Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Pallets gebruiken als horecaondernemer

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Gelukkig worden de deuren weer geopend voor publiek en kan men weer ontspanning vinden in de vele horecagelegenheden die ons land te bieden heeft.De horeca heeft producten die een andere manier hebben van transport dan in andere bedrijfstakken. Vaak heeft horecatransport goederen die gekoeld van A naar B moeten worden gebracht. De opslag van de goederen is ook verschillend dan bij andere groepen ondernemers. Denk nu aan bevroren voedingsmiddelen die moeten worden opgeslagen in vrieskisten, grote koelkasten en klimaatkasten voor wijnen. 

Houten pallets

Vaak zien we pallets van hout die gebruikt worden voor verschillende soorten transport. Echter voor in de horeca zijn de kunststof pallets vaker in beeld. Dit doordat het gaat om transport van bijvoorbeeld dranken. Hygiëne speelt nu ook een rol mocht er lekkage optreden. Kunststof pallets kan je als het toch bevuild is geraakt gemakkelijk afnemen en ze zijn zo weer klaar voor gebruik. Hiernaast zijn de kunststof pallets gemakkelijk te vervoeren, stevig en makkelijk te stapelen, dit is gunstig voor het vervoer en de opslag.

Hygiëne

In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van een speciale lekbak onder de pallets. Dit zorgt er voor dat mocht het mis gaan tijdens het transport of de opslag, het vloeistof niet verder verspreid wordt en voor nog meer ongemak zorgt. De lekbak vangt het op en het is simpel schoon te maken. Ook zijn er speciale hygiënische pallets te krijgen die uitermate geschikt zijn voor gebruik in de horeca door het extra gladde oppervlak. Dit zorgt voor efficiënte reiniging.

Box

In de horeca wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van speciale kunststof pallet opzetranden. Door te stapelen ontstaat er een box. Van deze box kan men zelf de hoogte bepalen, ideaal voor delicate en kwetsbare producten. Deze kan je nu nog beter beschermen door een deksel te gebruiken. Nu heb je als horecaondernemer in een handomdraai een afgesloten box voor de voedingsmiddelen.

Koud kunstje

Zoals aangegeven heeft de horeca een breed assortiment aan bevroren producten. Mochten deze op transport gaan dan kan de ondernemer gebruik maken van zogeheten freezer spacers. Deze zijn speciaal ontwikkeld om lage temperaturen onder nul te weerstaan. De draagkracht blijft hiermee gelijk. Door het unieke ontwerp van deze freezer spacers wordt het voedsel snel en gelijkmatig bevroren.

Als het gaat om frisdrankflessen en de opslag hiervan wordt geen gebruik gemaakt van houten pallets maar van speciale kunststof waterfles houders. De flessen worden liggend vervoerd en opgeslagen. Deze pallets vervoeren op de meest efficiënte manier de flessen frisdrank en staat het stevig. Het is natuurlijk niet gunstig als een fles koolzuurhoudend frisdrank op de grond valt.

Ben je horecaondernemer en wil je meer informatie over het vervoeren en de opslag van jouw voedingswaren met speciale pallets voor de horeca? Neem dan vandaag nog contact op met Palletcentrale.

17 april '24 ( 8:25)

De praktische kant van glazen ramen in restaurants

Glazen ramen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan het interieur van een restaurant, maar ze vereisen ook regelmatig onderhoud om ze in optimale staat te houden. Het is essentieel voor restaurantbeheerders om een goed onderhoudsplan op te stellen om de levensduur van de ramen te verlengen en ervoor te zorgen dat ze er altijd smetteloos uitzien voor de gasten.

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

02 april '24 (10:32)

De grootste dranktrends van 2024

Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

18 maart '24 (15:31)

Waarom werken in de horeca fantastisch is

Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

14 maart '24 (12:12)

Geef wijn drinken extra charme: laat uw wijnglazen graveren

Wijnglazen: we kunnen er eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat geldt als privépersoon, maar nog veel meer als horecaondernemer. Want het ene moment hebt u wellicht slechts 10 mensen in uw zaak, een uur of dag later kan dat zomaar het tienvoudige zijn. Het ene moment wordt er meer wijn gedronken dan het andere. Denk hierbij aan die lange, gezellige winteravonden, de grotere gezelschappen met veel vrouwen en aan de warme zomers op het terras. Gaat u dus weer eens glazen bestellen? Denk dat eens aan wijnglazen graveren. Dat geeft extra cachet aan uw onderneming.

14 maart '24 (12:08)

Zo creëer je de beste bierervaring

Bier is altijd al ontzettend populair, maar de laatste jaren zien we een duidelijke verschuiving. In plaats van een simpel pilsje drinken we tegenwoordig veel liever een mooi speciaalbier. Hierbij kan het gaan om een fraaie uitvoering van een bekend merk als La Chouffe, Maredsous of Duvel, maar ook om een lokaal en kleinschalig gebrouwen bier uit Amsterdam, Brabant of de Veluwe. Deze bijzondere bieren zijn perfect als cadeau, maar ze worden ook steeds vaker geschonken in bars, cafés en andere horecazaken door het hele land. Voor de meest optimale ervaring bij het nuttigen van deze heerlijke drank, is het altijd aan te bevelen om gebruik te maken van een bijpassend glas. De meeste mensen hebben zelfs al een voorkeur voor een bepaald type bierglas.

14 maart '24 (10:02)

Zou houd jij je bezetting in de horeca optimaal

In de horeca draait alles om timing, teamwork en tevreden gasten. Een onderschat aspect dat écht het verschil kan maken, is goed personeelsmanagement én een flexibel werkrooster. Hoe dat precies zit, lees je in dit artikel.

12 maart '24 ( 8:29)

Creëer de juiste sfeer in je restaurant met interieurbeplanting

Het interieur van een restaurant speelt een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer en beleving voor gasten. Eén van de manieren om dit te verbeteren is door gebruik te maken van interieurbeplanting. In deze blog bespreken we hoe je de interieurbeplanting in je restaurant kunt verbeteren en waarom dit zo belangrijk is voor de algehele ervaring van je gasten.

01 maart '24 (10:10)

De Regels in de Horecabranche worden Herschreven door Digitale Innovatie

Niet alleen bepalen de kwaliteit van het voedsel en de service het succes in de snel veranderende horecasector, maar ook speelt de digitale presentatie van een restaurant een evengoed belangrijke rol. De invoering van digitale diensten in restaurants leidt tot een fundamentele transformatie, die ze hun reserveringsprocessen kunnen verbeteren, de eetervaring kunnen verrijken en hun online aanwezigheid kunnen verscherpen.