10 september 2015 om 11:52
< 1 min lezen

New York: zoutwaarschuwing in restaurantketen

NEW YORK (ANP) - De gemeente New York heeft woensdag bepaald dat er in restaurantketens een speciale waarschuwing op het menu moet staan bij producten die erg veel zout bevatten. De gemeente gaat ervan uit dat niemand meer dan 2300 milligram natrium per dag, circa een theelepel vol keukenzout, zou moeten nuttigen. Etenswaar waar meer inzit, moet vanaf 1 december worden aangeduid met een waarschuwingsteken; een zoutvaatje.

New York is de eerste stad in de VS die zo tegen overmatig zoutgebruik laat waarschuwen. De gemeente heeft de restaurantketens in het vizier omdat daar volgens onderzoekers met zout wordt gesmeten. Onderzoekers troffen bijvoorbeeld 2590 milligram natrium in een kalkoensandwich en bijna 3000 milligram in een spinazie-garnalensalade aan.

De maatregel wordt overigens bekritiseerd. De onderzoeken waar de gemeente zich op baseert, zouden niet gedegen zijn en de campagnes om gezonder te eten zouden zich niet op bepaalde ingrediënten, maar op het hele eetpatroon moeten richten.

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Catering

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50
    • Catering

    Drinkwaterproblemen raken ook horeca TivoliVredenburg

    3 november 2025 om 09:58

Aankomende evenementen

11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland