Vier restaurants krijgen de Gouden Pollepel uitgereikt

Vier restaurants in Nederland hebben deze week de Gouden Pollepel uitgereikt gekregen. Restaurants die hoge kwaliteit leveren, ondanks de personeelstekorten andere crises waar de horeca en andere sectoren mee te maken hebben. De Gouden Pollepel ging naar restaurant Guillotine in Utrecht, Putaine in Rotterdam, Unique in Gouda en Cru in Den Haag. Dit meldt het Algemeen Dagblad dat de prijzen uitreikt. 

Volgens culinair recensent Marco Bosman is Guillotine erin geslaagd om het in de keuken, op het bord en in de mond kloppend te maken. Het restaurant kookt creatief en heeft een goede sommelier in huis. Guillotine is koploper met een 8,7 als eindcijfer. Op de tweede plek staat restaurant Putaine in Rotterdam met een 8,5. Recensent Karin Kuijpers vindt de kunst in de zaak, de gerechten, de photobooth én de wijn noemenswaardig.

Unique en Cru

Het eindcijfer 8,4 voor Unique in Gouda is te danken aan de gulheid en gastvrijheid. “Dan krijg je nog een beetje extra wijn erbij als ze merken dat je ervan geniet”, aldus recensent Hans Pfauth. Tot slot kreeg ook het Haagse Cru een Gouden Pollepel voor het serveren van vlees van de beste jagers, drie dagen per week. Het restaurant is dus niet geschikt voor niet-vleeseters, maar er is desondanks veel respect voor de natuur bij de eigenaar van Cru.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky