Deel torenhoge energiefacturen en -stress met Horeca Alliantie

Onder de noemer Horeca in Nood brengt de Horeca Alliantie de energieproblemen in de sector in beeld. Ondernemers kunnen hun hoge facturen en energiestress delen met de alliantie, die ze later publiceert en deelt met politiek Den Haag. Dit meldt Frituurwereld. 

Persoonlijke verhalen of gedachten over energieproblemen zijn te delen via sms en Whatsapp (06-119 25 907) of via info@horecainnood.nl. De lijn is in het leven geroepen naar aanleiding van de Miljoenennota, waarin geen steun wordt geuit voor horecabedrijven als restaurants, snackbars, cafés en andere zaken.

Sancties Rusland

De energierekening liep begin dit jaar al sterk op, maar door de sancties tegen Rusland zijn de prijzen nog hoger geworden. Begrijpelijke sancties, zegt de Horeca Alliantie, maar de lasten zijn niet meer alleen door de horeca te dragen. “Inmiddels is duidelijk dat pas op z’n vroegst in november eventuele overheidsmaatregelen bekend zijn om het energieleed te verzachten.”

Vijf weken

Het Horeca in Nood-nummer blijft zeker vijf weken geopend. Afhankelijk van het aantal reacties, zal dat verlengd worden. Ondernemers die hun verhaal met naam en toenaam ondertekenen verschijnen op de online publicatielijst en de pamfletten voor Den Haag. Anoniem blijven kan altijd.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky