Normal_christiann-koepke-7hudndnkxrk-unsplash

Het standaard kasregister- Een kasregister – populair “kassa”  genoemd – in zijn meest eenvoudige electronische vorm bevat de mogelijkheid om een artikel of dienst af te rekenen waarbij het geld in een lade onder het kasregister wordt bewaard. Het kasregister kan daarnaast nog diverse waarden berekenen zoals de dagomzet of de omzetbelasting.

Het POS-systeem

 

Een modern zogenaamd Point of Sale-systeem - afgekort POS-systeem - is een computergestuurd kasregister. Het is meer uitgebreid dan een standaard kasregister. Het bevat meer mogelijkheden op de gebieden van rapportages, beheer en verkoop.

Een POS-systeem bevat over het algemeen een aanraakscherm. Daarnaast zijn er diverse opties zoals voor het printen van bonnen,  het hebben van een extra display voor klanten en electronische kassaladen. Bovendien kan een POS-systeem aan een pinautomaat worden gekoppeld zodat deze de betaling kan verwerken. Ze zijn ook voorzien van een barcodescanner waardoor producten herkend en afgerekend kunnen worden. Met behulp hiervan kan ook de winkelvoorraad automatisch worden bijgehouden. Ook kan het systeem automatisch rekening houden met promotie-acties.

 

Voordelen om over te stappen op een modern systeem

 

De horeca kent verschillende verschijningsvormen. Horeca gaat veel verder dan alleen hotel, restaurant of café maar het kan o.a. ook bestaan uit cafetaria, brasserie, bistro, snackbar, lunchroom, broodjeszaak, grand café, vakantiepark, attractiepark bowlingscentrum, sportclub, nachtclub, strandpaviljoen, dierentuin, camping, bedrijfskantine enz.

Al deze specfieke verschijningsvormen hebben hun eigen behoeften aan een voor hen optimaal werkend kassasysteem horeca. De meest moderne kassasystemen kunnen in al die behoeften voorzien. Daarbij kan ook het aanwezige personeel snel getraind worden en kan het systeem worden voorzien van backups.

Het beste kassasysteem is gekoppeld aan diverse diensten. Zo kan het medewerkers in de bediening ondersteunen omdat het kassasysteem ervoor zorgt dat alle gerechten eenvoudig te vinden zijn. Daardoor kunnen bestellingen snel ingevoerd worden. Ook kan het kassasysteem worden aangesloten op een reserveringssysteem bijvoorbeeld voor een stoel, tafel of kamer waardoor er combinatiefacturen samengesteld kunnen worden. Zelfs de personeelsplanning en de boekhouding worden automatisch bijgewerkt door er een koppeling heen te leggen via de cloud. Uiteraard is het systeem ook verbonden aan diverse betaalmogelijkheden waardoor het betaalverkeer snel en efficiënt verlopen kan. De bestel- en betaalmogelijkheden kunnen, indien gewenst, zelfs nog worden uitgebreid met opwaardeerkaarten en vormen van zelfbediening door de klant. Door al deze mogelijkheden worden wachttijden verkort, ook tijdens piekmomenten gedurende de dag.

 

Onderscheidend vermogen creëren

 

Een modern kassasysteem kan door de ondernemer tegenwoordig niet meer gemist worden. Het systeem kan zodanig goed ondersteuning bieden dat het de onderneming een onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrent biedt. Zodoende kan iedere klant in een ontspannen omgeving een unieke klantervaring opdoen door een compleet aanbod en uitstekende kwaliteit van dienstverlening.