Utrechts restaurant geeft toe aan protesten en haalt foie gras van het menu

Bij restaurant Bistronome Des Arts in Utrecht kan je nu geen foie gras meer bestellen. De afgelopen maand hebben protesten plaatsgevonden voor het restaurant tegen het gebruik van foie gras, vervette ganzenlever. Na deze protesten heeft de eigenaresse van het restaurant besloten om het item van het menu te halen. De eigenaresse geeft aan dat zij zich onveilig voelt en in de steek is gelaten door de gemeente en de politie. Dit meldt RTL Nieuws.

 

Na oproepen van protestgroep Active for Justice om foie gras van het menu te halen is de actiegroep gaan protesteren voor de deur van het restaurant. Dit is de afgelopen maand twee keer voorgekomen. De protestanten weigerden te vertrekken tot de ganzenlever van het menu zou worden gehaald.

Twee van de protestanten hadden zich vastgeketend aan het restaurant en moesten losgeknipt worden door de politie. Uiteindelijk zijn zes activisten aangehouden omdat zij het restaurant niet wouden verlaten.

Daarnaast raakte een gast gewond aan zijn been tijdens de actie. De folders die de demonstranten hadden uitgedeeld lagen op de grond, waar de gast over uitgleed. Die is daarna naar het ziekenhuis vervoerd.

De maat is vol

Afgelopen weekend is wederom geprotesteerd voor het restaurant. Toen was de maat vol voor de eigenaresse. Die geeft aan dat zij zelf bepaalt wat zij op het menu zet in haar restaurant. Ze voelt zich in de steek gelaten door de autoriteiten. Daarnaast gaat zij nu zelf beveiliging regelen voor het restaurant. De demonstraties maken emoties los bij haar. “Ik ben niet meer in staat om goed te werken door alle emoties”, zegt de eigenaresse.

Door: Nationale Horecagids