Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Youth Food Movement krijgt een nieuwe naam: Slow Food Youth Network

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Youth Food Movement (YFM) heet vanaf 29 april 2017 Slow Food Youth Network (SFYN). YFM is vanaf de oprichting al onderdeel van het internationale Slow Food Youth Network en sluit op World Disco Soup Day nu ook in naam aan bij de wereldwijde Slow Food beweging.

Inhoudelijk blijft SFYN Nederland dezelfde organisatie maar de kracht van het internationale jongeren netwerk, zichtbaar op een dag als World Disco Soup Day, willen we vieren door te laten zien dat we samen onderdeel uitmaken van een netwerk met hetzelfde doel: een good, clean en fair voedselsysteem voor iedereen.

“Er is veel discussie over hoe we de wereld in de toekomst moeten voeden. De YFM is opgericht om jongeren in dit debat een stem te geven. YFM vervult deze rol nog altijd. Door de jaren is er hard met Slow Food samengewerkt om de YFM ook internationaal uit te rollen. Dit is onder de naam SFYN gebeurd. De Nederlandse tak die altijd een belangrijke rol heeft gespeeld binnen dit netwerk bestendigd dit door ook verder te gaan onder deze naam,”
- Samuel Levie (oprichter van YFM)


Mondiale voedselbeweging
YFM is acht jaar geleden opgericht als eerste Slow Food jongerennetwerk om de internationale voedselbeweging een nieuwe energieke en meer activistische impuls te geven. Opweg naar een duurzamer voedselsysteem willen we met de nieuwe naam de samenwerking tussen jongeren over de hele wereld versterken. Problemen in de voedselketen overstijgen landsgrenzen, daarom is een internationale samenwerking belangrijker dan ooit. Naast een nieuwe naam en een nieuw logo verandert er verder niets aan de manier waarop SFYN te werk gaat. We blijven in Nederland belangrijke voedselthema’s aankaarten en we blijven jongeren uitdagen om na te denken over hun voedselkeuzes door het organiseren van campagnes, diners, evenementen en talkshows.

Uitdagingen van onze generatie
“Mijn generatie staat voor enorme uitdagingen. Daarom werken we als beweging meer dan ooit samen, in tijden waar polarisatie de standaard lijkt te zijn. Ik geloof dat we deze uitdagingen ook daadwerkelijk op kunnen lossen. Wereldwijd doen we dit als SFYN op onze eigen manier: we zijn als beweging nieuwsgierig, kritisch maar niet dogmatisch op zoek naar toekomstbestendige oplossingen." - Jorrit Kiewik (directeur SFYN Nederland)

Slow Food Youth Network (SFYN) is een Nederlandse jongerenbeweging die zich inzet voor een good, clean & fair voedselsysteem. Als onderdeel van het internationale Slow Food netwerk willen wij lekker eten dat zo duurzaam mogelijk wordt geproduceerd met een eerlijke prijs voor de producent. Wij geloven dat jongeren een belangrijke rol moeten spelen in de toekomst van de voedselproductie en -consumptie. Daarom brengen we jonge consumenten, producenten, boeren, koks en studenten dichter bij elkaar. Dit doen we door middel van eat-ins, proeverijen, talkshow Als Warme Broodjes, de voedselonderwijs campagne, de Academie en World Disco Soup Day!

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.