Winnaar van ‘Hotel Website of the Year 2023’ is Hotel Pincoffs

Afgelopen dinsdag en woensdag hebben hoteliers uit het hele land zich verzameld in de RAI Amsterdam tijdens de Independent Hotel Show, een vakbeurs voor hotels. Daar wordt elk jaar de verkiezing voor beste hotelwebsite georganiseerd en wordt ook de winnaar uitgeroepen. Dit jaar is het Rotterdamse Hotel Pincoffs uitgeroepen tot hotel met de beste website. Edwin van der Meijde, eigenaar van het hotel, nam de prijs in ontvangst. Dat meldt Horecamagazine.

In totaal deden vijftig hotels mee aan de verkiezing. Eerst werd een publieksronde gehouden waarin gestemd kon worden op de mooiste en meest gebruiksvriendelijke website. De zes hotels met de meeste stemmen gingen door naar de juryronde, waarin de hotelwebsites op meerdere criteria werden beoordeeld door een vakjury. Zo gaat het niet alleen om het aanzetten tot een directe boeking – dit scheelt een hotel commissiekosten omdat de gasten direct via de eigen website een boeking maken – maar gaat het ook om ‘best practices’. Dit zijn voorbeelden die door de branche kunnen worden gebruikt om van te leren.

Hotel Pincoffs

De vakjury sprak lovend over de website van Hotel Pincoffs. Die vond dat de sfeer die het hotel wil uitstralen goed vertaald is naar de website. Die stelde dat het ‘aan alles te zien was’: de fotografie, lay-out en copy waren volgens de jury toegankelijk, gastvrij, warm en duidelijk met vakmanschap geschreven.

Van der Meijde is enorm verheugd om de prijs in ontvangst te nemen. “Onze website is de spiegel van de ziel van ons boutiquehotel. Kleinschalig, persoonlijk, historisch, duurzaam en waarachtig. Graag willen wij de gasten verleiden en laten dromen.” Hij stelt dat de website hun ‘wapen is in deze competitieve sector’.