Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

10 tips voor omzet op je terras met borrelsnacks

Door Buitenhuis Snacks
schedule 10 min
location_on [xx]km
Als je een café, restaurant of lunchroom hebt, dan maak je enerzijds deel uit van een prachtig werkveld, maar je zult aan de andere kant misschien hard moeten werken om het hoofd boven het water te houden. Consumenten zijn namelijk veeleisend en hebben tegenwoordig heel wat te kiezen. Door de hevige concurrentie redden relatief veel horecazaken het dan ook niet.

Een hoofdvoorwaarde om wél succesvol te zijn is uiteraard zorgen voor genoeg omzet. Wat dat betreft is er goed nieuws: op het moment van schrijven zijn er geen coronamaatregelen meer en begint het voorjaar zijn intrede te doen. Er is dus genoeg potentiële klandizie, zeker als men weer heerlijk op de terrassen kan zitten. Maar hoe kun je mede via je terras nu eigenlijk zorgen voor extra omzet? We leggen het uit aan de hand van tien waardevolle tips.

 

1. Een goede drankenkaart

In Nederland bezoeken de meeste mensen een terras van een café om één of meerdere drankjes te doen. Een rijke, gevarieerde drankenkaart is dan ook een basisvoorwaarde om genoeg gasten te trekken.

2. Aanbod borrelsnacks

Een menukaart met alleen drankjes erop geeft het gevoel dat er iets ontbreekt. En dat is natuurlijk ook zo, want veel mensen willen vooral bij wat langere terrasbezoekjes ook iets te eten hebben. Aan jou dus de taak om mensen daadwerkelijk lang op je terras te laten zitten. Zorg daarom voor een mooi aanbod (met voldoende variatie) aan borrelsnacks. Er zijn diverse soorten minisnacks die steeds vaker inspelen op consumenten die minder vlees eten en vaker vleesvervangers. Natuurlijk is het ook mogelijk om de meer bekende snacks te doen zoals de bitterbal, maar dan bijvoorbeeld wel een luxere variant zoals de Old Amsterdam bitterbal.

3. Verkrijgbaarheid andere etenswaren

Het toevoegen van andere etenswaren dan borrelsnacks is eveneens een aanrader. Zo geef je mensen, die om welke reden dan ook niet zitten te wachten op voedzame snacks, extra keuzemogelijkheden. Geschikte opties zijn onder meer nacho’s, noten en brood met hummus of dipsaus.

4. Aantrekkelijkheid menukaart(en)

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat aantrekkelijke, kleurrijke en beeldende menukaarten leiden tot fors betere verkoopresultaten. Probeer je menukaarten dan ook te voorzien van elegante versieringen, duidelijke en aantrekkelijke afbeeldingen en sappige teksten.

5. Aantrekkelijkheid terras

Mensen die op de bonnefooi een terras zoeken moeten uiteraard door jouw terras enthousiast raken. Zorg er dus voor dat je terras aantrekkelijk, gezellig en opgeruimd oogt.

6. Gastvrijheid

Als iemand daadwerkelijk op je terras heeft plaatsgenomen is het zaak deze persoon een goede eerste indruk te geven. Treed hem of haar dan ook vriendelijk en klantgericht tegemoet.

7. Kwaliteit bediening

Vriendelijkheid is één ding, maar dat zegt nog niets over de kwaliteit van de bediening. Bij voorkeur is deze snel, kordaat, vriendelijk en foutloos. En mocht er toch eens een fout worden gemaakt, erken deze dan gewoon, en los het zo goed mogelijk op.

8. Aantrekkelijkheid café

Wanneer mensen binnen gaan zitten of even binnen naar het toilet gaan, krijgen zij ook een indruk van het binnengedeelte van het café. Ook hier zijn aantrekkelijkheid en netheid belangrijk. Wat als aantrekkelijk bestempeld kan worden hangt af van je doelgroep(en).

9. Extra activiteiten

Om meer gasten te lokken zou je extra activiteiten kunnen organiseren. Dit kunnen kleine dingen zijn (zoals dobbelen of aan een rad draaien voor een prijs), maar ook activiteiten als een bingoavond of een pubquiz zijn goed voor de aantrekkelijkheid van je café.

10. E-mailmarketing

Tenslotte aandacht voor aftersales, iets dat essentieel is om gasten te laten terugkomen, en dat je bij uitstek via e-mailmarketing kunt doen. Probeer dan ook een slimme manier te bedenken om aan e-mailadressen te komen. Doe dit bijvoorbeeld door je gasten een kleine enquête te laten invullen waarmee ze een prijs kunnen winnen.

Door Buitenhuis Snacks
Watermolenweg 7 , 3961 NC , Wijk bij Duurstede
15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

02 april '24 (10:32)

De grootste dranktrends van 2024

Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

18 maart '24 (15:31)

Waarom werken in de horeca fantastisch is

Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

14 maart '24 (12:12)

Geef wijn drinken extra charme: laat uw wijnglazen graveren

Wijnglazen: we kunnen er eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat geldt als privépersoon, maar nog veel meer als horecaondernemer. Want het ene moment hebt u wellicht slechts 10 mensen in uw zaak, een uur of dag later kan dat zomaar het tienvoudige zijn. Het ene moment wordt er meer wijn gedronken dan het andere. Denk hierbij aan die lange, gezellige winteravonden, de grotere gezelschappen met veel vrouwen en aan de warme zomers op het terras. Gaat u dus weer eens glazen bestellen? Denk dat eens aan wijnglazen graveren. Dat geeft extra cachet aan uw onderneming.

14 maart '24 (12:08)

Zo creëer je de beste bierervaring

Bier is altijd al ontzettend populair, maar de laatste jaren zien we een duidelijke verschuiving. In plaats van een simpel pilsje drinken we tegenwoordig veel liever een mooi speciaalbier. Hierbij kan het gaan om een fraaie uitvoering van een bekend merk als La Chouffe, Maredsous of Duvel, maar ook om een lokaal en kleinschalig gebrouwen bier uit Amsterdam, Brabant of de Veluwe. Deze bijzondere bieren zijn perfect als cadeau, maar ze worden ook steeds vaker geschonken in bars, cafés en andere horecazaken door het hele land. Voor de meest optimale ervaring bij het nuttigen van deze heerlijke drank, is het altijd aan te bevelen om gebruik te maken van een bijpassend glas. De meeste mensen hebben zelfs al een voorkeur voor een bepaald type bierglas.

14 maart '24 (10:02)

Zou houd jij je bezetting in de horeca optimaal

In de horeca draait alles om timing, teamwork en tevreden gasten. Een onderschat aspect dat écht het verschil kan maken, is goed personeelsmanagement én een flexibel werkrooster. Hoe dat precies zit, lees je in dit artikel.

12 maart '24 ( 8:29)

Creëer de juiste sfeer in je restaurant met interieurbeplanting

Het interieur van een restaurant speelt een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer en beleving voor gasten. Eén van de manieren om dit te verbeteren is door gebruik te maken van interieurbeplanting. In deze blog bespreken we hoe je de interieurbeplanting in je restaurant kunt verbeteren en waarom dit zo belangrijk is voor de algehele ervaring van je gasten.

01 maart '24 (10:10)

De Regels in de Horecabranche worden Herschreven door Digitale Innovatie

Niet alleen bepalen de kwaliteit van het voedsel en de service het succes in de snel veranderende horecasector, maar ook speelt de digitale presentatie van een restaurant een evengoed belangrijke rol. De invoering van digitale diensten in restaurants leidt tot een fundamentele transformatie, die ze hun reserveringsprocessen kunnen verbeteren, de eetervaring kunnen verrijken en hun online aanwezigheid kunnen verscherpen.

16 januari '24 (15:12)

Vergunningen en regels bij het openen van een horecazaak

Bij het starten van een horecagelegenheid zul je moeten voldoen aan diverse wettelijke vereisten. Dit geldt ook bij het overnemen van een bestaande horecagelegenheid. We hebben hieronder een overzicht voor je op een rij gezet.