Café moet 28 dagen dicht wegens ernstige schending openbare orde

Café Maxim in Eindhoven moet van de gemeente 28 dagen dicht. Bij het café was onlangs sprake van een schiet- en vechtpartij. Via een kort geding probeert de eigenaar sluiting te voorkomen. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. 

Eind juni kwamen er bij de politie meldingen binnen over een schietpartij bij café Maxim. Toen agenten er aankwamen, was er niemand meer behalve een zwaargewonde man ín het café. Uit videobeelden kon de politie opmaken dat een vechtpartij ontstond voor het café, waar meerdere mannen bij betrokken waren. Een van hen trapte een man die al op de grond lag. Hij raakte bewusteloos. De uitbater van de zaak deed mee aan het gevecht en deelde klappen uit aan de man die het slachtoffer op de grond bewusteloos sloeg. De hulzen van de schoten die erna zijn gelost zijn volgens de politie opgeruimd, op één na.

Ernstige schending openbare orde

Er spelen geregeld problemen bij het café, zegt de politie. Daarnaast is het betrokken bij een onderzoek naar drugshandel. Vanwege ernstige schending van de openbare orde, moet het café daarom van de gemeente dicht. 28 dagen betekent dat het café zijn vergunningen niet kwijtraakt. Dat gebeurt namelijk na een maand sluiting.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky