Deze cafetaria in Franeker is bekroond met Goed Gefrituurd-keurmerk

Het vakmanschap van de eigenaren van PéPé Snackservice is beloond door de branchevereniging ProFri met het keurmerk Goed Gefrituurd. Uitbater Tony Hoeven in Franeker ontving de onderscheiding. Die kreeg hij van ProFri-directeur Frans van Rooij, meldt Frituurwereld.

Om de onderscheiding te mogen ontvangen wordt er een uitgebreid traject doorlopen. Zo moeten zij uitblinken op het gebied van Vakmanschap, Hygiëne & Veiligheid en Verantwoordelijkheid. Met deze drie V’s wordt bepaald of een onderneming recht heeft op het keurmerk. Het geldt in principe als een soort ‘gouden vinkje’ voor cafetaria’s. Hiermee weten klanten dat de zaak erkende kwaliteit levert.

Trots op cafetaria

In december vroeg Tony’s vader, Paulus Hoeben, het keurmerk aan bij het Nederlands Frituurcentrum. Ondanks zijn leeftijd van 75 jaar is hij nog altijd actief bezig in de snackbar in Franeker. Paulus was ook de initiatiefnemer om de zaak aan te sluiten bij de vakvereniging. Vader en zoon zijn beide enorm trots op het vak. Daarom is het geen verrassing dat de cafetaria aan de Voorstraat als ‘formidabel’ is bestempeld door de mystery guest. Dit is een onverwacht bezoek van een deskundige dat onderdeel is van het erkenningstraject.

Puntje op de i

De afrondende fase van het traject is een slot-audit. De inspecteur oordeelde: “Hoewel het interieur van PéPé al een aantal jaartjes meegaat, ziet de zaak er uitstekend en hedendaags uit. De indeling is heel praktisch en overzichtelijk. Elke vierkante meter van het pand wordt optimaal benut.”

Door: Nationale Horecagids