aantrekken en hen nieuwsgierig maken naar wat er op het menu staat.

 

Sfeer: Een goed ontworpen interieur helpt bij het creëren van de gewenste sfeer, of dit nu gezellig en huiselijk, elegant en verfijnd of levendig en energiek is. Dit heeft invloed op hoe comfortabel klanten zich voelen en hoe lang ze willen blijven.

 

Merkidentiteit: Het interieur is een essentieel onderdeel van de merkidentiteit van een restaurant. Het helpt om de gewenste boodschap over te brengen en een consistente ervaring voor klanten te bieden, waardoor ze eerder geneigd zijn om terug te keren.

 

Dus bespaar niet op je horeca terrastafels en ander meubilair, want het interieur heeft meer invloed op de ervaring van de klant dan je in eerste instantie zou denken. Niet alleen geeft dit een goede indruk, het heeft ook effect op hoe snel de klanten terug zullen keren.

30 mei '23 (14:24)

Geurfilterkasten: Het Antwoord Op Een Geurende Keuken

Om een goed draaiende horecazaak te behouden is het belangrijk om geurvrij te zijn. Niemand zit namelijk graag in een vuil geurend restaurant of bar. Daarom is het een goed idee om een  aan te kopen voor je horecazaak.

29 maart '23 (15:24)

Wijn in de horeca: de kunst van het serveren

Wijn speelt een belangrijke rol in de horeca. Of het nu gaat om een informeel diner, een romantisch avondje uit of een formele zakelijke bijeenkomst, de juiste wijn kan de hele ervaring verbeteren. Het is dan ook essentieel voor horecaondernemers om te begrijpen hoe ze wijn op de juiste manier kunnen serveren en presenteren aan hun gasten. En het is belangrijk dat de wijn in de horeca op de juiste manier wordt bewaard en geserveerd. Een wijnklimaatkast kan hierbij van onschatbare waarde zijn.

27 maart '23 ( 9:18)

Ga voor een efficiënte inrichting van de horecakeuken

In een er dan precies uit?

27 maart '23 ( 8:51)

Catering aan huis voor diverse gelegenheden

Een bruiloft, een jubileum of een verjaardag, allemaal gelegenheden die vragen om een groot feest. Daarvoor kun je een locatie afhuren, maar je kunt het feest ook thuis vieren. Een sfeervolle aankleding, muziek en lekker eten en drinken, meer heb je niet nodig. Behalve je gasten natuurlijk. In deze blog inspireren we je met diverse feestelijke gelegenheden waarvoor je catering aan huis nodig hebt.

06 maart '23 (14:17)

Waarom is drukwerk onmisbaar voor iedere horeca ondernemer?

Als restauranteigenaar vraagt u zich misschien af waarom drukwerk zo'n belangrijk aspect van uw bedrijf is. Drukwerk biedt een manier voor u om fysiek te adverteren in de markt van uw restaurant aan potentiële klanten. Daarnaast kan drukwerk u helpen bij het promoten van bijvoorbeeld een nieuwe menukaart of een speciale aanbieding. Hier zijn vier redenen waarom drukwerk onmisbaar is voor elke restauranteigenaar!

06 januari '23 (12:13)

De beste snijplanken: ga je voor hout of plastic?

Goede zijn onmisbaar in iedere keuken. Bij aanschaf kijken veel mensen in eerste instantie naar de looks. Een robuuste houten plank staat natuurlijk prachtig op het aanrecht. Maar vele malen belangrijker is het materiaal: om keukenmessen scherp te houden, de ondergrond te beschermen en de hygiëne te waarborgen. Voor welk materiaal moet je gaan? Hout of plastic? We zetten alle voor- en nadelen onder elkaar.

21 december '22 ( 8:44)

De beste uitgaansgelegenheden in Alkmaar

Alkmaar is een normaal gesproken vooral bekend door hun historische & compacte centrum, leuke shop mogelijkheden en als kaasstad. Toch heeft Alkmaar nog een heel andere kwaliteiten. Je kan er ontzettend lekker eten, leuk uitgaan en heerlijk varen. In dit artikel bespreken we de beste uitgaansgelegenheden in Alkmaar voor jong en oud. Er zijn diverse mogelijkheden die Alkmaar een intiemer en rustiger alternatief maken naast Amsterdam. Zo kan je ook in Alkmaar gemakkelijk uitgaan, shoppen en cultuur snuiven. We kijken daarom naar deze specifieke locaties en waarom deze nou juist zo aantrekkelijk zijn.

20 december '22 (16:08)

Kleren maken de chef

Als je de hitte niet kunt verdragen, blijf dan uit de keuken, zo luidt een bekende quote van voormalig president Harry S. Truman van de V.S. Maar wat moet je eigenlijk dragen in een keuken? Voor keukenpersoneel is goede toepasselijke kleding vereist. Lees hier meer over de kleding van een chef!

24 november '22 ( 9:07)

Voordelen van een modern kassasysteem horeca

Het standaard kasregister- Een kasregister – populair “kassa”  genoemd – in zijn meest eenvoudige electronische vorm bevat de mogelijkheid om een artikel of dienst af te rekenen waarbij het geld in een lade onder het kasregister wordt bewaard. Het kasregister kan daarnaast nog diverse waarden berekenen zoals de dagomzet of de omzetbelasting.