Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De best tips voor het inrichten van een hotelterras

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
De zomer is aangebroken en niemand wil binnen blijven als het buiten zo mooi weer is. Vanwege de reden en om de beste plek om te rusten te krijgen, zoeken hotels naar de nieuwste terrasmeubels en verlichtingselementen. In dit artikel informeren we je met de beste tips voor het inrichten van het hotelterras. Je gasten zullen hierdoor zeker tevreden zijn!  

Een essentieel onderdeel van een barterras is de zithoek. Tafels kunnen worden gecombineerd met stoelen, fauteuils of zelfs barkrukken, maar deze elementen moeten worden verlicht.

Er zijn veel verlichte meubelen, vervaardigd met materialen met een hoge weerstand en de nieuwste led-technologie. Ze zijn erg modieus en geven een speels tintje aan de decoratie.

Je hoeft ze alleen maar te combineren met de rest van de decoratie en de kleur te veranderen volgens de emoties die je wilt overbrengen. Plaats ook parasols zodat mensen als het regent niet in hun regenjas op het terras hoeven te zitten, terwijl ze bovendien helpen om het felle zonlicht te blokkeren.

's Nachts spelen de lichten een hoofdrol en vullen ze de ruimte met licht en kleur. Als led-meubels niet bij je stijl passen, kun je ingrounds of tafellampen gebruiken om betonnen ruimtes te verlichten en zo een subtiel lichtpuntje te creëren. Led-strips zijn ook een goede optie om een ​​hotelterras te verlichten. Elegant, chic en discreet, ze worden een essentieel element waar elke bar mee te maken heeft. Zo kunnen je gasten ook als het donker wordt nog genieten van een drankje op je hotelterras. 

Planten zijn bovendien een van de beste elementen om je zomerterras veel leven en frisheid te geven. Verticale tuinen zijn trendy en bieden de mogelijkheid om verschillende soorten planten te kweken. Reserveer daar een wand voor en creëer je mooiste design. Eventueel kun je hier ook een kapstok ophangen wat goed combineert met de planten. Hieraan kunnen je gasten vervolgens hun regenjas dames ophangen zodat ze dit niet op je hotelterras hoeven te dragen. Een groene kapstok is hier bijvoorbeeld ideaal voor, maar ook een houten exemplaar zal mooi passen bij de plantenwand. 

Als je hotelterras overdag in de zon staat, heb je een goede parasol nodig, zoals we eerder al hebben genoemd. Eventueel kun je echter ook voor een pergola kiezen, wat misschien nog wel een mooier effect heeft op het hotelterras. In de schaduw genieten gasten namelijk nog meer van barcocktails, terwijl een pergola ook bescherming biedt tegen regendruppels. Je gasten hoeven dus niet een regenjas heren aan te gaan doen als er ineens water uit de lucht valt. In plaats daarvan kunnen ze gewoon op het terras blijven zitten! 

We hebben al het perfecte hotelterras. Wat zou je nog meer aan de decoratie toevoegen? Je kunt namelijk natuurlijk ook zelf je eigen stijl doorvoeren op het terras, al is het alsnog zeker een aanrader om gebruik te maken van de bovenstaande tips. Door dit te doen, weet je zeker dat je gasten tevreden zijn met je hotelterras! 

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

26 april '24 (15:16)

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

02 april '24 (10:32)

De grootste dranktrends van 2024

Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

18 maart '24 (15:31)

Waarom werken in de horeca fantastisch is

Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

14 maart '24 (12:12)

Geef wijn drinken extra charme: laat uw wijnglazen graveren

Wijnglazen: we kunnen er eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat geldt als privépersoon, maar nog veel meer als horecaondernemer. Want het ene moment hebt u wellicht slechts 10 mensen in uw zaak, een uur of dag later kan dat zomaar het tienvoudige zijn. Het ene moment wordt er meer wijn gedronken dan het andere. Denk hierbij aan die lange, gezellige winteravonden, de grotere gezelschappen met veel vrouwen en aan de warme zomers op het terras. Gaat u dus weer eens glazen bestellen? Denk dat eens aan wijnglazen graveren. Dat geeft extra cachet aan uw onderneming.

14 maart '24 (12:08)

Zo creëer je de beste bierervaring

Bier is altijd al ontzettend populair, maar de laatste jaren zien we een duidelijke verschuiving. In plaats van een simpel pilsje drinken we tegenwoordig veel liever een mooi speciaalbier. Hierbij kan het gaan om een fraaie uitvoering van een bekend merk als La Chouffe, Maredsous of Duvel, maar ook om een lokaal en kleinschalig gebrouwen bier uit Amsterdam, Brabant of de Veluwe. Deze bijzondere bieren zijn perfect als cadeau, maar ze worden ook steeds vaker geschonken in bars, cafés en andere horecazaken door het hele land. Voor de meest optimale ervaring bij het nuttigen van deze heerlijke drank, is het altijd aan te bevelen om gebruik te maken van een bijpassend glas. De meeste mensen hebben zelfs al een voorkeur voor een bepaald type bierglas.