Normal_photo-1533646281814-761f53fc5483horeca

Gelukkig worden de deuren weer geopend voor publiek en kan men weer ontspanning vinden in de vele horecagelegenheden die ons land te bieden heeft.

De horeca heeft producten die een andere manier hebben van transport dan in andere bedrijfstakken. Vaak heeft horecatransport goederen die gekoeld van A naar B moeten worden gebracht. De opslag van de goederen is ook verschillend dan bij andere groepen ondernemers. Denk nu aan bevroren voedingsmiddelen die moeten worden opgeslagen in vrieskisten, grote koelkasten en klimaatkasten voor wijnen.

 

Houten pallets

Vaak zien we pallets van hout die gebruikt worden voor verschillende soorten transport. Echter voor in de horeca zijn de kunststof pallets vaker in beeld. Dit doordat het gaat om transport van bijvoorbeeld dranken. Hygiëne speelt nu ook een rol mocht er lekkage optreden. Kunststof pallets kan je als het toch bevuild is geraakt gemakkelijk afnemen en ze zijn zo weer klaar voor gebruik. Hiernaast zijn de kunststof pallets gemakkelijk te vervoeren, stevig en makkelijk te stapelen, dit is gunstig voor het vervoer en de opslag.

Hygiëne

In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van een speciale lekbak onder de pallets. Dit zorgt er voor dat mocht het mis gaan tijdens het transport of de opslag, het vloeistof niet verder verspreid wordt en voor nog meer ongemak zorgt. De lekbak vangt het op en het is simpel schoon te maken. Ook zijn er speciale hygiënische pallets te krijgen die uitermate geschikt zijn voor gebruik in de horeca door het extra gladde oppervlak. Dit zorgt voor efficiënte reiniging.

Box

In de horeca wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van speciale kunststof pallet opzetranden. Door te stapelen ontstaat er een box. Van deze box kan men zelf de hoogte bepalen, ideaal voor delicate en kwetsbare producten. Deze kan je nu nog beter beschermen door een deksel te gebruiken. Nu heb je als horecaondernemer in een handomdraai een afgesloten box voor de voedingsmiddelen.

Koud kunstje

Zoals aangegeven heeft de horeca een breed assortiment aan bevroren producten. Mochten deze op transport gaan dan kan de ondernemer gebruik maken van zogeheten freezer spacers. Deze zijn speciaal ontwikkeld om lage temperaturen onder nul te weerstaan. De draagkracht blijft hiermee gelijk. Door het unieke ontwerp van deze freezer spacers wordt het voedsel snel en gelijkmatig bevroren.

Als het gaat om frisdrankflessen en de opslag hiervan wordt geen gebruik gemaakt van houten pallets maar van speciale kunststof waterfles houders. De flessen worden liggend vervoerd en opgeslagen. Deze pallets vervoeren op de meest efficiënte manier de flessen frisdrank en staat het stevig. Het is natuurlijk niet gunstig als een fles koolzuurhoudend frisdrank op de grond valt.

Ben je horecaondernemer en wil je meer informatie over het vervoeren en de opslag van jouw voedingswaren met speciale pallets voor de horeca? Neem dan vandaag nog contact op met Palletcentrale.