Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

TV-kok Julius Jaspers krijgt eigen serie bij HorecaNederland.TV

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vanaf donderdag 27 oktober krijgt topkok en presentator Julius Jaspers een eigen serie op de online zender HorecaNederland.TV. In de achtdelige reeks ‘De keuken van Julius’ maakt de chefkok - bekend van onder andere Topchef en MasterChef - kleine en simpele gerechten, die feitelijk iedereen kan maken. ‘Niet te ingewikkeld, geen hoge wiskunde’, aldus Jaspers.

Vanuit zijn eigen keuken bereidt Jaspers elke week een eenvoudig gerecht met eveneens eenvoudige middelen. Zo laat hij zien hoe je de perfecte friet maakt, bakt hij een omelet en gebruikt hij Coca Cola voor een speciale barbecuesaus. In vlotte, korte afleveringen toont Jaspers vliegensvlug het bereidingsproces van deze simpele recepten om te laten zien dat je geen topchef hoeft te zijn om een smakelijk gerecht op tafel te kunnen zetten.

‘De keuken van Julius’ is voor de horecazender het eerste uitstapje naast de reguliere reportages, die sinds april van dit jaar wekelijks worden geproduceerd. De zender bestaat nu een half jaar en heeft inmiddels 25 uiteenlopende reportages over de horeca ontwikkeld en uitgezonden. Voor Gerlof Bos, oprichter en presentator van HorecaNederland.TV, was een vlot en creatief kookprogramma een ideale nieuwe stap in de programmering van de zender, zeker nu de feestdagen naderen. “Maar wel op een eigenzinnige manier, niet zoals die talloze kookprogramma’s die we allemaal al kennen. De Keuken van Julius is snel, speels en informatief tegelijkertijd, perfect voor het internet.”

Bos is verheugd met de samenwerking met Jaspers en is inmiddels druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe programma’s in en rondom de horecabranche, die zich in de nabije toekomst bij ‘De keuken van Julius’ mogen aansluiten.

De eerste aflevering van ‘De keuken van Julius’ is vanaf donderdag 27 oktober om 20.00 uur te zien op HorecaNederland.TV. Tot het eind van het jaar verschijnt elke donderdagavond een nieuwe aflevering.

(Dit is een advertorial)

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.