Vegitalian is een casual dining concept met internationale groeiambities

Het veganistische restaurant Vegitalian gaat uitgroeien. In april gaat de zaak heropenen in Utrecht, in september opent het een vestiging in Amsterdam en is daarnaast aan het onderzoeken hoe zij tientallen locaties in het buitenland kunnen openen. Om deze groei te realiseren worden zij de komende jaren bijgestaan door V-SQUARE, een investeringsclub die Vegitalian financieel gaat ondersteunen. Dit meldt Foodclicks.

Vegitalian is een idee dat voorkomt uit de keuken van horecaondernemers Sippien Baarsma, Wichert van Rijn en Joep van den Bersselaar. Zij wilden een restaurant openen waar men betaalbaar en lekker eten kan krijgen met goed gastheerschap. De afgelopen jaren zijn de ondernemers druk geweest met hun succesvolle horecaconcepten zoals The Streetfood Club, Carmel Market en Ruby Rose. In 2020 bedachten zij Vegitalian, geïnspireerd op de traditionele Italiaanse keuken met een volledig vegetarische en grotendeels veganistische kaart. De eerste vestiging die werd geopend in Utrecht was een succes onder de jongere doelgroep tussen de 20 en 45 jaar. Het afgelopen jaar openden de ondernemers een pizzabar Vegitalian in de Nachtegaalstraat in Utrecht.

Van alle markten thuis 

De medeoprichter van Vegitalian, Joep van den Bersselaar, geeft aan dat het concept van alle markten thuis is: “We hebben ontbijt, lunch, patisserie, take-away en bezorging. Bedrijven die vega(n) catering willen, kunnen ook bij ons terecht. We willen het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk maken om vegan te eten.” Hun missie is dan ook: ‘Conscious without concessions’. Bersselaar geeft aan dat zij een positieve impact willen maken op de planeet, mensen en dierenwelzijn. “Onze ambitie is groter dan Utrecht en zelfs groter dan Nederland. Wij willen een groter publiek bewust maken van gezonde keuzes”, aldus Bersselaar.

V-SQUARE

De investeringsclub V-SQUARE is een ‘groeimotor voor op plantaardige leest geschoeide restaurants en maaltijdbezorgers’. Zo willen zij de eiwittransitie versnellen door gezond en duurzaam voedsel overal toegankelijk te maken. Daarnaast wil de club de eetgewoonte van zo veel mogelijk mensen veranderen. V-SQUARE heeft Vegitalian geselecteerd  ‘als groeibriljant die met professioneel advies en slim groeikapitaal de komende jaren stevig kan doorgroeien tot een scale-up foodbrand met tientallen vestigingen in Europa’.

Door: Nationale Horecagids