Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Youth Food Movement krijgt een nieuwe naam: Slow Food Youth Network

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Youth Food Movement (YFM) heet vanaf 29 april 2017 Slow Food Youth Network (SFYN). YFM is vanaf de oprichting al onderdeel van het internationale Slow Food Youth Network en sluit op World Disco Soup Day nu ook in naam aan bij de wereldwijde Slow Food beweging.

Inhoudelijk blijft SFYN Nederland dezelfde organisatie maar de kracht van het internationale jongeren netwerk, zichtbaar op een dag als World Disco Soup Day, willen we vieren door te laten zien dat we samen onderdeel uitmaken van een netwerk met hetzelfde doel: een good, clean en fair voedselsysteem voor iedereen.

“Er is veel discussie over hoe we de wereld in de toekomst moeten voeden. De YFM is opgericht om jongeren in dit debat een stem te geven. YFM vervult deze rol nog altijd. Door de jaren is er hard met Slow Food samengewerkt om de YFM ook internationaal uit te rollen. Dit is onder de naam SFYN gebeurd. De Nederlandse tak die altijd een belangrijke rol heeft gespeeld binnen dit netwerk bestendigd dit door ook verder te gaan onder deze naam,”
- Samuel Levie (oprichter van YFM)


Mondiale voedselbeweging
YFM is acht jaar geleden opgericht als eerste Slow Food jongerennetwerk om de internationale voedselbeweging een nieuwe energieke en meer activistische impuls te geven. Opweg naar een duurzamer voedselsysteem willen we met de nieuwe naam de samenwerking tussen jongeren over de hele wereld versterken. Problemen in de voedselketen overstijgen landsgrenzen, daarom is een internationale samenwerking belangrijker dan ooit. Naast een nieuwe naam en een nieuw logo verandert er verder niets aan de manier waarop SFYN te werk gaat. We blijven in Nederland belangrijke voedselthema’s aankaarten en we blijven jongeren uitdagen om na te denken over hun voedselkeuzes door het organiseren van campagnes, diners, evenementen en talkshows.

Uitdagingen van onze generatie
“Mijn generatie staat voor enorme uitdagingen. Daarom werken we als beweging meer dan ooit samen, in tijden waar polarisatie de standaard lijkt te zijn. Ik geloof dat we deze uitdagingen ook daadwerkelijk op kunnen lossen. Wereldwijd doen we dit als SFYN op onze eigen manier: we zijn als beweging nieuwsgierig, kritisch maar niet dogmatisch op zoek naar toekomstbestendige oplossingen." - Jorrit Kiewik (directeur SFYN Nederland)

Slow Food Youth Network (SFYN) is een Nederlandse jongerenbeweging die zich inzet voor een good, clean & fair voedselsysteem. Als onderdeel van het internationale Slow Food netwerk willen wij lekker eten dat zo duurzaam mogelijk wordt geproduceerd met een eerlijke prijs voor de producent. Wij geloven dat jongeren een belangrijke rol moeten spelen in de toekomst van de voedselproductie en -consumptie. Daarom brengen we jonge consumenten, producenten, boeren, koks en studenten dichter bij elkaar. Dit doen we door middel van eat-ins, proeverijen, talkshow Als Warme Broodjes, de voedselonderwijs campagne, de Academie en World Disco Soup Day!

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.