16 december 2011 om 11:18
< 1 min lezen

Professioneel kaasmes voor de Nederlandse keuken

BODEGRAVEN – Kaas smaakt nog lekkerder wanneer deze wordt gesneden met het juiste mes. Kaastoolspecialist Boska maakt daarom veel verschillende soorten messen. De half harde Comté-kaas, de meest verkochte kaas in Frankrijk, inspireerde Boska bij het ontwerp van een nieuw RVS kaasmes voor half harde tot harde kazen. De naam van dit mes ligt dan ook voor de hand: het Comté-mes.

Het design van het Comté-mes is gebaseerd op de vorm van het Hollandse wiegemes, dat door Nederlandse kaasprofessionals gebruikt wordt. De gebogen vorm en de twee handvatten van dit mes maakt het snijden van half harde en harde kazen eenvoudig.

Het mes druk je namelijk niet door de kaas, maar wieg je moeiteloos door de kaas heen tot op de plank. Het Comté-mes heeft de professionele eigenschappen van dit klassieke wiegemes.

Comté kaas
De Comté-kaas wordt oorspronkelijk gemaakt in de Jura in Frankrijk. Het is een grote ronde kaas, die qua uiterlijke kenmerken te vergelijken is met onze Gouda kaas. De structuur van de kaas is steviger dan de meeste andere Franse kazen.

Klik hier voor meer informatie.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Zwolle eert Jonnie Boer met Cruyff Court

    11 november 2025 om 15:07
    • Restaurant

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland