29 september 2011 om 18:12
< 1 min lezen

Paviljoen park de Wezenlanden maximaal 600m2

GRONINGEN – Het college stelt de raad voor om in te stemmen met de realisatie van een horecagelegenheid in park de Wezenlanden van maximaal 600 m2. Deze optie heeft de grootste kans op een levensvatbare exploitatie. Het Instituut voor het Midden en Kleinbedrijf (IMK) deed onderzoek naar de economische haalbaarheid. De resultaten zijn inmiddels besproken met de klankbordgroep van park de Wezenlanden.

Vorig jaar december heeft de gemeenteraad het college in een motie opgedragen in een open gesprek met de klankbordgroep en de beoogd exploitant (Coelenhage) te onderzoeken op welke manier een horecapaviljoen met een omvang tussen 150 en 600 m2 kan worden gerealiseerd. Hierbij moesten de belemmeringen van de omwonenden zoveel mogelijk worden weggenomen.

Inmiddels is dit traject doorlopen. De afgelopen maanden hebben diverse gesprekken plaatsgevonden met (een afvaardiging van) de klankbordgroep. De conclusie van het IMK is dat de ondernemer een horecagelegenheid van 600 m2 economisch rendabel kan exploiteren. Voor de direct omwonenden blijven de bezwaren m.b.t. de openingstijden, het parkeren, geluid en verlichting bestaan.

Wat de openingstijden betreft, vrezen de buurtbewoners vooral voor overlast in de avonduren. Voor parkeren geldt dat de gemeente extra plekken aanlegt bij de dierenweide. Tegelijkertijd wordt er geld vrijgemaakt voor extra parkeerplaatsen. Dit geld is beschikbaar als later alsnog besloten wordt tot de aanleg van extra plaatsen. Om geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken legt de gemeente in ieder geval aan de exploitant een strengere eis op. Dit betekent dat hij 5 dB(A) minder geluid mag produceren dan volgens de voorschriften bij een dergelijke voorziening is toegestaan. Het voorkomen van lichthinder wordt bij de uitwerking van het bouwplan nader uitgewerkt.

Wanneer de raad instemt met de horecagelegenheid van ontwikkelaar 03 Projectontwikkeling en exploitant Coelenhage zullen zij het plan in overleg met de gemeente en de omwonenden uitwerken. Onderdeel daarvan is het maken van een beheerplan. In het beheerplan wordt onder andere vastgelegd hoe omgegaan wordt met geluid, licht, openingstijden, parkeren.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Zwolle eert Jonnie Boer met Cruyff Court

    Vandaag om 15:07
    • Restaurant

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland