19 juli 2011 om 15:46
2 minuten lezen

Tafelmanieren van 2011 op La Table sfeerbeurs Naarden-Vesting

De sfeerbeurs La Table laat ook dit jaar weer in de Grote Kerk van Naarden zien op welke manieren feestelijk tafelen in de praktijk kan worden gebracht. Door de enorme diversiteit in het aanbod ligt het thema dan ook voor de hand: tafelmanieren 2011.

Daarnaast worden bezoekers uitgedaagd tot actieve deelname tijdens én voorafgaand aan het evenement. Zo kiest het La Table-publiek zijn favoriete gast aan tafel, worden de zintuigen geprikkeld met een delicatessentour, decoratie-workshops, en een demonstratie van de nieuwste kooktechnieken.

Sinds de ruim 15 jaar dat La Table wordt georganiseerd, hebben de veranderingen aan de eettafel zich in hoog tempo voltrokken. Zette de ‘eerlijke’ zongerijpte tomaat eerst de toon, een paar jaar later is die onder invloed van moleculair koken verpulverd tot poeder bij een basilicumsorbet.

Was de tafel voorheen bezaaid met waxinelichtjes, vandaag bepalen robuuste kandelaars weer de sfeer. Hoeveel manieren voor feestelijk tafelen er ook mogen zijn, het volledige sfeerbeeld is te zien tijdens La Table sfeerbeurs van 10 tot en met 13 november 2011 in Naarden-Vesting

La Table Delicatessentour & Workshops
De wijn en spijs-proeverij is niet meer weg te denken. La Table speelt op deze trend in met de Delicatessentour, waarbij bijzondere delicatessen speciaal voor de bezoekers geselecteerd zijn. Naast de deelnemers in de Grote Kerk zullen ook geselecteerde delicatessenwinkeltjes in de Vesting zelf aan deze tour meedoen en nodigen bezoekers uit om verschillende specialiteiten te proeven.

Iedere bezoeker ontvangt bij binnenkomst van La Table een speciaal overzicht van deze unieke La Table Delicatessentour.

In de dagelijkse workshops met eetbaar vloeibaar goud en zilver door Andrea Schonenberg Van Franse Makelij, kunnen bezoekers volop hun creativiteit de vrije loop laten. Door de verfijning van de smaak, ontstaat ook de behoefte aan bereiding- en kooktechnieken.

Dergelijke wetenswaardigheden worden gedemonstreerd bij het Keukenhuys De Tweede Kamer uit Naarden. Daarnaast zorgen wijnaanbieders ervoor, dat er ruimhartig van het aanbod geproefd kan worden.

Wintergasten
Aangezien La Table alles te maken heeft met gastvrijheid, wordt het publiek gevraagd wie hun favoriete gast aan de kersttafel is en waarom. Die reacties worden via (social)media-kanalen verzameld, maar ook op de beurs zelf kunnen deelnemers hun bijdragen op menukaartjes invullen die vervolgens op een leestafel tentoongesteld worden.

Uiteraard komt daar in de geest van het evenement ook aan de orde wat de VIP voorgeschoteld krijgt en in welke sfeer.

Klik hier voor meer informatie.

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50
    • Restaurant

    Arbeidsinspectie sluit De Kleine Moghul en Kohinoor van India in Groningen

    30 oktober 2025 om 10:38

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland