Normal_rss_entry-317211

Just Eat Takeaway, bekend van Thuisbezorgd.nl, was donderdag de grote verliezer bij de hoofdfondsen op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden teleurgesteld op de nieuwe resultaten van het maaltijdbestelbedrijf. Biotechnoloog Galapagos en navigatiespecialist TomTom werden na cijfers ook hard afgestraft op Beursplein 5. Het was sowieso een sombere beursdag, waarin de belangrijkste Europese graadmeters allemaal duidelijke verliezen noteerden.

Just Eat Takeaway (min 9 procent) was de grootste daler in de AEX-index. De maaltijdbezorger verwerkte in de eerste jaarhelft opnieuw fors meer bestellingen en liet vooral in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland een sterke groei zien. Dankzij de sterke cijfers is Just Eat Takeaway ook positiever geworden over het hele jaar.

Toch is de groei van het aantal bestellingen in de laatste maanden flink afgezwakt ten opzichte van het eerste kwartaal. Analisten wezen daarnaast op een achterblijvende winstgevendheid. In de eerste zes maanden was er zelfs sprake van een operationeel verlies, wat onder meer veroorzaakt werd door tijdelijke maximale vergoedingen die het bezorgbedrijf in de Verenigde Staten en Canada mocht rekenen.

Door: ANP