Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

TV-kok Julius Jaspers krijgt eigen serie bij HorecaNederland.TV

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vanaf donderdag 27 oktober krijgt topkok en presentator Julius Jaspers een eigen serie op de online zender HorecaNederland.TV. In de achtdelige reeks ‘De keuken van Julius’ maakt de chefkok - bekend van onder andere Topchef en MasterChef - kleine en simpele gerechten, die feitelijk iedereen kan maken. ‘Niet te ingewikkeld, geen hoge wiskunde’, aldus Jaspers.

Vanuit zijn eigen keuken bereidt Jaspers elke week een eenvoudig gerecht met eveneens eenvoudige middelen. Zo laat hij zien hoe je de perfecte friet maakt, bakt hij een omelet en gebruikt hij Coca Cola voor een speciale barbecuesaus. In vlotte, korte afleveringen toont Jaspers vliegensvlug het bereidingsproces van deze simpele recepten om te laten zien dat je geen topchef hoeft te zijn om een smakelijk gerecht op tafel te kunnen zetten.

‘De keuken van Julius’ is voor de horecazender het eerste uitstapje naast de reguliere reportages, die sinds april van dit jaar wekelijks worden geproduceerd. De zender bestaat nu een half jaar en heeft inmiddels 25 uiteenlopende reportages over de horeca ontwikkeld en uitgezonden. Voor Gerlof Bos, oprichter en presentator van HorecaNederland.TV, was een vlot en creatief kookprogramma een ideale nieuwe stap in de programmering van de zender, zeker nu de feestdagen naderen. “Maar wel op een eigenzinnige manier, niet zoals die talloze kookprogramma’s die we allemaal al kennen. De Keuken van Julius is snel, speels en informatief tegelijkertijd, perfect voor het internet.”

Bos is verheugd met de samenwerking met Jaspers en is inmiddels druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe programma’s in en rondom de horecabranche, die zich in de nabije toekomst bij ‘De keuken van Julius’ mogen aansluiten.

De eerste aflevering van ‘De keuken van Julius’ is vanaf donderdag 27 oktober om 20.00 uur te zien op HorecaNederland.TV. Tot het eind van het jaar verschijnt elke donderdagavond een nieuwe aflevering.

(Dit is een advertorial)

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.