Normal_alkmaar-2656201__340

Alkmaar is een normaal gesproken vooral bekend door hun historische & compacte centrum, leuke shop mogelijkheden en als kaasstad. Toch heeft Alkmaar nog een heel andere kwaliteiten. Je kan er ontzettend lekker eten, leuk uitgaan en heerlijk varen. In dit artikel bespreken we de beste uitgaansgelegenheden in Alkmaar voor jong en oud. Er zijn diverse mogelijkheden die Alkmaar een intiemer en rustiger alternatief maken naast Amsterdam. Zo kan je ook in Alkmaar gemakkelijk uitgaan, shoppen en cultuur snuiven. We kijken daarom naar deze specifieke locaties en waarom deze nou juist zo aantrekkelijk zijn.

Uitgaan

Wagenplein is het allerbekendste plein van Alkmaar. Vooral omdat hier in zomer de welbekende kaasmarkt wordt gehouden. Deze naam komt oorspronkelijk uit de 17e eeuw toen Alkmaar heel groot was in de kaashandel. Het waagplein was een van de drukste pleinen destijds waarbij dagelijks ontzettend veel kaas werd verhandeld. Tegenwoordig vind je een groot assortiment aan uitgaansgelegenheden zoals kroegen, barretjes en restaurant. Op vrijdag en zaterdagavond bruist het Waagplein met een grote diversiteit van mensen. Zo zie je jonge studenten met een boekentas die net uit school komen of toeristen van over de hele wereld met een volgeladen weekendtas. Deze diversiteit maakt het juist zo gemakkelijk om op te gaan in de gezelligheid en de cultuur dat de Alkmaarse kroegen en barretjes brengen.

Shoppen

Het centrum van Alkmaar is ontzettend groot. Alkmaar staat daarom ook al meerdere jaren in de top 10 favoriete winkelsteden. Het is op het oog een historische stad met een boel zijstraatjes. Deze straatjes worden ook wel de ‘’oude stad’’ genoemd. In deze zijstraatjes vind je vooral kleine boetiekjes en idyllische winkeltjes die je het echte stads gevoel geven. 

Naast deze gespecialiseerde winkeltjes kan je ook leuk shoppen in de “overstad”. Hoewel de architectuur hier wel een stuk moderner is, is de overstad nog steeds een geweldige locatie om te shoppen. Daarnaast is het ook de locatie waar het overdekte Ringers Winkelcentrum zich bevindt. Hier vind je giganten zoals decathlon, Toys4u & De Media Markt. Mocht je hier niet kunnen vinden wat je zoekt? Dan zijn er altijd nog verschillende winkelgebieden buiten het centrum. Het maakt dus niet uit of je nieuwe televisie, een lekkere shampoo of een laptoptas dames nodig hebt, in Alkmaar vind je het allemaal! 

Cultuur

Alkmaar heeft naast shoppen en uitgaansgelegenheden ook diverse mogelijkheden om uit te gaan. Zo heeft het verrijkende museums zoals het Stedelijk museum, het Beatles museum en het Hollands Kaasmuseum. Heb je liever zin in wat meer drama? Dan heeft Alkmaar verschillende theaters voor jong en oud waar bijna dagelijks nieuwe toneelstukken worden gehouden. Aanraders zijn: De Vest, Karavaan en de Groene Zwaan! Ook lekker naar de film gaan is in Alkmaar mogelijk. Alkmaar is het huis van de Vue, een van de grootste en modernste bioscopen van Nederland. Deze bioscoop biedt elke maand nieuwe films met dolby surround sound, 4D en VIP seats aan. Kort samengevat: Alkmaar heeft verrassend veel te bieden. Van shoppen tot stappen en de volgende dag cultuur snuiven.