Kok is na ruzie niet meer welkom in Brasserie Buuren, rechter wordt ingeschakeld

In 2019 is Brasserie Buuren in Alphen aan den Rijn de winnaar van de Gouden Pollepel-wedstrijd. Daar zie je de zakelijk leider en de kok op de foto glunderen met de trofee. Achter de schermen is die verhouding echter anders. De spanningen liepen op een gegeven moment zo hoog op, dat de kok niet meer in het restaurant werd gelaten. Daarom is de rechter te pas gekomen, die ervoor heeft gezorgd dat de afwikkeling van samenwerking op een nette manier verloopt. Dit meldt Omroep West.

Ondanks het succes van Brasserie Buuren ontstonden er conflicten tussen de kok van de brasserie, Stefan Fortuin, en de zakelijk leider, Sacha Veereschild. Beide zijn zij eigenaar van de zaak. Nadat het Fortuin te veel werd, meldde hij zich ziek. Toen hij in oktober van vorig jaar weer wilde beginnen met werken, wilde Veereschild hem niet meer in de keuken hebben staan. Tijdens het kort geding over het gedrag van Veereschild zegt de rechter dat dit iets was dat hij nooit had mogen doen.

De rechter vond dat Veereschild zich te veel opstelde als de baas van het restaurant, terwijl zij beide het zeggenschap hebben. De zaak is aangespannen door de kok, die vermeend nog tientallen duizenden euro’s moet krijgen van de zakelijk leider. Zijn advocaat spreekt dit tegen. Die zegt dat er al een overeenkomst was gesloten en dat ‘meneer Fortuin al centen in zijn handen heeft.’

Nieuwe overeenkomst

De rechter uit haar kritiek op de overeenkomst. Die stelt dat de winst die de Brasserie de afgelopen drie jaar heeft gemaakt te weinig is meegenomen in deze afspraken. Daarom heeft ze tijdens de zitting de beide partijen weggestuurd om tot een nieuwe overeenkomt te komen.

Dit heeft ongeveer een half uurtje geduurd. Daarna zijn de beide partijen tot nieuwe afspraken gekomen. De kok wordt vergoed voor de maanden dat hij de keuken van het restaurant niet binnen kon. Daarnaast krijgt hij bovenop de vergoeding een bedrag van 18.000 euro. Fortuin zegt dat hij nu wel klaar is met het koksleven. Die gaat een andere richting op.

Door: Nationale Horecagids