Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kok is na ruzie niet meer welkom in Brasserie Buuren, rechter wordt ingeschakeld

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Kok is na ruzie niet meer welkom in Brasserie Buuren, rechter wordt ingeschakeld
In 2019 is Brasserie Buuren in Alphen aan den Rijn de winnaar van de Gouden Pollepel-wedstrijd. Daar zie je de zakelijk leider en de kok op de foto glunderen met de trofee. Achter de schermen is die verhouding echter anders. De spanningen liepen op een gegeven moment zo hoog op, dat de kok niet meer in het restaurant werd gelaten. Daarom is de rechter te pas gekomen, die ervoor heeft gezorgd dat de afwikkeling van samenwerking op een nette manier verloopt. Dit meldt Omroep West.

Ondanks het succes van Brasserie Buuren ontstonden er conflicten tussen de kok van de brasserie, Stefan Fortuin, en de zakelijk leider, Sacha Veereschild. Beide zijn zij eigenaar van de zaak. Nadat het Fortuin te veel werd, meldde hij zich ziek. Toen hij in oktober van vorig jaar weer wilde beginnen met werken, wilde Veereschild hem niet meer in de keuken hebben staan. Tijdens het kort geding over het gedrag van Veereschild zegt de rechter dat dit iets was dat hij nooit had mogen doen.

De rechter vond dat Veereschild zich te veel opstelde als de baas van het restaurant, terwijl zij beide het zeggenschap hebben. De zaak is aangespannen door de kok, die vermeend nog tientallen duizenden euro’s moet krijgen van de zakelijk leider. Zijn advocaat spreekt dit tegen. Die zegt dat er al een overeenkomst was gesloten en dat ‘meneer Fortuin al centen in zijn handen heeft.’

Nieuwe overeenkomst

De rechter uit haar kritiek op de overeenkomst. Die stelt dat de winst die de Brasserie de afgelopen drie jaar heeft gemaakt te weinig is meegenomen in deze afspraken. Daarom heeft ze tijdens de zitting de beide partijen weggestuurd om tot een nieuwe overeenkomt te komen.

Dit heeft ongeveer een half uurtje geduurd. Daarna zijn de beide partijen tot nieuwe afspraken gekomen. De kok wordt vergoed voor de maanden dat hij de keuken van het restaurant niet binnen kon. Daarnaast krijgt hij bovenop de vergoeding een bedrag van 18.000 euro. Fortuin zegt dat hij nu wel klaar is met het koksleven. Die gaat een andere richting op.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.