1 september 2011 om 11:14
< 1 min lezen

Stank plaag voor horeca Voorburg

VOORBURG – De stank van rotte eieren speelt al jaren de horeca in oud-Voorburg parten, zo meldt de Telegraaf.

De rioollucht verpest de eetlucht van gasten. De stank is zo erg dat restaurant De Strooper onlangs de deuren moest sluiten.

“Gasten stapten soms al na het aperitief op, omdat ze de penetrante lucht niet meer konden verdragen. En potentiële klanten die in de zaak kwamen reserveren, hebben we vaak niet eens meer teruggezien,” beklaagt restauranthouder Lex Vroon zich.

De gemeente Leidschendam-Voorburg claimt dat de riolering op orde is. Het probleem zou bij de ondernemers zelf liggen; die zouden hun riolering moeten vervangen of aanpassen.

Veel ondernemers kiezen er nu voor om binnen- en buitenputten met veel chloor door te spoelen, maar vooralsnog brengt dat niet het gewenste resultaat. Klanten blijven klagen over de putlucht.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26
    • Restaurant

    Dag van de Doggybag, maar meeste Nederlanders durven er in een restaurant niet om te vragen

    9 oktober 2025 om 13:43

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland