Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Almere Centrum krijgt drie nieuwe horecaconcepten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Almere Centrum krijgt drie nieuwe horecaconcepten
Binnenkort kunnen bezoekers van Almere Centrum terecht bij drie nieuwe horecazaken. Voor de culinaire liefhebbers openen in Almere een traditionele Italiaanse pizzeria, De Pizzabakkers, een Indiaas restaurant genaamd Kessariya en een plantbased keuken die de naam Copper Branch draagt, meldt Almere Centrum.

Bij Copper Branch wordt volledig plantaardig gekookt. Hier hebben gasten de keuzen uit gezonde, duurzame gerechten zoals wraps, verschillende bowls en salades. Daarnaast is er voor de zoetekauwen genoeg keuze tussen de croissants, taartjes of smoothies voor ontbijt, lunch en diner. Alles wordt bereid met duurzame producten en wordt zo gezond mogelijk gemaakt. In de gerechten zit zo min mogelijk suiker, vet en zout. Copper Branch wil niet alleen de liefhebbers van gezond eten naar hun toe halen, maar ook de fastfoodfans overtuigen dat plantaardig eten lekker is.

De Pizzabakkers

Stefano en Guiseppe zijn twee vrienden die beide zijn geboren in Italië. Zij leerden elkaar kennen als collega’s bij één van de vestigingen van De Pizzabakkers. Al snel hadden zij het plan om samen een restaurant te gaan openen en kregen daar ruimte voor binnen de keten. Gasten kunnen bij De Pizzabakkers terecht voor lunch, borrel of diner. Op het menu staan verschillende Romeinse pizza’s en andere Italiaanse hapjes. De Pizzabakkers is een familiebedrijf waar iedereen welkom is. Zo is er voor families met kinderen speeldeeg waarmee die zich kunnen vermaken. De ambitie van de twee vrienden is om er een buurtrestaurant van te maken: “Een plek voor jong en oud met goede muziek en een goede sfeer.”

Kesseriya

Bij Kesseriya kunnen gasten Indiase delicatessen proeven op basis van 25 exotische specerijen. Veel gerechten komen voort uit de Indiase streetfood. Zo kunnen gasten kiezen tussen gerechten als samosa’s, verschillende curry’s of tandoori. De gerechten kunnen in het restaurant gegeten worden, maar er is ook de mogelijkheid om het af te halen of te laten bezorgen.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.