Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Voordelen van een modern kassasysteem horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 16 min
location_on [xx]km
Het standaard kasregister- Een kasregister – populair “kassa”  genoemd – in zijn meest eenvoudige electronische vorm bevat de mogelijkheid om een artikel of dienst af te rekenen waarbij het geld in een lade onder het kasregister wordt bewaard. Het kasregister kan daarnaast nog diverse waarden berekenen zoals de dagomzet of de omzetbelasting.

Het POS-systeem

 

Een modern zogenaamd Point of Sale-systeem - afgekort POS-systeem - is een computergestuurd kasregister. Het is meer uitgebreid dan een standaard kasregister. Het bevat meer mogelijkheden op de gebieden van rapportages, beheer en verkoop.

Een POS-systeem bevat over het algemeen een aanraakscherm. Daarnaast zijn er diverse opties zoals voor het printen van bonnen,  het hebben van een extra display voor klanten en electronische kassaladen. Bovendien kan een POS-systeem aan een pinautomaat worden gekoppeld zodat deze de betaling kan verwerken. Ze zijn ook voorzien van een barcodescanner waardoor producten herkend en afgerekend kunnen worden. Met behulp hiervan kan ook de winkelvoorraad automatisch worden bijgehouden. Ook kan het systeem automatisch rekening houden met promotie-acties.

 

Voordelen om over te stappen op een modern systeem

 

De horeca kent verschillende verschijningsvormen. Horeca gaat veel verder dan alleen hotel, restaurant of café maar het kan o.a. ook bestaan uit cafetaria, brasserie, bistro, snackbar, lunchroom, broodjeszaak, grand café, vakantiepark, attractiepark bowlingscentrum, sportclub, nachtclub, strandpaviljoen, dierentuin, camping, bedrijfskantine enz.

Al deze specfieke verschijningsvormen hebben hun eigen behoeften aan een voor hen optimaal werkend kassasysteem horeca. De meest moderne kassasystemen kunnen in al die behoeften voorzien. Daarbij kan ook het aanwezige personeel snel getraind worden en kan het systeem worden voorzien van backups.

Het beste kassasysteem is gekoppeld aan diverse diensten. Zo kan het medewerkers in de bediening ondersteunen omdat het kassasysteem ervoor zorgt dat alle gerechten eenvoudig te vinden zijn. Daardoor kunnen bestellingen snel ingevoerd worden. Ook kan het kassasysteem worden aangesloten op een reserveringssysteem bijvoorbeeld voor een stoel, tafel of kamer waardoor er combinatiefacturen samengesteld kunnen worden. Zelfs de personeelsplanning en de boekhouding worden automatisch bijgewerkt door er een koppeling heen te leggen via de cloud. Uiteraard is het systeem ook verbonden aan diverse betaalmogelijkheden waardoor het betaalverkeer snel en efficiënt verlopen kan. De bestel- en betaalmogelijkheden kunnen, indien gewenst, zelfs nog worden uitgebreid met opwaardeerkaarten en vormen van zelfbediening door de klant. Door al deze mogelijkheden worden wachttijden verkort, ook tijdens piekmomenten gedurende de dag.

 

Onderscheidend vermogen creëren

 

Een modern kassasysteem kan door de ondernemer tegenwoordig niet meer gemist worden. Het systeem kan zodanig goed ondersteuning bieden dat het de onderneming een onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrent biedt. Zodoende kan iedere klant in een ontspannen omgeving een unieke klantervaring opdoen door een compleet aanbod en uitstekende kwaliteit van dienstverlening.

04 februari '25 ( 8:28)

Efficiënt werken met een horeca kassasysteem

Een goed functionerend kassasysteem is onmisbaar in de horeca. Het zorgt voor een efficiënte afhandeling van bestellingen en betalingen, voorkomt fouten en geeft inzicht in de omzet. Daarnaast helpt het personeel om sneller en klantvriendelijker te werken, wat bijdraagt aan een betere gastervaring.

20 januari '25 (10:31)

Precisie en efficiëntie: De rol van weegschalen in de horeca

In de horeca is precisie essentieel. Of het nu gaat om het afwegen van ingrediënten of het controleren van porties, weegschalen spelen een belangrijke rol in de dagelijkse bedrijfsvoering. In deze blog bespreken we niet alleen het belang van horeca weegschalen, maar ook andere aspecten die van invloed zijn op de efficiëntie en winstgevendheid van je bedrijf.

30 december '24 ( 8:35)

Verwachtingen horeca verbouwingen in 2025

Als we kijken naar de horeca, dan zien we een duidelijke trend. Het aantal ‘bruine’ kroegen neemt af en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Omdat het best interessant is om deze ontwikkelingen te volgen en het ook voor horeca ondernemers belangrijk is om mee te bewegen, zijn wij hier verder voor je ingedoken. Zo zien we bijvoorbeeld dat restaurants er steeds vaker voor kiezen om voor een chic interieur te gaan, ook wanneer ze met alle respect voornamelijk spareribs, schnitzels en kipsaté verkopen. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen zich sneller thuis voelen, waardoor er vaak ook een hogere prijs kan worden gevraagd. Een avond eten in een restaurant is namelijk veel meer dan alleen eten, het is een beleving. Wat de verwachtingen voor 2025 zijn, willen we daarom ook graag met je bespreken.

24 december '24 (17:05)

Dagkamers voor creatieve professionals

In de dynamische wereld van vandaag is de behoefte aan flexibele werkplekken groter dan ooit. Voor creatieve professionals, zoals schrijvers, kunstenaars en ontwerpers, is een inspirerende en rustige omgeving essentieel om hun beste werk te kunnen leveren. Dagkamers bieden een unieke oplossing voor deze behoefte. In dit artikel ontcijferen we hoe dagkamers een perfecte werkplek kunnen zijn voor creatieve geesten en waarom ze steeds populairder worden in de horecasector.

26 november '24 (13:52)

De kracht van sfeer in je horecagelegenheid

Sfeer speelt een cruciale rol in het succes van elke horecagelegenheid. Het gaat niet alleen om het serveren van heerlijk eten en drinken, maar ook om de ervaring die je klanten hebben wanneer ze jouw café, restaurant of bar bezoeken. Een goed doordachte inrichting kan de perceptie van je zaak aanzienlijk verbeteren en ervoor zorgen dat klanten terug blijven komen. Van de keuze voor meubels tot aan de verlichting, elk detail draagt bij aan de algehele ambiance.

07 november '24 (13:37)

Breng sfeer in je horecazaak met stijlvolle tafelbladen en tafelonderstellen

De uitstraling van een horecazaak begint bij de juiste inrichting. Tafelbladen en tafelonderstellen vormen daarbij de basis, want ze bepalen voor een groot deel de sfeer en het comfort van je zaak. Met de juiste combinatie van materialen en stijlen kun je jouw horecazaak een unieke en herkenbare uitstraling geven. Of je nu kiest voor een gezellige bistrostijl, een strak industrieel thema of een luxueuze ambiance, een goed uitgekozen tafelblad en onderstel maken direct het verschil.

20 september '24 (10:55)

Word zelf een topchef: check deze vijf tips

Natuurlijk is het heerlijk om uit eten te gaan. Je stapt een restaurant binnen en laat je verrassen door de kwaliteiten van de chef. Misschien ben je een type dat de menukaart niet eens bekijkt en de chef je keuze laat bepalen. Of vind je het juist leuk om de hele menukaart uit te pluizen? Hoe dan ook, in beide gevallen is het resultaat een heerlijk uitje. Nu staat nergens dat je alleen in restaurants echt lekker kunt eten. Ook jij hebt het in je om een topchef te worden. Hoe je dat wordt en wat je daarvoor nodig hebt, ontdek je in dit artikel.

08 augustus '24 ( 9:55)

Breid je team in de horeca verder uit met deze 4 tips

Het uitbreiden van je team is een belangrijke stap voor elk bedrijf dat groeit. Dit wordt nog belangrijker in periodes waar een grote drukte wordt verwacht. Het toevoegen van nieuwe teamleden kan helpen bij het verlichten van de werkdruk binnen het team. Er is tegenwoordig minder vraag naar banen dan aanbod. Het kan dus een uitdaging zijn om de juiste mensen. Het is ook belangrijk om nieuwe teamleden hartelijk te verwelkomen in je team. In dit artikel delen we vier tips om je te helpen je team verder uit te breiden en succesvol te maken.

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.