Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tips voor het openen van een restaurant

Door PeterPrint
schedule 4 min
location_on [xx]km
Een restaurant beginnen is geen makkie. Het is hard werken, veel uren maken en slapeloze nachten hebben. Als je erover denkt om de sprong te wagen in de wereld van de horeca (of zelfs als je al begonnen bent met die eerste stappen) zijn hier enkele tips voor je eerste restaurant opening. Of je nu de ambitie hebt om op een dag meerdere restaurants te bezitten of dit als bijbaantje te houden, er zijn genoeg dingen om in gedachten te houden als het gaat om het openen van je eerste eetgelegenheid. Er zijn veel factoren die meespelen bij een succesvolle opening - van locatie tot budgettering - dus we hebben een paar belangrijke tips op een rijtje gezet die je zullen helpen om je eerste restaurantopening zo stressvrij mogelijk te laten verlopen. 

 

Onderzoek je markt

Eerst moet je je markt onderzoeken. Het is belangrijk om te weten wie de doelgroep is, zodat je het concept kunt afstemmen op hun behoeften en wensen. Zorg ervoor dat je weet wat andere restaurants in de omgeving doen, hoe de concurrentie eruit ziet, en wat de demografie van je klanten zal zijn. Hoe meer je weet over de markt, hoe beter je zult zijn toegerust om het perfecte restaurant voor een specifiek gebied te creëren.

Bepaal het concept

Houd in gedachten dat een succesvol concept niet altijd een chique, duur menu betekent. In feite gaan de meeste mensen vaker naar casual restaurants dan naar chique restaurants. Neem de tijd om na te denken over wat voor soort eten je wilt serveren. Zal het snel en gemakkelijk te maken zijn? Wordt het zelfgemaakt? Wat voor sfeer streef je na? Als je eenmaal het basisconcept van je restaurant hebt bedacht, kun je verder gaan met de fijnere details.

Bepaal een budget en stel een menu samen

Nu dat je een idee hebt van wat voor soort eten je wilt serveren en aan wie je het wilt serveren, moet je een budget samenstellen. Dit zal je helpen erachter te komen hoeveel geld je nodig hebt om je restaurant te beginnen en hoeveel winst je moet maken om open te blijven. Stel een menu samen, en zorg ervoor dat je alles dienovereenkomstig prijst. Houd in gedachten dat, terwijl je wilt dat alles heerlijk is, je ook niet de bank mag breken. Bij PeterPrint kun je terecht voor het drukken van een menukaart. Het is belangrijk dat een menukaart er aantrekkelijk uitziet en mensen motiveert om (meer) eten te bestellen.

Door PeterPrint
Westerkade 15-2 , 9718 AS , Groningen
15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

26 april '24 (15:16)

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

02 april '24 (10:32)

De grootste dranktrends van 2024

Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

18 maart '24 (15:31)

Waarom werken in de horeca fantastisch is

Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

14 maart '24 (12:12)

Geef wijn drinken extra charme: laat uw wijnglazen graveren

Wijnglazen: we kunnen er eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat geldt als privépersoon, maar nog veel meer als horecaondernemer. Want het ene moment hebt u wellicht slechts 10 mensen in uw zaak, een uur of dag later kan dat zomaar het tienvoudige zijn. Het ene moment wordt er meer wijn gedronken dan het andere. Denk hierbij aan die lange, gezellige winteravonden, de grotere gezelschappen met veel vrouwen en aan de warme zomers op het terras. Gaat u dus weer eens glazen bestellen? Denk dat eens aan wijnglazen graveren. Dat geeft extra cachet aan uw onderneming.

14 maart '24 (12:08)

Zo creëer je de beste bierervaring

Bier is altijd al ontzettend populair, maar de laatste jaren zien we een duidelijke verschuiving. In plaats van een simpel pilsje drinken we tegenwoordig veel liever een mooi speciaalbier. Hierbij kan het gaan om een fraaie uitvoering van een bekend merk als La Chouffe, Maredsous of Duvel, maar ook om een lokaal en kleinschalig gebrouwen bier uit Amsterdam, Brabant of de Veluwe. Deze bijzondere bieren zijn perfect als cadeau, maar ze worden ook steeds vaker geschonken in bars, cafés en andere horecazaken door het hele land. Voor de meest optimale ervaring bij het nuttigen van deze heerlijke drank, is het altijd aan te bevelen om gebruik te maken van een bijpassend glas. De meeste mensen hebben zelfs al een voorkeur voor een bepaald type bierglas.