Normal_biefstuk

De Hoeve Kromwijk in Zoetermeer heeft sinds donderdag 3D-geprint vlees op het menu staan. Gasten kunnen er nu de 0.0-versies van biefstuk, pulled pork, pulled beef en gamba’s krijgen. Het Israelische bedrijf Redefine Meat levert al deze producten, op de gamba’s na. Dit bedrijf maakt ook voor Loetje en Ron Blaauw plantaardig vlees vanuit Best in Brabant. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Redefine Meat maakt plantaardig vlees met een 3D-printer waarbij de ‘cartridges’ worden gevuld met bijvoorbeeld soja, tarwe, aardappel en kersensap. Zo maakt het nepbloed, nepvet en nepspier, wat uiteindelijk een structuur creëert dat gelijkend is aan echt vlees. De 3D-printer kan het ook op smaak, geur en kleur nabootsen. “Het smaakt net als normaal vlees”, zegt eigenaar Marco Blokland van de Hoeve Kromwijk.

0.0-driegangenmenu

Gasten betalen 42,50 euro voor een driegangenmenu dat volledig veganistisch is. Voor ongeveer 130 gram biefstuk in rode wijnsaus, met witlof en groenten betaal je 34,50 euro. Omdat er veel eiwitten in zitten, zijn gasten veel sneller gevuld. 130 gram vlees is dus meer dan genoeg, zegt Blokland. De prijs ligt zo hoog omdat de inkoopprijs twee keer zo hoog ligt als bij normaal vlees.

Overigens kunnen mensen nog steeds de dierlijke biefstukken en entrecotes krijgen in het Zoetermeers restaurant.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky