Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

TV-kok Julius Jaspers krijgt eigen serie bij HorecaNederland.TV

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vanaf donderdag 27 oktober krijgt topkok en presentator Julius Jaspers een eigen serie op de online zender HorecaNederland.TV. In de achtdelige reeks ‘De keuken van Julius’ maakt de chefkok - bekend van onder andere Topchef en MasterChef - kleine en simpele gerechten, die feitelijk iedereen kan maken. ‘Niet te ingewikkeld, geen hoge wiskunde’, aldus Jaspers.

Vanuit zijn eigen keuken bereidt Jaspers elke week een eenvoudig gerecht met eveneens eenvoudige middelen. Zo laat hij zien hoe je de perfecte friet maakt, bakt hij een omelet en gebruikt hij Coca Cola voor een speciale barbecuesaus. In vlotte, korte afleveringen toont Jaspers vliegensvlug het bereidingsproces van deze simpele recepten om te laten zien dat je geen topchef hoeft te zijn om een smakelijk gerecht op tafel te kunnen zetten.

‘De keuken van Julius’ is voor de horecazender het eerste uitstapje naast de reguliere reportages, die sinds april van dit jaar wekelijks worden geproduceerd. De zender bestaat nu een half jaar en heeft inmiddels 25 uiteenlopende reportages over de horeca ontwikkeld en uitgezonden. Voor Gerlof Bos, oprichter en presentator van HorecaNederland.TV, was een vlot en creatief kookprogramma een ideale nieuwe stap in de programmering van de zender, zeker nu de feestdagen naderen. “Maar wel op een eigenzinnige manier, niet zoals die talloze kookprogramma’s die we allemaal al kennen. De Keuken van Julius is snel, speels en informatief tegelijkertijd, perfect voor het internet.”

Bos is verheugd met de samenwerking met Jaspers en is inmiddels druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe programma’s in en rondom de horecabranche, die zich in de nabije toekomst bij ‘De keuken van Julius’ mogen aansluiten.

De eerste aflevering van ‘De keuken van Julius’ is vanaf donderdag 27 oktober om 20.00 uur te zien op HorecaNederland.TV. Tot het eind van het jaar verschijnt elke donderdagavond een nieuwe aflevering.

(Dit is een advertorial)

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.