Normal_rss_entry-375780

De 46-jarige Martien M. uit Eindhoven vindt dat hij een levenslange gevangenisstraf moet krijgen vanwege de moord op zijn vriendin in een bed and breakfast in Valkenswaard. Zijn advocate zei dat vrijdag na een korte tussentijdse zitting in de strafzaak bij de rechtbank in Den Bosch. Hij heeft spijt van zijn daad, aldus de advocate.

De psycholoog en psychiater die hem onderzochten vinden hem volledig ontoerekeningsvatbaar en hebben tbs met dwangverpleging geadviseerd. "Als hij geen levenslang krijgt, wil hij dat wel", zei zijn raadsvrouw Lily van Poucke.

Psychotisch verleden

M. was in het verleden psychotisch, maar door medicijnen was dat onder controle. Toen hij een relatie kreeg met de 33-jarige Eindhovense stopte hij met de medicatie. Dat was omdat zijn vriendin niet van de antipsychotica hield. Daardoor kwamen zijn wanen weer terug. Hij dacht op 1 februari van dit jaar dat hij haar moest redden van "iets heel ergs", aldus zijn advocate. Dat leidde ertoe dat hij haar sloeg met een fles en doodstak met een mes. De man heeft benadrukt dat hij zelf de keuze maakte om te stoppen met medicatie.

M. was vrijdag zelf niet aanwezig op de korte tussentijdse zitting. Het onderzoek is nagenoeg klaar. Op 19 oktober wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

Door: ANP