Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Voordelen van een modern kassasysteem horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 16 min
Het standaard kasregister- Een kasregister – populair “kassa”  genoemd – in zijn meest eenvoudige electronische vorm bevat de mogelijkheid om een artikel of dienst af te rekenen waarbij het geld in een lade onder het kasregister wordt bewaard. Het kasregister kan daarnaast nog diverse waarden berekenen zoals de dagomzet of de omzetbelasting.

Het POS-systeem

 

Een modern zogenaamd Point of Sale-systeem - afgekort POS-systeem - is een computergestuurd kasregister. Het is meer uitgebreid dan een standaard kasregister. Het bevat meer mogelijkheden op de gebieden van rapportages, beheer en verkoop.

Een POS-systeem bevat over het algemeen een aanraakscherm. Daarnaast zijn er diverse opties zoals voor het printen van bonnen,  het hebben van een extra display voor klanten en electronische kassaladen. Bovendien kan een POS-systeem aan een pinautomaat worden gekoppeld zodat deze de betaling kan verwerken. Ze zijn ook voorzien van een barcodescanner waardoor producten herkend en afgerekend kunnen worden. Met behulp hiervan kan ook de winkelvoorraad automatisch worden bijgehouden. Ook kan het systeem automatisch rekening houden met promotie-acties.

 

Voordelen om over te stappen op een modern systeem

 

De horeca kent verschillende verschijningsvormen. Horeca gaat veel verder dan alleen hotel, restaurant of café maar het kan o.a. ook bestaan uit cafetaria, brasserie, bistro, snackbar, lunchroom, broodjeszaak, grand café, vakantiepark, attractiepark bowlingscentrum, sportclub, nachtclub, strandpaviljoen, dierentuin, camping, bedrijfskantine enz.

Al deze specfieke verschijningsvormen hebben hun eigen behoeften aan een voor hen optimaal werkend kassasysteem horeca. De meest moderne kassasystemen kunnen in al die behoeften voorzien. Daarbij kan ook het aanwezige personeel snel getraind worden en kan het systeem worden voorzien van backups.

Het beste kassasysteem is gekoppeld aan diverse diensten. Zo kan het medewerkers in de bediening ondersteunen omdat het kassasysteem ervoor zorgt dat alle gerechten eenvoudig te vinden zijn. Daardoor kunnen bestellingen snel ingevoerd worden. Ook kan het kassasysteem worden aangesloten op een reserveringssysteem bijvoorbeeld voor een stoel, tafel of kamer waardoor er combinatiefacturen samengesteld kunnen worden. Zelfs de personeelsplanning en de boekhouding worden automatisch bijgewerkt door er een koppeling heen te leggen via de cloud. Uiteraard is het systeem ook verbonden aan diverse betaalmogelijkheden waardoor het betaalverkeer snel en efficiënt verlopen kan. De bestel- en betaalmogelijkheden kunnen, indien gewenst, zelfs nog worden uitgebreid met opwaardeerkaarten en vormen van zelfbediening door de klant. Door al deze mogelijkheden worden wachttijden verkort, ook tijdens piekmomenten gedurende de dag.

 

Onderscheidend vermogen creëren

 

Een modern kassasysteem kan door de ondernemer tegenwoordig niet meer gemist worden. Het systeem kan zodanig goed ondersteuning bieden dat het de onderneming een onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrent biedt. Zodoende kan iedere klant in een ontspannen omgeving een unieke klantervaring opdoen door een compleet aanbod en uitstekende kwaliteit van dienstverlening.

13 september '23 ( 9:51)

De juiste barkrukken voor jou horeca: kies voor stijlvol en comfortabel

Het kiezen van de juiste meubels voor je restaurant is van groot belang. Een van de belangrijkste elementen is uiteraard de tijdloze barkruk. Horeca barkrukken zijn er in alle soorten, maten en kleuren en dat zorgt ervoor dat ze bij iedere horecagelegenheid passen. Ze zijn onmisbaar onder de bar van cafés en kunnen er bovendien voor zorgen dat er een gezellige sfeer hangt in het restaurant of café. Afhankelijk van de stijl die u al in uw horeca-interieur hebt doorgevoerd, kunt u op zoek gaan naar barkrukken die daarbij passen.

24 augustus '23 (11:39)

Heb jij al een gehaktmolen in je horecazaak?

Heb je er ooit over nagedacht om een gehaktmolen toe te voegen aan je keukenapparatuur in je restaurant? Als dat niet het geval is, dan heb je geluk, want we gaan het hebben over waarom dit best wel een slimme zet kan zijn. In dit artikel bespreken waarom een professionele gehaktmolen handig kan zijn voor jouw restaurant. Je kunt hiermee creatiever zijn in de keuken, betere kwaliteit leveren en zelfs wat extra geld in het laatje brengen. Lees verder!

21 augustus '23 ( 8:00)

Diageo introduceert cocktailtaps in bars, cafés en clubs in Nederland


10 augustus '23 (15:24)

Waar moet ik rekening mee houden bij de inrichting van mijn horecazaak? 5 tips!

Bij het openen van een horecazaak is het belangrijk om na te denken over de inrichting. De juiste sfeer en indeling kunnen immers het succes van de zaak beïnvloeden. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke tips waar je rekening mee moet houden bij de inrichting van een horecazaak.

24 juli '23 ( 8:43)

Waarom gasten zelf koffie laten zetten uitkomst kan bieden in de horeca

Wanneer je werkzaam bent in de horeca, dan is het goed om te weten waarom sommige keuzes worden gemaakt omtrent koffiezetten. Het is namelijk soms best handig om gasten zelf hun eigen koffie te laten pakken. Denk aan een lobby van een hotel of een andere gelegenheid waarbij het handig is dat gasten zelf koffie halen. Hieronder lees je alle voordelen die erbij horen.

20 juli '23 (10:05)

Waarom je het beste biologische vlees bij een lokale biologische slager kan bestellen

De trend van het kopen van lokaal en biologisch groeit steeds meer in populariteit. En als het gaat om het beste biologische vlees, is de lokale biologische slager de plek waar je moet zijn. Waarom? Omdat je bij een lokale biologische slager profiteert van verschillende voordelen. Allereerst ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Lokale slagers staan bekend om hun vakmanschap en ambachtelijke werkwijze. Bovendien hebben ze vaak persoonlijke connecties met boeren uit de regio, waardoor ze precies weten waar het vlees vandaan komt en hoe het is geproduceerd. Daarnaast bieden lokale biologische slagers vaak een breed assortiment aan vleessoorten die met zorg zijn geselecteerd. Het bestellen bij een lokale biologische slager is niet alleen goed voor jouw smaakpapillen, maar ook voor het milieu en de lokale economie. Dus waar wacht je nog op? Ga naar jouw lokale biologische slager en geniet van het beste biologische vlees dat er te krijgen is!

18 juli '23 (11:32)

Horeca met terras vernevelaar duidelijk populairder dan terrassen zonder

Horecazaken die gebruik maken van een terras vernevelaar zijn overduidelijk populairder dan terrassen zonder, blijkt uit de praktijk. Niet zo gek ook, want er zijn veel voordelen aan het gebruik van een vernevelaar. Zo is het onder waternevel niet alleen vele graden koeler, maar het systeem is ook nog eens stil, milieuvriendelijk en insectenwerend.

29 juni '23 (11:35)

De wonderwereld van gezonde kant-en-klaar maaltijden: een oase van gemak en voedzaamheid!

Iedereen heeft wel eens van die dagen dat je thuiskomt na een lange dag en gewoon geen zin hebt om te koken. Gelukkig leven we in een wereld waar gezonde kant-en-klaar maaltijden ons kunnen redden van de hongerdood. Dus laten we eens een duik nemen in deze wondere wereld van gemak en voedzaamheid!

27 juni '23 ( 8:25)

Tips voor de lekkerste koffies met melk

Veel mensen vinden het lekker om de morgen te beginnen met een bakje koffie, maar niet iedereen vindt pure koffie lekker. Door er een beetje melk bij te doen, wordt de koffie wat romiger maar ook wat minder bitter. Maar wist je dat er veel verschillende soorten varianten zijn waarbij melk aan de koffie wordt toegevoegd? Hieronder bespreken we tips voor de lekkerste koffies met melk.

21 juni '23 (11:17)

(H)eerlijk varkensvlees in jouw slagerij? Let hierop bij de varkensvlees groothandel

Heb je een slagerij en wil je heerlijk én eerlijk varkensvlees inkopen? Dat kan knap lastig zijn. Het vlees moet naast diervriendelijk en duurzaam natuurlijk ook super vers en smaakvol zijn. We helpen je een handje en vertellen in dit artikel waar je op moet letten tijdens jouw meat hunt