7 december 2015 om 11:26
< 1 min lezen

Onderzoek: minder bacteriën in kippenvlees

BREDA (ANP) - Op en in het kippenvlees uit supermarkten zitten minder multiresistente bacteriën dan een aantal jaren geleden. Dat blijkt uit onderzoek van het Amphia ziekenhuis in Breda.

Jan Kluytmans, arts-microbioloog bij dat ziekenhuis, bevestigt een bericht hierover van de NOS. Hij is tevreden over de uitkomsten van zijn onderzoek. ,,Dit is buiten verwachtingen.”

Multiresistente bacteriën zijn bacteriën die ongevoelig zijn voor verschillende typen veelgebruikte antibiotica en zijn gevaarlijk voor mensen met een kwetsbare gezondheid.

Bij het onderzoek van dit jaar bevatte 47 procent van het kippenvlees multirestente bactieriën. In 2009 was dat nog ruim 81 procent. Kluytmans en zijn team deden onderzoek naar het kippenvlees van de supermarktketens Aldi, Lidl, Albert Heijn en Jumbo.

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    De Librije brengt eerbetoon aan Jonnie Boer met nieuw kookboek

    19 november 2025 om 10:24
    • Restaurant

    Zwolle eert Jonnie Boer met Cruyff Court

    11 november 2025 om 15:07

Aankomende evenementen

11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland