Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Catering aan huis voor diverse gelegenheden

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Een bruiloft, een jubileum of een verjaardag, allemaal gelegenheden die vragen om een groot feest. Daarvoor kun je een locatie afhuren, maar je kunt het feest ook thuis vieren. Een sfeervolle aankleding, muziek en lekker eten en drinken, meer heb je niet nodig. Behalve je gasten natuurlijk. In deze blog inspireren we je met diverse feestelijke gelegenheden waarvoor je catering aan huis nodig hebt.

Bruiloftsfeest

Ga je trouwen en zoek je naar een perfecte locatie om het te vieren? Heb je al gekeken naar de mogelijkheid om het in je eigen tuin te organiseren? Of bij je (schoon)ouders? Je ziet steeds vaker dat bruidsparen hun bruiloft thuis vieren. Met mooie aankleding en catering aan huis heb je geen locatie buiten de deur nodig. Is stukken voordeliger en minstens zo feestelijk.

30, 40 of 50 verjaardag

Een verjaardag is op zichzelf al reden om feest te vieren. Laat staan als je de 30, 40 of 50 bereikt. Zulke ronde getallen vragen om een nog groter feest, volledig met muziek en catering aan huis. Ook hiervoor kun je mensen bij je thuis uitnodigen. Zet bijvoorbeeld de BBQ aan en het feest kan niet meer stuk.

Huwelijksjubileum

Zijn je ouders 40 jaar getrouwd? Of vier je je eigen huwelijksjubileum? Vier het thuis groots met al je vrienden en familie en maak er een onvergetelijke avond van. Een privékok die langskomt kan de catering aan huis volledig verzorgen en met leuke sketches kun je samen met je gezelschap de hoogtepunten van het huwelijk opnieuw beleven.

Vrijgezellenfeest

Bij een trouwfeest hoort een vrijgezellenfeest, wederom een gelegenheid waarbij je groots uitpakt. Ga je een vrijgezellenfeest organiseren voor een vriend of vriendin, dan zal er een leuke activiteit op de agenda staan. Daarnaast is ook nu weer genoeg eten en drinken belangrijk. Ga je bijvoorbeeld voor een BBQ of diner aan huis, besteed de catering aan huis dan uit aan een professional. Heb je er zelf geen omkijken naar en kun je met je vriend(inn)en optimaal het vrijgezellenfeest vieren.

21-diner

Wat de laatste jaren steeds populairder wordt onder de jongeren is het 21-diner. De 21 verjaardag is een echte mijlpaal en het begin van het volwassen leven. Dat moet gevierd worden. We zien steeds vaker hoe vriendinnen thuis een 21-diner organiseren waarbij de jarige in het middelpunt staan. En word je niet 21, maar 31, dan kun je je verjaardag uiteraard ook in deze vorm vieren.

Kortom genoeg gelegenheden om een uitgebreid feest te organiseren en catering aan huis te regelen. En heb je niet een specifieke reden voor een feest, maar wil je wel uitpakken met heerlijk eten thuis? Ook dat kan met een diner aan huis of een smakelijke BBQ.

30 mei '23 (14:24)

Geurfilterkasten: Het Antwoord Op Een Geurende Keuken

Om een goed draaiende horecazaak te behouden is het belangrijk om geurvrij te zijn. Niemand zit namelijk graag in een vuil geurend restaurant of bar. Daarom is het een goed idee om een  aan te kopen voor je horecazaak.

17 april '23 (15:42)

Transformeer je restaurant interieur met een deskundige interieur partner

Een restaurant is veel meer dan alleen een plek om te eten; het is een plek waar gasten samenkomen om te genieten van heerlijke gerechten, uitstekende service en een onvergetelijke ambiance. Om deze reden is het essentieel om een sfeervol en uitnodigend interieur te creëren dat de algehele beleving van de klanten verbetert. Door samen te werken met een ervaren interieur partner kan je het restaurant interieur transformeren, waardoor je het onderscheidt van de concurrentie en zorgt voor een blijvende indruk bij de gasten. In dit artikel bespreken we de voordelen van het werken met een deskundige interieur partner en welk effect een restaurant interieur heeft op de ervaring van de klanten. 

29 maart '23 (15:24)

Wijn in de horeca: de kunst van het serveren

Wijn speelt een belangrijke rol in de horeca. Of het nu gaat om een informeel diner, een romantisch avondje uit of een formele zakelijke bijeenkomst, de juiste wijn kan de hele ervaring verbeteren. Het is dan ook essentieel voor horecaondernemers om te begrijpen hoe ze wijn op de juiste manier kunnen serveren en presenteren aan hun gasten. En het is belangrijk dat de wijn in de horeca op de juiste manier wordt bewaard en geserveerd. Een wijnklimaatkast kan hierbij van onschatbare waarde zijn.

27 maart '23 ( 9:18)

Ga voor een efficiënte inrichting van de horecakeuken

In een er dan precies uit?

06 maart '23 (14:17)

Waarom is drukwerk onmisbaar voor iedere horeca ondernemer?

Als restauranteigenaar vraagt u zich misschien af waarom drukwerk zo'n belangrijk aspect van uw bedrijf is. Drukwerk biedt een manier voor u om fysiek te adverteren in de markt van uw restaurant aan potentiële klanten. Daarnaast kan drukwerk u helpen bij het promoten van bijvoorbeeld een nieuwe menukaart of een speciale aanbieding. Hier zijn vier redenen waarom drukwerk onmisbaar is voor elke restauranteigenaar!

06 januari '23 (12:13)

De beste snijplanken: ga je voor hout of plastic?

Goede zijn onmisbaar in iedere keuken. Bij aanschaf kijken veel mensen in eerste instantie naar de looks. Een robuuste houten plank staat natuurlijk prachtig op het aanrecht. Maar vele malen belangrijker is het materiaal: om keukenmessen scherp te houden, de ondergrond te beschermen en de hygiëne te waarborgen. Voor welk materiaal moet je gaan? Hout of plastic? We zetten alle voor- en nadelen onder elkaar.

21 december '22 ( 8:44)

De beste uitgaansgelegenheden in Alkmaar

Alkmaar is een normaal gesproken vooral bekend door hun historische & compacte centrum, leuke shop mogelijkheden en als kaasstad. Toch heeft Alkmaar nog een heel andere kwaliteiten. Je kan er ontzettend lekker eten, leuk uitgaan en heerlijk varen. In dit artikel bespreken we de beste uitgaansgelegenheden in Alkmaar voor jong en oud. Er zijn diverse mogelijkheden die Alkmaar een intiemer en rustiger alternatief maken naast Amsterdam. Zo kan je ook in Alkmaar gemakkelijk uitgaan, shoppen en cultuur snuiven. We kijken daarom naar deze specifieke locaties en waarom deze nou juist zo aantrekkelijk zijn.

20 december '22 (16:08)

Kleren maken de chef

Als je de hitte niet kunt verdragen, blijf dan uit de keuken, zo luidt een bekende quote van voormalig president Harry S. Truman van de V.S. Maar wat moet je eigenlijk dragen in een keuken? Voor keukenpersoneel is goede toepasselijke kleding vereist. Lees hier meer over de kleding van een chef!

24 november '22 ( 9:07)

Voordelen van een modern kassasysteem horeca

Het standaard kasregister- Een kasregister – populair “kassa”  genoemd – in zijn meest eenvoudige electronische vorm bevat de mogelijkheid om een artikel of dienst af te rekenen waarbij het geld in een lade onder het kasregister wordt bewaard. Het kasregister kan daarnaast nog diverse waarden berekenen zoals de dagomzet of de omzetbelasting.