Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Heel Nederland in paniek door #frikandellentekort, maar was er wel een crisis?

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Heel Nederland in paniek door #frikandellentekort, maar was er wel een crisis?
De frikandellencrisis zette Nederland afgelopen week even op z’n kop. Massaal werd de website van de plaatser van het nieuws, Frituurwereld.nl, bezocht, waardoor de website zelfs even uit de lucht was wegens de extreme drukte. Maar was er eigenlijk wel sprake van een crisis? Dit meldt Out.of.Home Shops.

Vakvereniging ProFri kreeg halverwege de coronacrisis al signalen binnen over problemen rond de levering van frikandellen van Van Lieshout van Van Geloven. Bij de horecagroothandel mochten cafetariahouders slechts tien dozen frikandellen afnemen. De frikandellen waren vanaf 30 augustus zelfs helemaal niet meer leverbaar bij de groothandel BidFood in Helmond.

In een schriftelijke reactie heeft Van Geloven erkend dat er leveringsproblemen waren richting de horeca en retailkanalen. Reden: een nijpend personeelstekort in de fabrieksruimten.

#frikandellentekort

Op 5 september plaatse Frituurwereld een artikel over het dreigende frikandellentekort. De Telegraaf heeft dit opgepikt en al snel werd het massaal gelezen. Op sociale media waren hashtags zoals #frikandellentekort en #frikandellencrisis een trending topic.

Productie onverminderd doorgegaan

Jan Aaltzen Linde, ceo van Van Geloven, laat echter in een radio-interview met de regionale omroep L1 weten dat de productie van de frikandellen onverminderd is doorgegaan. Er wordt hetzelfde volume frikandellen geleverd met minder personeel, waardoor het kan zijn dat er soms later wordt geleverd. Maar er zijn inmiddels weer genoeg frikandellen om uit te leveren. Over de voorraad zou niemand zich meer zorgen hoeven te maken, aldus Aaltzen.

De frikandellencrisis bestond dus wel echt even, maar was gelukkig slechts van korte duur.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

19 juni '23 (10:40)

Bekende snackbar van Jack Snack in Den Haag moet sluiten na zestien jaar

Er zit niets anders op voor Jack om de deuren van zijn snackbar te sluiten. Dat is wat hij tegen zichzelf blijft zeggen. De ondernemer achter Jack Snack moet er gedwongen mee kappen. Hij heeft ongezond hard gewerkt de afgelopen jaren en heeft last van hartfalen. “Mijn bloeddruk is veel te hoog.” Dat meldt de Ondernemer.

16 juni '23 ( 9:58)

Kwalitaria opent vegetarische pop-upzaak Vegetaria in Groningen

Op 1 juli gaat de snackformule Kwalitaria een Vegetaria openen in de stad Groningen. Daar worden enkel vegetarische gerechten verkocht. Dat meldt Frituurwereld.

15 juni '23 ( 8:04)

6-jarig meisje vreest voor de dood in glijbaan McDonald’s

Een 6-jarig meisje dat vast kwam te zitten in een McDonald’s-glijbaan in IJsselstein, zei op een gegeven moment tegen haar moeder “Ik ga dood”. Ze kreeg het zeer benauwd, want het was 32 graden buiten. Ook twee medewerkers van het fastfoodrestaurant kwamen in de glijbaan vast te zitten. Na ruim een uur werd het meisje eindelijk bevrijd. Dit meldt Hart van Nederland. 

14 juni '23 (13:07)

Wouter Wolters van De Toren in Echt doet stapje terug en zet bekende zaak te koop

De Toren is een bekende zaak in de horecasector. Die werd zelfs een keer uitgeroepen tot nummer één in de Cafetaria Top 100. Geregeld kwamen vakmedia bij hem langs voor de nieuwtjes in De Toren. Nu vindt Wolters het wel genoeg en doet een stapje terug. Hij zette zijn zaak Preuverie De Toren vorige week in de verkoop. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (11:58)

Klanten van uitgebrande snackbar zamelen geld in voor herstart

Tijdens een grote brand in het dorp Poortugaal in het Rotterdamse havengebied liep Snackbar Poortugaal flinke schade op. Om een herstart te kunnen realiseren zijn klanten van de fastfoodzaak een inzamelingsactie begonnen. Daarmee hopen zij dat de snackbar binnenkort weer kan openen. Dat meldt Frituurwereld.

13 juni '23 (10:45)

Eindhovense Partij voor de Dieren wil verbod op nieuwe fastfoodketens

Volgens de Partij voor de Dieren in de gemeente Eindhoven zijn er teveel fastfoodzaken. Die moeten een halt toegeroepen worden. Raadslid Jonas Rothaans pleit in een oproep voor een verbod op nieuwe fastfoodketens in de lichtstad. Daar gaat de partij binnenkort een motie over indienen, meldt 040 Studio.

13 juni '23 (10:10)

Kwalitaria website valt in de prijzen

Samen met Bluebird Day heeft de Kwalitaria twee zilveren Dutch Interactive Awards gewonnen voor hun nieuwe website. Tijdens de uitreiking in de Beurs van Berlage won Kwalitaria in zowel de categorie Digitale Transformatie als in de categorie E-commerce. Dat meldt Foodclicks.

09 juni '23 (11:54)

Febo zet nieuwe vegetarische snack op de kaart

Eerder introduceerde de snackketen Febo al de Vega Grillburger en de vegetarische kroket. Het vegetarische assortiment breidt nu verder uit met de Vega Kipburger. Hiermee speelt de fastfoodketen in op de groeiende vraag naar vegetarische alternatieven, meldt Out of Home Shops.

09 juni '23 ( 9:29)

McDonald’s Assen-Zuid open voor gasten

Afgelopen dinsdag was de opening van de nieuwe McDonald’s vestiging in Assen-Zuid. Die dag ervoor werd al proefgedraaid met het team en dinsdag opende het fastfoodrestaurant voor een receptie. Daar waren onder andere de wethouders Cor Staal van Wonen en Bert Jan Oever van Economie en Werkgelegenheid bij aanwezig. Ook lokale partners, familie en vrienden kwamen een bezoekje brengen. Op 7 juni ging de horecazaak voor de gasten open, meldt Assen Stad.

08 juni '23 (15:38)

Nieuw gezond fastfoodconcept in Nederland: Hawaiian Poké Bowl

Hawaiian Poké  Bowl, een gezond fastfoodinitiatief uit België, heeft zich nu ook gevestigd in Maastricht, Tilburg, Eindhoven en Arnhem. De formule uit 2018 laat klanten zelf poké bowls samenstellen met verse ingrediënten. Hawaiian Poké Bowl heeft dertig vestigingen in België en vier in Nederland. Dit meldt Misset Horeca.