Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Deze rode wijn serveer je in jouw zaak

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Misschien zijn we in Nederland nog geen echte wijndrinkers, maar iedere horecazaak die zichzelf serieus neemt, heeft toch minimaal de keuze uit een aantal goede rode en witte wijnen bij de maaltijd. Uiteraard heb je ook een huiswijn en die is wellicht belangrijker dan de andere soorten. Een huiswijn dient beslist geen goedkope ‘slurpwijn’ te zijn die zonder trots wordt uitgeschonken. In plaats daarvan moet je de huiswijn beschouwen als het visitekaartje van je zaak, deze is niet peperduur, maar heeft wel raffinement en klasse.

Waarop selecteer je een goede huiswijn?

De beste rode wijn is een wijn die toegankelijk is voor iedereen. Het is een wijn met karakter, maar niet zo stevig dat de gast na een paar slokjes al zegt ‘ik heb genoeg’. De wijn moet uitnodigend zijn en lekker wegdrinken. Om die reden is een Italiaanse wijn, zoals barolo wijn, vaak geschikter dan een volle Franse wijn. Een huiswijn mag ook best een verrassing zijn, een gast komt immers vaak voor een ervaring van eten en drinken die thuis niet gewoon is. Voor een huiswijn mag het derhalve af en toe ook wel exotisch. De wijn is in Europa geïntroduceerd via het oosten. De wijnstok werd het eerst geplant in het gebied dat nu Irak en Iran heet. Deze kwam via de Grieken de rest van Europa binnen, en kwam terecht op plaatsen die geschikt zijn voor de aanplant van wijndruiven. Kies eens een wijn uit het oosten.

Ken het verhaal van je wijn 

Niet iedere horeca-exploitant is meteen ook een wijnkenner. Klanten komen immers voor meer dan een glas wijn. Toch is het een goed idee om meer te kunnen vertellen over je (huis)wijn. Tenslotte heb jij die gekozen voor je gasten en daarvoor had je een reden. Heb je een biologische wijn dan zal het verhaal over de passie en het geduld van de wijnbouwers om deze wijn te maken de klanten aanspreken die daarvoor kiezen. Maar in feite heeft ieder wijnhuis zijn geschiedenis en daar kan je op internet meestal genoeg over lezen. Gasten willen ook graag vermaakt worden met het verhaal over wat ze bij jou voorgezet wordt. Je hoeft beslist niet alle details te weten. Kies voor die feitjes die jou boeien, dan geldt dat vast ook voor je klanten.

Proeven is weten

Door wijn te proeven kan je het beste een selectie maken. Ook hier geldt dat je geen echte wijnkenner hoeft te zijn om een lekkere wijn te selecteren. Indien je een uitgebreide wijnkaart gebruikt, zal je de topwijnen en -jaren op het internet kunnen vinden. Maar in het algemeen is een aantal rode, rosé en witte wijnen voldoende voor de meeste klanten. Nog een tip: er zijn ook uitstekende wijnen die in tanks worden vervoerd naar de distributeur en daar in de fles worden gedaan. Het voordeel is dat er veel lichtere flessen kunnen worden gebruikt. Dat is beslist prettig voor het uitschenken gedurende lange avonden. Voor de beste wijn voor in de zaak moet je wat moeite doen, maar dat betaalt zich altijd terug middels tevreden klanten. 

26 november '24 (13:52)

De kracht van sfeer in je horecagelegenheid

Sfeer speelt een cruciale rol in het succes van elke horecagelegenheid. Het gaat niet alleen om het serveren van heerlijk eten en drinken, maar ook om de ervaring die je klanten hebben wanneer ze jouw café, restaurant of bar bezoeken. Een goed doordachte inrichting kan de perceptie van je zaak aanzienlijk verbeteren en ervoor zorgen dat klanten terug blijven komen. Van de keuze voor meubels tot aan de verlichting, elk detail draagt bij aan de algehele ambiance.

07 november '24 (13:37)

Breng sfeer in je horecazaak met stijlvolle tafelbladen en tafelonderstellen

De uitstraling van een horecazaak begint bij de juiste inrichting. Tafelbladen en tafelonderstellen vormen daarbij de basis, want ze bepalen voor een groot deel de sfeer en het comfort van je zaak. Met de juiste combinatie van materialen en stijlen kun je jouw horecazaak een unieke en herkenbare uitstraling geven. Of je nu kiest voor een gezellige bistrostijl, een strak industrieel thema of een luxueuze ambiance, een goed uitgekozen tafelblad en onderstel maken direct het verschil.

20 september '24 (10:55)

Word zelf een topchef: check deze vijf tips

Natuurlijk is het heerlijk om uit eten te gaan. Je stapt een restaurant binnen en laat je verrassen door de kwaliteiten van de chef. Misschien ben je een type dat de menukaart niet eens bekijkt en de chef je keuze laat bepalen. Of vind je het juist leuk om de hele menukaart uit te pluizen? Hoe dan ook, in beide gevallen is het resultaat een heerlijk uitje. Nu staat nergens dat je alleen in restaurants echt lekker kunt eten. Ook jij hebt het in je om een topchef te worden. Hoe je dat wordt en wat je daarvoor nodig hebt, ontdek je in dit artikel.

08 augustus '24 ( 9:55)

Breid je team in de horeca verder uit met deze 4 tips

Het uitbreiden van je team is een belangrijke stap voor elk bedrijf dat groeit. Dit wordt nog belangrijker in periodes waar een grote drukte wordt verwacht. Het toevoegen van nieuwe teamleden kan helpen bij het verlichten van de werkdruk binnen het team. Er is tegenwoordig minder vraag naar banen dan aanbod. Het kan dus een uitdaging zijn om de juiste mensen. Het is ook belangrijk om nieuwe teamleden hartelijk te verwelkomen in je team. In dit artikel delen we vier tips om je te helpen je team verder uit te breiden en succesvol te maken.

15 mei '24 ( 9:33)

Verantwoord omgaan met plastic bekers doe je zo

Voor een groot evenement ontkomt je er niet aan: plastic bekers. Veel organisatoren willen graag aan het klimaat denken. Vanzelfsprekend is het niet bepaald haalbaar om dan maar met glas of papier te werken. Hoe graag organisatoren het ook anders zien, plastic bekers zijn nu eenmaal verreweg het meest praktisch wanneer grote groepen mensen voorzien moeten worden van dranken. Hoe ga je als organisator dan op een zo verantwoord mogelijke manier om met plastic bekers? Dat leggen we je uit.

13 mei '24 (11:11)

Nobel drinks – De smaak van Ameland Vondelkoeken ambacht uit Twente

We zijn verheugd om u op de hoogte te brengen van een bijzondere samenwerking tussen twee familiebedrijven: Nobel Drinks Ameland en Vondelkoeken. Deze unieke samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: de heerlijke likeur van Nobel en de verrukkelijke koeken van Vondelkoeken.

26 april '24 (15:16)

Dit zijn de populairste cocktails in Amsterdam Centrum

Als je op zoek bent naar cocktails in Amsterdam Centrum kom je binnen enkele minuten al talloze opties tegen. Van mojitos tot gin & tonics en van prosecco's tot de meest creatieve daiquiris: waar je ook zin in hebt, in onze hoofdstad vind je het! In dit artikel lichten we 3 van de meest geliefde cocktails uit, zodat jij bij je volgende dagje uit weet wat je gaat bestellen!

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.