Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Mooie Boules, Bunk en Weelde: dit zijn de winnaars van de entree awards

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 13 min
location_on [xx]km
De belangrijkste horecaprijzen van het jaar zijn uitgereikt: de Entree Awards. Een vakjury van gastvrijheidsexperts boog zich over de vijftig genomineerde horecaondernemingen, allen afgelopen jaar geopend of vernieuwd. In dertien categorieën werden er prijzen uitgereikt: we doen een greep uit de winnaars, van een jeu de boule-attractie tot culturele vrijstaat, en van capsuleslapen in de kerk tot surrealistisch doolhof.
De Entree Awards werden maandagavond uitgereikt in Theater Amsterdam onder leiding van gastheer Ruben Nicolai. De organisatie had kleine aanpassingen gedaan in de categorieën: er waren een paar verdwenen (Best Barista en Best Coffee Concept) en een paar nieuwe bijgekomen (Best New Cocktailbar en Bierspecialist). Daarnaast heet de categorie Best Nightlife nu Best Nightlife & Entertainment. En dat wordt meteen de eerste prijswinnaar die we uitlichten.
 

BEST NIGHTLIFE & ENTERTAINMENT

 
De eerste die deze Entree Award-met-nieuwe-naam heeft mogen ontvangen is Weelde in Rotterdam. Een stadsboerderij op twee hectare grond, waar een lunchroom, restaurant, bar, drie loodsen en enorme kas te vinden zijn. Initiatiefnemers Kim Peters en Kelly Vincent noemen het een culturele vrijstaat. Weelde voorziet in een mix van kunst, muziek, eten, drinken, theater, performances en landbouw.  
 

BEST RESTYLING

 
Nog een naamsverandering (en -uitbreiding): NH Carlton Amsterdam heet sinds kort NH Collection Amsterdam Flower Market; de nieuwe naam onderstreept een nieuwe episode voor het hotel dat om de hoek bij de bekende Amsterdamse Bloemenmarkt zit. Niet alleen het hotel zelf, ook het bijbehorende hamburgerrestaurant Ter Marsch & Co werd flink onder handen genomen, en heropend recent eveneens met een compleet vernieuwt interieur. Zowel hotel als restaurant hebben verwijzingen naar hun ‘bloemenbuur’ verwerkt in hun nieuwe look. Zo heeft de hotelreceptie een groot floraal wandkleed gekregen (een ontwerp van Marcel Wanders voor Moooi) en is er in het restaurant een eilandbar te vinden volledig omringd door bloemen.
 

BEST HOSPITALITY CONCEPT

 
Een nieuw concept in horecaland waar vermoedelijk iedereen die wel eens in Frankrijk op vakantie is geweest blij van opkijkt: Mooie Boules. Momenteel alleen nog in Amsterdam en Rotterdam te vinden, maar er zijn al plannen om uit te breiden naar meer grote steden in Nederland. De locaties in de hoofd- en Maasstad laten al zien wat er bij Mooie Boules is te doen: eten, drinken, dansen én jeu de boulen uiteraard. Allemaal indoor.
 

BEST HOTEL CONCEPT

 
Ook in de hotelwereld een bijzonder nieuw concept: BUNK Hotel, gevestigd in de Westerkerk in Utrecht, op een steenworp afstand van het Centraal Station en Tivoli Vredenburg. Binnen de kerk zijn  45 compacte kamers plús 60 pods: een soort capsules die vooral vooral populair zijn onder backpackers. Naast verblijfsaccommodaties zijn er in de kerk aan de Catharijnekade ook een café en restaurant te vinden; op die manier wil Bunk de oorspronkelijke buurtfunctie van de kerk weer in ere herstellen. Extra bijzonder: aan de bar wordt zelfgebrouwen bier geschonken; Bunk Bier.
 
 
Het interieur van BUNK in Utrecht
 

DAREDEVIL

 
Tot slot een Doloris Rooftop & Meta Maze in Tilburg, dat de Entree Award in de categorie Daredevil heeft gewonnen. Het surrealistische doolhof van 400 vierkante meter, gevestigd in een voormalig postkantoor in de Tilburgse Spoorzone, ging medio mei open, en werd toen door de pers bestempeld als een ‘apenkooimuseum, een tripervaring zonder drugs en 'alsof Museum de Pont samen met Alice in Wonderland en Esscher een kind hebben gebaard'’. De Nationale Recreatiegids ging vlak na openig zelf Doloris testen én interviewde Joep van Gorp, de drijvende kracht achter wat nu het enige kunstdoolhof ter wereld is. 
 
 
De ingang van Doloris
 
Voor een overzicht van alle Entree Award-winnaars en een impressie van de uitreiking, zie entreeawards.nl/winnaars2019.
 
Door: Nationale Horecagids
01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."