Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen
8 juni 2023 om 16:25
< 1 min lezen

Zuid-Holland daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht te verduurzamen

Tuin van Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en daagt horecaondernemers uit om minstens één gerecht uit de plantaardige-korteketen op hun menukaart te zetten. Chefs kunnen zich hiervoor inschrijven en daarbij inzetten op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Dat zijn de drie pijlers van de Tuin van Holland. Dit meldt Groenten & Fruit.

Als het aan de provincie Zuid-Holland ligt zijn er straks veel De Tuin van Holland-restaurants, cateraars en hotels. Het doel is om de vraag naar goede Nederlandse producten structureel te laten toenemen. Producenten kunnen zo ook bij de Tuin van Holland instappen, verduurzamen en een meer diverse teelt opzetten; ofwel culinair gedreven voedselproductie.

Relevante artikelen

Alles van restaurant
  • Vlees en zuivel wordt nog duurder
    • Catering

    Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

    28 augustus 2025 om 10:32
  • aardappelverwerker Celavita is failliet
    • Catering

    Faillissement CêlaVíta is harde klap voor honderden medewerkers

    13 augustus 2025 om 17:35

Aankomende evenementen

28 Sep
Horeca Xperience
  • Groningen
05 Oct
BBB Maastricht
  • Limburg
15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland