7 december 2015 om 11:26
< 1 min lezen

Onderzoek: minder bacteriën in kippenvlees

BREDA (ANP) - Op en in het kippenvlees uit supermarkten zitten minder multiresistente bacteriën dan een aantal jaren geleden. Dat blijkt uit onderzoek van het Amphia ziekenhuis in Breda.

Jan Kluytmans, arts-microbioloog bij dat ziekenhuis, bevestigt een bericht hierover van de NOS. Hij is tevreden over de uitkomsten van zijn onderzoek. ,,Dit is buiten verwachtingen.”

Multiresistente bacteriën zijn bacteriën die ongevoelig zijn voor verschillende typen veelgebruikte antibiotica en zijn gevaarlijk voor mensen met een kwetsbare gezondheid.

Bij het onderzoek van dit jaar bevatte 47 procent van het kippenvlees multirestente bactieriën. In 2009 was dat nog ruim 81 procent. Kluytmans en zijn team deden onderzoek naar het kippenvlees van de supermarktketens Aldi, Lidl, Albert Heijn en Jumbo.

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50
    • Restaurant

    Arbeidsinspectie sluit De Kleine Moghul en Kohinoor van India in Groningen

    30 oktober 2025 om 10:38

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland