Gemeente Stichtse Vecht op zoek naar horecaondernemer voor ‘t Kikkerfort in Breukelen

Via een aanbesteding is de gemeente Stichtse Vecht op zoek naar een nieuwe uitbater voor de horecavoorziening op ’t Kikkerfort in Breukelen. De gemeente is al langere tijd op zoek. Een criterium voor de nieuwe ondernemer is dat die aandacht besteedt aan gezond eten, meer beweging en ontmoetingen. Dit meldt RTV Stichtse Vecht.

De gemeente zegt dat er een aanbesteding nodig is voor de nieuwe uitbater. Dat moet omdat het wettelijk verplicht is om te doen en de gemeente een zorgvuldige keuze wil maken. Zo duurt het proces al enkele maanden. De hoop van de gemeente is dat zij voor de zomer weten welke uitbater zich gaat vestigen in het zwembad in Breukelen. Mensen die de brasserie nu bezoeken kunnen daar nog wel terecht voor een kopje koffie of thee uit de zelfbedieningsautomaat.

De gemeente wil de horecavoorziening in het zwembad graag behouden. “De brasserie is immers een plek waar bezoekers van het zwembad en de sporthal vaak gebruik van maken”, stelt de gemeente. Zij doelen hiermee op de ouders of leden die aan het wachten zijn of mensen die graag napraten na afloop van de training. Volgens de gemeente heeft de horecagelegenheid een sociale functie. “Doordat de pachter is gestopt, is de ruimte vrijgekomen. De gemeente heeft de voorkeur voor een nieuwe uitbater.”

Door: Nationale Horecagids