Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Voordelen van een modern kassasysteem horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 16 min
location_on [xx]km
Het standaard kasregister- Een kasregister – populair “kassa”  genoemd – in zijn meest eenvoudige electronische vorm bevat de mogelijkheid om een artikel of dienst af te rekenen waarbij het geld in een lade onder het kasregister wordt bewaard. Het kasregister kan daarnaast nog diverse waarden berekenen zoals de dagomzet of de omzetbelasting.

Het POS-systeem

 

Een modern zogenaamd Point of Sale-systeem - afgekort POS-systeem - is een computergestuurd kasregister. Het is meer uitgebreid dan een standaard kasregister. Het bevat meer mogelijkheden op de gebieden van rapportages, beheer en verkoop.

Een POS-systeem bevat over het algemeen een aanraakscherm. Daarnaast zijn er diverse opties zoals voor het printen van bonnen,  het hebben van een extra display voor klanten en electronische kassaladen. Bovendien kan een POS-systeem aan een pinautomaat worden gekoppeld zodat deze de betaling kan verwerken. Ze zijn ook voorzien van een barcodescanner waardoor producten herkend en afgerekend kunnen worden. Met behulp hiervan kan ook de winkelvoorraad automatisch worden bijgehouden. Ook kan het systeem automatisch rekening houden met promotie-acties.

 

Voordelen om over te stappen op een modern systeem

 

De horeca kent verschillende verschijningsvormen. Horeca gaat veel verder dan alleen hotel, restaurant of café maar het kan o.a. ook bestaan uit cafetaria, brasserie, bistro, snackbar, lunchroom, broodjeszaak, grand café, vakantiepark, attractiepark bowlingscentrum, sportclub, nachtclub, strandpaviljoen, dierentuin, camping, bedrijfskantine enz.

Al deze specfieke verschijningsvormen hebben hun eigen behoeften aan een voor hen optimaal werkend kassasysteem horeca. De meest moderne kassasystemen kunnen in al die behoeften voorzien. Daarbij kan ook het aanwezige personeel snel getraind worden en kan het systeem worden voorzien van backups.

Het beste kassasysteem is gekoppeld aan diverse diensten. Zo kan het medewerkers in de bediening ondersteunen omdat het kassasysteem ervoor zorgt dat alle gerechten eenvoudig te vinden zijn. Daardoor kunnen bestellingen snel ingevoerd worden. Ook kan het kassasysteem worden aangesloten op een reserveringssysteem bijvoorbeeld voor een stoel, tafel of kamer waardoor er combinatiefacturen samengesteld kunnen worden. Zelfs de personeelsplanning en de boekhouding worden automatisch bijgewerkt door er een koppeling heen te leggen via de cloud. Uiteraard is het systeem ook verbonden aan diverse betaalmogelijkheden waardoor het betaalverkeer snel en efficiënt verlopen kan. De bestel- en betaalmogelijkheden kunnen, indien gewenst, zelfs nog worden uitgebreid met opwaardeerkaarten en vormen van zelfbediening door de klant. Door al deze mogelijkheden worden wachttijden verkort, ook tijdens piekmomenten gedurende de dag.

 

Onderscheidend vermogen creëren

 

Een modern kassasysteem kan door de ondernemer tegenwoordig niet meer gemist worden. Het systeem kan zodanig goed ondersteuning bieden dat het de onderneming een onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrent biedt. Zodoende kan iedere klant in een ontspannen omgeving een unieke klantervaring opdoen door een compleet aanbod en uitstekende kwaliteit van dienstverlening.

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

02 april '24 (10:32)

De grootste dranktrends van 2024

Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

18 maart '24 (15:31)

Waarom werken in de horeca fantastisch is

Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

14 maart '24 (12:12)

Geef wijn drinken extra charme: laat uw wijnglazen graveren

Wijnglazen: we kunnen er eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat geldt als privépersoon, maar nog veel meer als horecaondernemer. Want het ene moment hebt u wellicht slechts 10 mensen in uw zaak, een uur of dag later kan dat zomaar het tienvoudige zijn. Het ene moment wordt er meer wijn gedronken dan het andere. Denk hierbij aan die lange, gezellige winteravonden, de grotere gezelschappen met veel vrouwen en aan de warme zomers op het terras. Gaat u dus weer eens glazen bestellen? Denk dat eens aan wijnglazen graveren. Dat geeft extra cachet aan uw onderneming.

14 maart '24 (12:08)

Zo creëer je de beste bierervaring

Bier is altijd al ontzettend populair, maar de laatste jaren zien we een duidelijke verschuiving. In plaats van een simpel pilsje drinken we tegenwoordig veel liever een mooi speciaalbier. Hierbij kan het gaan om een fraaie uitvoering van een bekend merk als La Chouffe, Maredsous of Duvel, maar ook om een lokaal en kleinschalig gebrouwen bier uit Amsterdam, Brabant of de Veluwe. Deze bijzondere bieren zijn perfect als cadeau, maar ze worden ook steeds vaker geschonken in bars, cafés en andere horecazaken door het hele land. Voor de meest optimale ervaring bij het nuttigen van deze heerlijke drank, is het altijd aan te bevelen om gebruik te maken van een bijpassend glas. De meeste mensen hebben zelfs al een voorkeur voor een bepaald type bierglas.

14 maart '24 (10:02)

Zou houd jij je bezetting in de horeca optimaal

In de horeca draait alles om timing, teamwork en tevreden gasten. Een onderschat aspect dat écht het verschil kan maken, is goed personeelsmanagement én een flexibel werkrooster. Hoe dat precies zit, lees je in dit artikel.

12 maart '24 ( 8:29)

Creëer de juiste sfeer in je restaurant met interieurbeplanting

Het interieur van een restaurant speelt een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer en beleving voor gasten. Eén van de manieren om dit te verbeteren is door gebruik te maken van interieurbeplanting. In deze blog bespreken we hoe je de interieurbeplanting in je restaurant kunt verbeteren en waarom dit zo belangrijk is voor de algehele ervaring van je gasten.

01 maart '24 (10:10)

De Regels in de Horecabranche worden Herschreven door Digitale Innovatie

Niet alleen bepalen de kwaliteit van het voedsel en de service het succes in de snel veranderende horecasector, maar ook speelt de digitale presentatie van een restaurant een evengoed belangrijke rol. De invoering van digitale diensten in restaurants leidt tot een fundamentele transformatie, die ze hun reserveringsprocessen kunnen verbeteren, de eetervaring kunnen verrijken en hun online aanwezigheid kunnen verscherpen.