Nicolette van Dam haalt haar omstreden 'groentesnoep' uit de handel

Nicolette van Dam heeft haar omstreden 'groentesnoep' uit de handel gehaald. Dat heeft een woordvoerder van de actrice en onderneemster woensdag bevestigd na berichtgeving op de website van het AD. Volgens de woordvoerder is het snoep al "een tijdje niet meer te krijgen. Nicolette heeft besloten zich op andere zaken te focussen."

Het 'groentesnoep' werd eind 2021 flink bekritiseerd door voedselwaakhond foodwatch. Volgens foodwatch waren de snoepjes misleidend, omdat er evenveel suiker in zit als in sommige andere snoepwaar. "Groentesnoepjes klinken te mooi om waar te zijn, en dat is het ook", stelde Nicole van Gemert, directeur van foodwatch, in december. "Als je wat groentesapconcentraat in je producten wil verwerken, prima. Maar dit product heeft niets te maken met groente en fruit eten en kan zelfs contraproductief werken. Als je toch die schijn wekt is het niet alleen een marketingtruc, maar ook misleidende marketing."

Gouden Windei 

De snoepjes van Van Dam, die officieel Yummy Veggie Candy van Let’s heetten, werden zelfs bekroond met het Gouden Windei voor het meest misleidende product van 2021. Toen de nominatie bekendgemaakt werd, stelde Van Dam het niet eens te zijn met de keuze. "Want hoewel foodwatch van mening is dat groente en fruit gebruiken een valse marketingtruc van ons is, zijn wij ervan overtuigd dat groente en fruit juist de mooiste ingrediënten zijn om heerlijke producten te maken", schreef de presentatrice in een reactie aan foodwatch. "En dat is geen marketingtruc, maar voor ons simpelweg een feit."

Door: ANP